PDA

Zobacz pełną wersję : Phoca Gallery



LOKI
21-12-2008, 14:37
Witam
Mam problem i prosze o pomoc
Po zainstalowaniu Galeri jak w tytule i pluginu
chcialem dodac ją do artykułu


na końcu tekstu wstawiłem


{phocagallery view=1}

{phocagallery view=1|categoryid=1|
imageid=0|limitstart=0|limitcount=2|
fontcolor=#B88A00|bgcolor=#FFBF00|bgcolorhover=#BF FF00|imagebgcolor=#FFD24D|
bordercolor=#B88A00|bordercolorhover=#86B300|
detail=1|displayname=1|displaydetail=1|displaydown load=1|float=right}

Kategoria to 1

Na stronie kompletnie nic mi sie nie wyświetla w czym problem.

Joomla na PHP 5 wersja 1.5.5

zwiastun
21-12-2008, 15:26
A dodatek zainstalowałeś?

LOKI
21-12-2008, 15:37
Tak
Phoca Gallery Plugin

hecz
21-12-2008, 16:31
sprawdź takie cuś:

{phocagallery view=category|categoryid=1|imageid=0|displayname=0 |displaydetail=0|displaydownload=0|displaybuttons= 0|float=left|displaydescription=0|detail=0}

jeżeli nic się nie wyświetla albo nie ma kategorii 1 albo nie ma zdjęcia id 0 albo plugin phoca nie jest włączony, innych pomysłów nie mam ;)

LOKI
21-12-2008, 16:43
Niestety po wstawieniu nadal nic tekst sie kończy i brak galerii.

Nic sie nie wyświetla. Wymyślę coś innego..
Odstepując od tego tematu czy spotkałes się z jakims dodatkiem do Joomla, który obsługuje przetarki , zamówienia publiczne.. Jeżeli nie to jak mozna by było to rozwiązać.

LOKI
21-12-2008, 16:44
Jak mozna w artykule zrobić przejście do innego artykułu ale nie opublikowanego ??

zwiastun
21-12-2008, 17:08
A po co przechodzić do artykułu nieopublikowanego?
To jedno, a drugie - nie zaśmiecaj forum!

pyziak
21-12-2008, 21:16
@LOKI a może ty nie masz u siebie w galerii kategorii o ID=1 np: założyłeś i skasowałeś a później każda następna ma kolejny numer.
Wejdź w Kategorie Phoca Gallery i sprawdź jaki jest ID na końcu.
Później wstaw poniższy kod i zamień tam 10 na jakiś swój ID powinno się wyświetlić 4 zdjęcia


{phocagallery view=category|categoryid=10|

imageid=0|limitstart=0|limitcount=4|
detail=0|displayname=0|displaydetail=0|displaydown load=0|float=center}

Solostran
19-01-2009, 21:41
Mam pytanie. Ponieważ mam tą galerie i wrzuciłem do niej kilka obrazków jpg, ale żadnego mi nie pokazuje. Mogłem zrobić coś źle? adres do mojej galerii to:

http://sol2.cba.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=1&Itemid=6

buszm
05-03-2009, 14:27
Witam,
Jestem kompletnym nowicjuszem i rzadko piszę posty gdyż staram się wykorzystywać możliwości wyszukiwarek zanim zacznę pytać. Tu jednak mam problem z pluginem phoca. Galerię z pozycji kategorii umiem stworzyć bez problemu. Bardziej jednak interesuje mnie wstawienie kodu do artykułu razem z tekstem. I tu problem bo różne kody wstawiałem (napotkane na forach) ale żaden nie wyświetlił mi galerii. Czy jest gdzieś może opis łopatologiczny tego artykułu http://www.phoca.cz/documents/14-phoca-gallery-plugin/58-displaying-phoca-gallery-plugin po polsku?
Słabo znam angielski i gubię się w tych opisach. Chodzi mi o to jak równolegle z kodem powinna wyglądać struktura katalogów i plików na serwerze do poprawnego wyświetlenia galerii. Z góry dziękuję za pomoc.

pyziak
05-03-2009, 14:46
dwa posty wyżej masz poprawny kod, tylko musisz pamiętać żeby zainstalować plugin do phoca bo inaczej żaden kod nie zadziała.

ps. na stronie co podałeś link masz na gorze po prawej wybór języka tak się składa że polski tam widnieje ;)

M.K.
19-03-2009, 18:04
Witam, mam problem bo zainstalowałem phoce, mam też paczkę językową lecz nie wiem w którym miejscu można zmienić język. Same pliki dodałem do folderu z językami.
Z góry dzięki za odp...

rafksi
07-02-2010, 04:30
może słabo szukam, ale nie znajduję - jak uzyskać taki efekt, a dokładnie chodzi o tę belkę z tytułem kategorii
2072

krisek
19-04-2010, 15:08
Mam pytanie. Ponieważ mam tą galerie i wrzuciłem do niej kilka obrazków jpg, ale żadnego mi nie pokazuje. Mogłem zrobić coś źle? adres do mojej galerii to:

http://sol2.cba.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=1&Itemid=6

Czy ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu? Mam to samo i nie wiem jak to naprawić.

druzol
18-10-2010, 11:10
@LOKI a może ty nie masz u siebie w galerii kategorii o ID=1 np: założyłeś i skasowałeś a później każda następna ma kolejny numer.
Wejdź w Kategorie Phoca Gallery i sprawdź jaki jest ID na końcu.
Później wstaw poniższy kod i zamień tam 10 na jakiś swój ID powinno się wyświetlić 4 zdjęcia


{phocagallery view=category|categoryid=10|

imageid=0|limitstart=0|limitcount=4|
detail=0|displayname=0|displaydetail=0|displaydown load=0|float=center}

sprawdziłem ten kod działa, ale może ktoś podpowie jak umieścić taką galerię w odpowiedni sposób tzn. żeby miała więcej detali dot. np. obramowania, była np. wyśrodkowana i miała zadaną liczbę kolumn

PeFik
18-10-2010, 11:24
np. obramowania, była np. wyśrodkowana - od tego są zmiany w szablonie komponentu, zatem albo przerabiasz domyślny (zabawa z CSS), albo na stronie producenta odszukujesz inne, zrobione - które możesz zainstalować.

druzol
18-10-2010, 15:08
tzn. w taki sposób jak zrobił to loki nie da się kodu zmodyfikować, żeby np. była czarna ramka? ale bardziej zależy mi na pozycji w treści artykułu i liczbie kolumn