PDA

Zobacz pełną wersję : Rozjechane transmenu



robbertson
25-11-2008, 21:49
Witam
Nie mogę poradzic sobie z mod_viruemart ustawionym w innej pozycji niż left czy right. Udało mi się tylko w miarę ustawic w plku "transmenu.js" wyświetlanie kategorii głównych lecz juz podkategorie pozycjonują się źle

Ustawienia menu ustawienia w PA i wgląd na stronie umieszczam w załącznikach.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam
Robert

moje
26-11-2008, 12:31
1. Link do strony.
2. Nazwa ego modułu z transmenu.

robbertson
26-11-2008, 13:06
Witam
mod_virtuemart/vm_transmenu

http://industria24.pl (http://industria24.pl/)

joomla 1,5.6, vm 1.1.2

W FF jak na razie najlepiej się to ogląda.


1. Link do strony.
2. Nazwa ego modułu z transmenu.

moje
26-11-2008, 16:55
1. Ustaw w css'ie szerokość 100% dla <a> w tym menu.
2. Zmiany odnośnie wyświetlania musisz korygować poprzez css'a.

robbertson
28-11-2008, 09:18
1. Ustaw w css'ie szerokość 100% dla <a> w tym menu.
2. Zmiany odnośnie wyświetlania musisz korygować poprzez css'a.

Witam
Możesz mi pomóc w którym miejscu ma być ta zmiana?
Wklejam poniżej transmenuv.css

Z góry dzięki.



/* this is the clipping region for the menu. it's width and height get set by script, depending on the size of the items table */
.transMenu {
position:absolute;
overflow:hidden;
left:-1000px;
top:-1000px;
}

/* this is the main container for the menu itself. it's width and height get set by script, depending on the size of the items table */
.transMenu .content {
position:absolute;
}

/* this table comprises all menu items. each TR is one item. It is relatively positioned so that the shadow and background transparent divs can be positioned underneath it */
.transMenu .items {
position:relative;
left:2px; top:0px;
z-index:2;
}

.transMenu.top .items {
border-top:none;
}

/* each TR.item is one menu item */
.transMenu .item{
text-decoration:none;
/* this is a hack for mac/ie5, whom incorrectly cascades the border properties of the parent table to each row */
border:none;
cursor:pointer;
cursor:hand;
display: block;
background:inherit;
vertical-align: middle;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
color: inherit;
text-align: left;
text-indent: 15px;
width: 100%;
border-bottom: 1px solid #FFF;
}
.transMenu .item td{
font-size: 11px;
color: black;

}
/* this DIV is the semi-transparent white background of each menu. the -moz-opacity is a proprietary way to get transparency in mozilla, the filter is for IE/windows 5.0+. */
/* we set the background color in script because ie mac does not use it; that browser only uses a semi-transparent white PNG that the spacer gif inside this DIV is replaced by */
.transMenu .background {
position:absolute;
border: 1px solid gray;
left:1px; top:0px;
z-index:1;
-moz-opacity:.8;
filter:alpha(opacity=80);
}

/* same concept as .background, but this is the sliver of shadow on the right of the menu. It's left, height, and background are set by script. In IE5/mac, it uses a PNG */
.transMenu .shadowRight {
position:absolute;
z-index:3;
top:3px; width:2px;
-moz-opacity:.4;
filter:alpha(opacity=40);
}

/* same concept as .background, but this is the sliver of shadow on the bottom of the menu. It's top, width, and background are set by script. In IE5/mac, it uses a PNG */
.transMenu .shadowBottom {
position:absolute;
z-index:1;
left:3px; height:2px;
-moz-opacity:.4;
filter:alpha(opacity=40);
}

/* this is the class that is used when the mouse is over an item. script sets the row to this class when required. */
.transMenu .item.hover {
color:black;
background:#F79A00;

}

/* this is either the dingbat that indicates there is a submenu, or a spacer gif in it's place. We give it extra margin to create some space between the text and the dingbat */
.transMenu .item img {
margin-left:10px;
}

/* Added classes by Khanh - 050629 */
#wrap {
margin: 0px;
padding: 0px;
}
#menu {
margin: 0px;
padding: 0px;
display:block;
width:100%;

}
.transMenu .item#active {
background: #F0E68C;
color: black;
-moz-opacity: .6;
filter: alpha(opacity=60);
}
.transMenu .item#active.hover {
background:#F79A00;
color:black;

}
/* For first level menu.*/
a.mainlevel-trans:link, a.mainlevel-trans:visited {
display: block;
vertical-align: middle;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
color: inherit;
text-align: left;
padding-top: 115px;
padding-left: 18px;
width: 100%;
text-decoration: none;
}
a.mainlevel-trans:hover {
background-position: 0px -25px;
text-decoration: none;
color: #333333;
}
a.mainlevel_active-trans, a.mainlevel_active-trans:visited {
color:#FF6600;
line-height: 25px;
display: block;
height: 25px;
width:auto;
margin: 0px;
padding: 0px 15px 0px 29px;
text-decoration: none;
}
a.mainlevel_active-trans:hover {
color:#3366CC;
}
/* End added */

moje
28-11-2008, 11:30
Jeszcze jedno pytanie, czy nastąpiły jakieś zmiany w wyświetlaniu od momentu zamieszczenia screen'ów?

robbertson
28-11-2008, 12:37
No tak zrobiłem to w koncu ;-)

Dziękuję za pomoc i zainteresowanie


Jeszcze jedno pytanie, czy nastąpiły jakieś zmiany w wyświetlaniu od momentu zamieszczenia screen'ów?

danek33
21-11-2009, 14:21
witam mam też problem z modem vm_transmenu
a mianowicie kod tego co mnie interesuje wygląda tak:


<div id="TransMenu0" class="transMenu top" style="width: 70px; height: 26px; visibility: hidden; left: 518px; top: 753px; z-index: 102;"></div>
<div id="TransMenu1" class="transMenu top" style="width: 148px; height: 26px; visibility: hidden; left: 518px; top: 442px; z-index: 108;"></div>
<div id="TransMenu2" class="transMenu top" style="width: 85px; height: 26px; visibility: hidden; left: 518px; top: 835px; z-index: 106;"></div>
<div id="TransMenu3" class="transMenu top" style="width: 94px; height: 26px; visibility: hidden; left: 518px; top: 835px; z-index: 107;">

i chodzi o to że wysuwająca się lista podkategorii nie przekracza "top:835px;" czyli np: jak kategorię mam na wysokości 1500px to i tak podkategoria wysuwa się dużo wyżej czyli na 835px - czyli wg mnie to jest granica... ale co ją blokuje
próbowałem na różne sposoby w css i nic nie wychodzi

czy ktoś jest w stanie mi pomóc
z góry dziękuję

krzewka
23-06-2012, 11:04
Odkopuję stary temat, ale mam dokładnie ten sam problem z wyświetlaniem subkategorii za pomocą TransMenu jak kolega robbertson.
Moduł ustawiony mam w pozycji left. Podklategorie wyświetlają się dużo niżej niż powinny.
Czy ktoś pomoże w rozwiązaniu tego problemu?