PDA

Zobacz pełną wersję : JoomlaComment



Mick71
01-12-2008, 09:57
Na początku wspomnę, że jestem początkujący w temacie joomla i bardzo proszę o pomoc, bo sam raczej nie wpadnę na pomysł co zrobić, aby usunąć błąd.

Mam Joomla 1.5.8, JoomlaComment 3.26.
Component od strony witryny działa poprawnie, komentarze się dodają, zapisują do bazy, wszystko cacy.
Na zapleczu, mogę skonfigurować component, zobaczyć pustą listę komentarzy, jednak jak dodam jakiś komentarz (na witrynie), pojawia mi się błąd na stronie:
Warning: JLoader::include() [function.include (http://pelnakieszen.pl/administrator/function.include)]: Failed opening '/libraries/includes/application.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/php/pear') in /libraries/loader.php on line 80

Warning: JLoader::include() [function.include (http://pelnakieszen.pl/administrator/function.include)]: Failed opening '/libraries/components/com_content/helpers/route.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/php/pear') in /libraries/loader.php on line 80

Fatal error: Class 'ContentHelperRoute' not found in /administrator/components/com_comment/plugin/com_content/josc_com_content.class.php on line 188

Próbowałem odinstalować component i zainstalować go jeszcze raz, niestety nadal nie działa. Dodam, że na localhost działa mi wszystko jak należy.

Czy spotkał się ktoś z takim błędem lub wie jak go rozwiązać?
Z góry dzięki za pomoc.

mojehaslozgaslo
24-08-2009, 21:58
U mnie to samo , home.pl moze ktos pomoże ? błedy pojawiaja sie w panelu centralnym tego dodatku , jednak dopiero po dodaniu komentarza

mojehaslozgaslo
24-08-2009, 22:28
Coś ze ścieżka dostepu jest znalazłem na
tej stronie (http://74.125.39.132/translate_c?hl=pl&sl=en&u=http://compojoom.com/forum/10-newbies-area/2484-problem-with-menage-comments.html%3Flimit%3D10%26start%3D10&prev=/search%3Fq%3DWarning:%2BJLoader::include%28%29%2B% 255Bfunction.include%255D:%2BFailed%2Bopening%2B%2 527/libraries/includes/application.php%2527%2Bfor%2Binclusion%2B%28includ e_path%253D%2527.:/:/usr/php/pear%2527%29%2Bin%2B/libraries/loader.php%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26hs%3DKu0&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhiJ5nQT_7YnvMMHWF9yGJ8UFT5IFw#2577) ale robię / i pupa :/

Jola
24-08-2009, 22:38
Witam,
błędy wynikają z niewłaściwych ścieżek do plików.
Podaj o którą wersję JoomlaComment chodzi, jakiś adres - mogę sprawdzić skąd się to bierze.
Pozdrawiam

mojehaslozgaslo
27-08-2009, 14:07
znajdzie się ktoś kto może mi pomoc ? Przypomnę pojawia sie problem w panelu zarządzania wpisami .

Jola
27-08-2009, 19:48
Witam,
czytanie ze zrozumieniem się u mnie kłania.
Plik: administrator/components/com_comment/plugin/com_content/josc_com_content.class.php linia od 202
było:

if (!class_exists('JSite')) {
JLoader::import('includes.application',JPATH_SITE) ;
}
if (!class_exists('ContentHelperRoute')) {
JLoader::import('components.com_content.helpers.ro ute',JPATH_SITE);
}zmienić na:

if (!class_exists('JSite')) {
if ($admin == false)
JLoader::import('includes.application',JPATH_SITE) ;
else
JLoader::import('includes.application','..');
}
if (!class_exists('ContentHelperRoute')) {
if ($admin == false)
JLoader::import('components.com_content.helpers.ro ute',JPATH_SITE);
else
JLoader::import('components.com_content.helpers.ro ute','..');
}Pozdrawiam

mojehaslozgaslo
27-08-2009, 22:25
Dziękuję serdelkowo jolass !! jakos sogi sie tu daje :>

Ciupaga
13-11-2009, 01:43
Miałem podobny problem, mianowicie zakładka manage comments się ładowała, ale nie było widać komentarzy i jakby nieco rozjechany css. To samo rozwiązanie pomogło!
Moja wersja joomlacomment, to 4.0.0beta2
a linijka kodu, to od 403

Dziękuję i pozdrawiam jolaass!

Tor_
08-12-2009, 23:21
Problem z instalacja joomlacomment4.0.0beta1.Pod joomla 1.5.6.Postawionym na serwerze linux.pl.Instalator zwraca komunikat:

JFTP::store: Bad response
Ostrzeżenie: Nie udało się usunąć plikuTego pliku jeszcze tam nie ma.Na locahost pod serwerem krasnala.Idzie i nawet działa.Czy jedyne rozwiazanie to instalacja ręczna?.Prosze o pomoc.Pozdrawiam wszystkich

nikszal
08-12-2009, 23:54
Kolega pewnie słyszał, że ostatnia, stabilna wersja Joomla to 1.5.15.

Na niej Joomlacomment poprawnie się instaluje i pracuje.

Tor_
09-12-2009, 00:14
No właśnie nie słyszałem.Ale to tylko komponent.Przecież "teoretycznie"można go zainstalować ręcznie.A właściwie to w o co jej chodzi?.Nie lubi tego komponentu

Tor_
09-12-2009, 00:16
A w czym tkwi problem?

nikszal
09-12-2009, 00:22
Problem jest w tym, że CMS-y uaktualnia się na bieżąco. Jaki jest sens instalowania Joomla, która nie zapewnia bezpieczeństwa? Od wersji 1.5.6 było jeszcze 9 akualizacji, m. in. z powodu dziur.

Tor_
09-12-2009, 00:29
Rozumiem i bardzo dobrze że tak się dzieje ale chodzi mi bardziej o mój komponent.joomlacomment4.0.Dlaczego instalator zwraca mi ten durny komunikat pewnie wiąże się to po czesci z tym o czym wspomniałes .Nie można tego obejść potrzebuje szczegółów.Części pierwszych.Przecież to nie lot w kosmos.Musi być na to sposób .I podejrzewam że znasz go.

nikszal
09-12-2009, 00:38
Tego akurat nie wiem, ponieważ nigdy nie miałem wersji 1.5.6. Zaczynałem od 1.5.8, bo obserwowałem rozwój nowego Joomla i niepokoiła mnie częstość pojawiających się aktualizacji. Masz Joomla emeryta i młodziutkiego Joomlacomment. Coś tu nie trybi. Zacznij od instalacji najświeższej wersji Joomla i wówczas będzie ok. Sprawdzałem to wielokrotnie.

Tor_
09-12-2009, 00:46
To jakies rozwiązanie a raczej ucieczka.Jest problem trzeba wyczerpać wszystkie możliwości Spróbuje ustalić o co tu chodzi.PHP to nie programowanie w Asemblerze.Znajdę ten problem i ukręcę mu łeb.Dziękuje za pomoc.

nikszal
09-12-2009, 00:54
Nie prościej i mniej czasochłonnie byłoby zaktualizowanie Joomla? Jeśli masz możliwość rozpakowania archiwum na serwerze, to aktualizacja zajmie tylko chwilę. Szukając przyczyn możesz posiedzieć do rana.

Tryb Legacy masz włączony?

Jola
09-12-2009, 00:59
Witam,
problem raczej tkwi w nie korzystaniu z forumowej szukajki.
Jak komunikat wskazuje coś nie tak z ustawieniami ftp, a dokładnie ten kod generuje komunikat (!J 1.5.15)

if (@ftp_put($this->_conn, $remote, $local, $mode) === false) {
JError::raiseWarning('35', 'JFTP::store: Bad response' );
return false;
}

Tor_
09-12-2009, 01:04
Skoro instaluje się na localhost serwera krasnal i działa.A na linuxpl. coś mu nie pasuje To problem się zawęża...Legacy po co ? to komponent do tej wersji .Musi działać.Ja tu żądze nie on.

Tor_
09-12-2009, 01:07
Dobry trop pujdę nim .Dzieki za podpowiedz ale trochę pózno juz i nie bardzo moge się skupić

nikszal
09-12-2009, 01:08
Zapomnij o emerycie - Krasnalu. Ściągnij Mov'Amp lub Xampp.

Tor_
09-12-2009, 01:19
Wielkie dzięki dla super moderatora.To był strzał w dziesiątkę.Zatrybiło .W ogóle to była jakaś przeróbka witryny .Stawiane z paczki back up.Masakra.Trop był słuszny i doprowadził do pieknego rozwiązania.Jeszcze raz dziękuje.Dobranoc (http://forum.joomla.pl/member.php?u=10113)