PDA

Zobacz pełną wersję : Nazwa witryny i tytuł strony w title



zwiastun
15-12-2008, 03:48
W Joomla 1.5 nie umieszczono w znaczniku title nazwy witryny. Jeśli chcesz umieścić w znaczniku title zarówno nazwę witryny, jaki tytuł umieszczonego na stronie materiału, uzupełnij kod pliku index.php w szablonie Twojej strony następującym kodem:

<?php
$document =& JFactory::getDocument();
$document->setTitle($mainframe->getCfg('sitename') . " - " . $document->title);
?>
Sprawdź efekt: na pasku tytułowym przeglądarki i w historii powinien się pojawić tytuł: Nazwa witryny - Tytuł dokumentu

hADeSik
14-02-2009, 01:08
W taki sposób dostajemy podwójny tytuł na stronie głównej - najpierw wypadałoby sprawdzić, czy nie jesteśmy na głównej i dopiero po potwierdzeniu zmodyfikować tytuł na pasku.

SimonK
04-03-2009, 10:56
A co zrobic wtedy, kiedy w title chcialbym nie tylko nazwe dokumentu?
Czasem ona jest niewystarczajaca, chcialbym, aby poza nazwa firmy, i nazwa dokumentu byla tez inna tresc?
Chcialbym cos takiego:

Nazwa firmy : Oferta : Produkt : Informacje ogólne
a dotychczas mam tylko

Nazwa firmy : Informacje ogolne

co jest przeklamaniem, bo nie sa to informacje ogolne o firmie, a informacje o produkcie w ofercie.

nahagel
21-05-2009, 14:34
Korzystam i cieszę się. Dzięki.

To przeoczenie czy świadome działanie twórców 1.5?

eos5
10-01-2010, 17:12
Dziękuję. Działa, ale jest problem ze znakiem &, jeśli znajduje się w tytule to robi z niego &amp; Jak się z tym uporać?

Pozdrawiam,

Tomek

KsinDax
20-05-2010, 23:00
Pytanie - co zrobić gdy tytuł strony ładuje mi się do skórki - np. na samym środku (ja planuję tytuł umieścić w grafice na górze portalu) ? Jak go usunąć stamtąd?

nahagel
21-05-2010, 19:52
Pytanie - co zrobić gdy tytuł strony ładuje mi się do skórki - np. na samym środku (ja planuję tytuł umieścić w grafice na górze portalu) ? Jak go usunąć stamtąd?

Niezbyt jasno się wyrażasz ale chyba rozumiem.
W menu głównym wybierasz Przegląd - strona startowa (domyslam sie ze przy tej pozycji jest żóta gwiazdka [w Joomli 1.5]). Potem parametry systemu i pokaż tytuł strony ustaw na NIE.

PeFik
27-05-2010, 08:38
Jeśli ładuje ci się - nawet mimo wyłączenia - w szablonie oznacza to, że musisz ten fragment kodu usunąć z pliku index.php szablonu.

Nie wiem jaki szablon używasz więc ci dokładnie nie podpowiem, zapodaj linka

palabra
28-05-2010, 10:30
W Joomla 1.5 nie umieszczono w znaczniku title nazwy witryny. Jeśli chcesz umieścić w znaczniku title zarówno nazwę witryny, jaki tytuł umieszczonego na stronie materiału, uzupełnij kod pliku index.php w szablonie Twojej strony następującym kodem:

<?php
$document =& JFactory::getDocument();
$document->setTitle($mainframe->getCfg('sitename') . " - " . $document->title);
?>Sprawdź efekt: na pasku tytułowym przeglądarki i w historii powinien się pojawić tytuł: Nazwa witryny - Tytuł dokumentu
Z przyjemnością powiem, że działa pierwszorzędnie :D

Jednakże, nie rozwiązuje problemu, o którym piszę na http://forum.joomla.pl/showthread.php?40746-tre%C5%9B%C4%87-w-tytule-konkretnej-strony-(artyku%C5%82u)-jak-zmieni%C4%87-usun%C4%85%C4%87 - w tym sensie, że pojawia się najpierw w <title> nazwa strony, jednakże w drugiej części - gdzie powinien być tytuł danego artykułu/dokumentu - nadal widnieje "witaj na stronie startowej"... :hmm:

jajec
18-06-2010, 14:53
Problem rozwiązałem poprzez dodanie na górze szablonu:
<?php
$document =& JFactory::getDocument();
$document->setTitle(str_replace('&amp;','&', $mainframe->getCfg('sitename')) . " - " .$document->title);
?>
będę dobry i dla leniwych dam wersję bez tytułu strony
<?php
$document =& JFactory::getDocument();
$document->setTitle(str_replace('&amp;','&', $mainframe->getCfg('sitename')));
?>

jajec
18-06-2010, 14:56
KsinDax (http://forum.joomla.pl/member.php?27992-KsinDax)
Pewnie chodzi ci o:
menu witryny -> <link kierujący do strony głównej> -> parametry systemu -> Pokaż tytuł strony (na nie)


http://forum.joomla.pl/images/site_icons/profile.png Zobacz profil (http://forum.joomla.pl/member.php?27992-KsinDax)
http://forum.joomla.pl/images/site_icons/forum.png Zobacz posty (http://forum.joomla.pl/search.php?do=finduser&userid=27992&contenttype=vBForum_Post&showposts=1)
http://forum.joomla.pl/images/site_icons/message.png Prywatna wiadomość (http://forum.joomla.pl/private.php?do=newpm&u=27992)
http://forum.joomla.pl/images/site_icons/add.png Dodaj kontakt (http://forum.joomla.pl/profile.php?do=addlist&userlist=buddy&u=27992)

Kiziea
16-08-2010, 12:00
Czy istnieje możliwość, aby zamienić w tym kodzie sitename. Na stałą nazwę Wyścigi to nasza pasja... - nazwę dokumentu.


<?php
$document =& JFactory::getDocument();
$document->setTitle(str_replace('&amp;','&', $mainframe->getCfg('sitename')) . " - " .$document->title);
?>

Kiziea
16-08-2010, 14:22
Potrzebuję zamiast sitename, dodać na stałem Wyścigi to nasza pasja... Jak to w tym uczynić

<?php
$document =& JFactory::getDocument();
$document->setTitle(str_replace('&amp;','&', $mainframe->getCfg('sitename')) . " - " .$document->title);
?>

michael1msc
04-10-2010, 23:48
A jak zrobić by po naciśnięciu pozycji podmenu, całe podmenu się nie zwijało?
Mam przykładowo takie menu:
1.
2.
3.
a)
b)
c)
4.
Gdy klikam pozycję 3. to podmenu a,b i c rozwija się - wybieram któreś z tych podmenu i wtedy całość się zwija. Jak temu zaradzić? Da się to jakoś zrobić w standardowym module menu czy trzeba dograć jakieś menu flashowe lub javy?

nahagel
19-10-2011, 11:55
W module dot. menu poszukaj
"Pokaż pozycje podmenu"