PDA

Zobacz pełną wersję : Układ newsów na stronie startowej



romus
19-11-2005, 23:01
Pytanie dotyczy Joomla:
Gdzie można zmienić układ wiadomości, tak aby były jedna pod drugą?
Przekopałem sieć i znalazłem informacje dotyczące mambo (chociaż też nie do końca wyjaśniające problem :confused: ),
Próbowałem to odnieść do joomli ... i jest problem.
(Zainstalowana wersja to joomla 1.03 po aktualizacji z mambo 4.5.2.1)
Z góry dziękuję za informację.

Dylek
19-11-2005, 23:37
menu -> mainmenu -> Start -> Parameters i tu sobie pogrzeb w ustawieniach

romus
20-11-2005, 21:23
Działa :) , dziękuję !
Jest jeszcze jeden mały problem, wiadomości są w jednej kolumnie:
Wiadomości: 1
Wstępy: 1
Kolumny: 1
Odnośniki:2
Problem polega na tym, że przy zmianie wartości w pozycji: wiadomości lub wstępy na inną np. 3, strona główna nie "startuje" (na localhoście w czystej instalacji joomli zmiana ilości wiadomości działa bez problemów).

tadeo
21-11-2005, 21:48
menu -> mainmenu -> Start -> Parameters i tu sobie pogrzeb w ustawieniach

Witam serdecznie!!
Mam problem z odszukaniem tej opcji - konkretnie ustawien podanych w cytacie.
Tez nie chce miec podzialu na dwie kolumny ale nie moge sie doszukac ustawien - moze ktos mi troszke dokladniej podpowie??
Z gory dzieki!
Pozdrawiam!

romus
21-11-2005, 23:44
Tak jak napisał Dylek,

menu -> mainmenu
tutaj masz listę pozycji menu, pierwszą jest "start", klikasz - po prawej stronie masz parametry (przykład):

Wiadomości: 1
Wstępy: 1
Kolumny: 2
Odnośniki:2

zmieniasz wartość w pozycji "kolumny" na 1 - i masz wiadomości w jednej kolumnie, inne parametry ustawiasz dowolnie - i powinno działać (ja mam pecha :confused: , mam jedną kolumnę, ale nie mogę zmienić liczby wiadomości na stronie głównej)

Amelia
19-04-2007, 23:19
A jeśli przy pozycji "Start" jest kłódka i nie daje się kliknąć? Mam tak już od dłuższego czasu i nie wiem, co robić :(

zwiastun
19-04-2007, 23:20
Objaśnienie w FAQ dołączonym do polskiej dystrybucji. Menu system -> odblokuj

Amelia
20-04-2007, 00:03
Już naprawione. Że też wcześniej nie zapytałam :)
Wielkie dzięki :)

fritz_pl
30-10-2007, 10:45
a gdzie w takim razie zmienić sam wygląd to znaczy ułożenie tych wybieranych elementów. czy to plik content.html.php? jeśli tak prosze o pomoc przy jego edycji bo zacholere nie moge odnalesc lini w ktorej zaczyna sie frontpage

andrzej61
30-10-2007, 21:22
Ale jak zmienić wygłąd ? W jaki sposób by to miało być ? mozna sobie ułożyć jak się chce wygląd wprowadzając przeróbki do templaty. Można sobie poprzerabiać i pododawać tabelki i następnie kombinować co i jak tam wstawiać. Zobacz moje

tkotwa
15-01-2009, 13:28
menu -> mainmenu -> Start -> Parameters i tu sobie pogrzeb w ustawieniach


Super właśnie tego szukałem :) Już myślałem ze trzeba szablon przerabiać :)