PDA

Zobacz pełną wersję : Rss swojej strony, brak tematów na głównej



viptv
19-12-2008, 17:06
Hej szukałem rozwiązania i widzę ze temat rss jest dosyć irytujący.
Mam nadzieje ze sie nie powtarzam.

Ja chciałbym zrobić rss swojej własnej strony,(moze byc pełny text artykułów)
na głównej stronie nie mam żadnych skrótów artykułów, wiec wbudowany moduł nic mi nie pokazuje.

Spinacz jak rozumiem służy do pokazywania cudzych linków.

Obfitość componentow wcale nie ułatwia sprawy bo jest niezły bałagan i ciężko sie połapać. Pytanie czym zatem sporządzić swój rss ?

zwiastun
19-12-2008, 17:12
moduł Kolporter RSS (syndicate)

viptv
19-12-2008, 17:37
No to chyba ja cos zle musze robic, bo on mi nic nie pokazuje
feed://arkadiafilm.pl/index.php?format=feed&type=rss

:(

zwiastun
19-12-2008, 17:56
moduł jest powiązany z komponentami. Jeśłi jakimś cudem nie masz na stronie otwierającej żadnego komponentu (zwykle Przegląd Strona startowa) tudzież nie masz żadnych pozycji oznaczonych do prezentacji w przeglądzie Strona startowa, to Ci się nic nie wyświetla (bo co miałoby się wyświetlać?)

viptv
21-12-2008, 11:10
moduł jest powiązany z komponentami. Jeśłi jakimś cudem nie masz na stronie otwierającej żadnego komponentu (zwykle Przegląd Strona startowa) tudzież nie masz żadnych pozycji oznaczonych do prezentacji w przeglądzie Strona startowa, to Ci się nic nie wyświetla (bo co miałoby się wyświetlać?)

Hej strone startowa mam ustawioną jako,


Przegląd - Strona startowa

Wyświetla wstępy/artykuły oraz odnośniki do artykułów oznaczonych do publikacji na stronie startowej.
z ustawionym Kolporterem RSS

Ale na stronie glownej nie wyswietlam artykułów, ani ich skrotow. Ale chcialbym aby nowe artykuly z roznych dzialow oraz zmiany w artykulach pojawialy sie w rss, a caly czas mam zero wpisów

ps:


tudzież nie masz żadnych pozycji oznaczonych do prezentacji w przeglądzie Strona startowa
jak mam odznaczyc artykuly do prezentacji ?

zwiastun
21-12-2008, 12:23
Wprawdzie nie umiem, ale spróbuje pomyśleć tymi kategoriami: masz ustawiony Przegląd artykułów, ale nie wyświetlasz artykułów. No to i tak masz z RSS-em - masz ustawiony RSS ale nie masz RSS.Wydaje mi się to bardzo logiczne.
A na pytanie: jak umieścić artykuły w Przeglądzie Strona startowa w Twoim wydaniu nie umiem odpowiedzieć, bo Ty je chcesz tak umieścić, żeby ich tam nie było :)

viptv
22-12-2008, 10:48
Dzieki za Twoj czas i pomoc ,dla Ciebie ta nomenklatura jest jasna, ja sie dopiero jej ucze, i moze z tąd ten problem.

Wyjaśnię po kolei.

1 .Na glownej Stronie nie mam zadnego fragmenu artykułu.
vide arkadiafilm.pl

2. Menu strony glownej jest ustawione jako (przeglad strona głowna)

3. Wpisy (o firmie itd...) mam zaznaczone jako Artykuł (moze to zle?)

4. Włączyłem Kolporter RSS w moduły, link wyświetlam na głównej stronie (jednak nic nie zawiera, nie wiem jak go z konfigurować)

4. Chciałbym aby generowal mi sie Rss
(ze wszystkich wpisów(o firmie ,oferta, filmy itd...), oraz po zmianach sie updejtowal)

zwiastun
22-12-2008, 12:44
Nie poradzę - RSS jest tworzony z artykułów (wiadomości) umieszczonych na stronie jako treść główna (komponent). Ty nie masz takich wiadomości.
To z czego ma być ten RSS?

ADE
22-12-2008, 20:40
Witam,

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale polecam użyć Breast Cancer Awareness RSS Syndicator (http://www.bodyhealthdebate.co.uk/breast-cancer-awareness-rss-syndicator-joomla).

Pozdrawiam serdecznie

viptv
23-12-2008, 11:35
kurde nierozumiem ten BCA RSS tez mi robi pustego fedd-a
feed://arkadiafilm.pl/component/bca-rss-syndicator/?feed_id=1 ???????????????????????

zaznaczylem ze ma pubblikowac wszystko jak leci i 0 wpisow, czy artykuly musza jakos specialnie byc odznaczone?

ADE
23-12-2008, 15:29
Nie muszą być jakoś specjalnie oznaczone. Tradycyjny RSS z Twojej strony zbiera nowości z serwisu, ale tylko te, które zostały oznaczone jako opublikowane na frontpage. U Ciebie na frontapage nie ma treści generowanej przez com_frontpage. Dlatego właśnie trzeba użyć tego komponentu, bo "potrafi on" zbierać nagłówki z Twojej strony, nie tylko z tego co jest na startowej. Musisz podłubać w konfiguracji. Jeśli jeszcze nie rozwiązałeś tego problemu, to postaram się podpowiedzieć coś konkretniej jak tylko wrócę z pracy.

Pozdrawiam