PDA

Zobacz pełną wersję : Phoca gallery, Morfeoshow - problem



seba_mal
29-11-2008, 18:36
Witam.
Mam pewien problem z komponentami z tytułu...
Otóż nie działa u mnie wyświetlanie zdjęć, a dokładniej mówiąc "shadowbox" oraz inne efekty... Klikając na zdjęcie włącza sie ono, ale nie tak jak trzeba... otwiera sie samo zdjęcie w tym samym oknie (bez żadnych efektów)...

Mam jeszcze jeden problem zwiazany z phoca gallery (jeśli uda się rozwiązać pierwszy problem to moge pozostac przy Morfeo). Moje zdjęcia wyświetlają się tylko w jednej kolumnie... Znalazłem na forum podobny przypadek:
http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=23045
ale dotyczyło to galerii w artykułach. Co mi niestety nie pomaga....
(acz kolwiek logo phoca jest na środku)

Jeśli chodzi o to zwężanie to miałem podobny problem w zwykłych artykułach, kiedy mailem krotkie akapity (nie przechodziły do nastepnej linijki). Zauważyłem, że jak jest jakiś dłuższy text to wyświetla poprawnie, jak go nie ma to zawęża content do minimum... dziwne, nie? W artykułach poradziłem sobie z tym poprzez dodawanie "nowej warstwy". W galerii nie moge tego uczynic...

seba_mal
29-11-2008, 18:44
Jeszcze jedno:
PHP uruchomione w: FreeBSD zorza.az.pl 7.0-RELEASE-p5 FreeBSD 7.0-RELEASE-p5 #1: Tue Oct 28 04:58:12 UTC 2008 root@zorza.az.pl:/usr/obj/usr/src/sys/az64 amd64 Wersja bazy danych: 5.1.30-log Metoda porównywania bazy danych: latin2_general_ci Wersja PHP: 5.2.6 Serwer WWW: Apache PHP działa na: cgi-fcgi Wersja Joomla!: Joomla! 1.5.8 Production/Stable [ Wohnaiki ] 10-November-2008 23:00 GMT Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

seba_mal
01-12-2008, 17:03
Ok... temat nie aktualny....
z pozycji <head> usunałem linijke
<jdoc:include type="head" /> co powodowało mój problem.

zwiastun
01-12-2008, 20:14
Nie problem rozwiązałeś, tylko usunąłeś z szablonu wywołania skryptów, które mogą być potrzebne i zapewne są potrzebne w innych momentach. Prawdopodobnie miałeś konflikt bibliotek mootools. Zamiast jednej, dwie...

DeZ
27-01-2009, 15:35
Przestawiłem pytanie tu http://www.forum.joomla.pl/showthread.php?p=101447#post101447