PDA

Zobacz pełną wersję : Chcę zmienić kodowanie w Joomla 1.0.13-czy mógłby ktoś zerknąć?



marekbroclawik
26-01-2009, 12:09
Witam bardzo serdecznie!
Jesteście specjalistami proszę więć o sprawdzenie tego kodu!Chcę zmienić kodowanie w 1.0.13 obecnie jest tam taki kod
'<?xml version="1.0" encoding="'. $iso[1] .'"?' .'>';
a chcę zmienić na iso-8859-2 czy jeżeli podmienie ten kod i wstawie taki plik
'<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?' .'>'; to czy ten właśnie kod będzie poprawny??
Bardzo proszę o pomoc i przedstawienie jaki powinien być poprawny kod???:(

zwiastun
26-01-2009, 13:37
Ten kod, który jest jest poprawny.

marekbroclawik
26-01-2009, 15:27
jak by sprawic by witryna kodowana była w Iso -2 i UTf-8 ??

zwiastun
26-01-2009, 15:30
Nie rozumiem?
Albo albo! Nie da się: i tak i tak.
Wiadomości na ten temat na www.joomla.pl, www.pomoc.joomla.pl oraz na www.demo.joomla.pl w podstawowych informacjach o wydaniach i instalacji Joomla 1.0

marekbroclawik
26-01-2009, 15:44
Jak podmieniam ten kod tlo wtedy wyświetla mi się ostrzeżenie że meta kodowana jest w UTF-8 i na stronie zaczynają wyświetlać się żle znaki Polskie!
Zainstalowałem Acajoom wersja 3.1.O i żle wyświetla mi Polskie znaki oraz wyświetla się komunikat [function.xml-parser-create (http://www.tanikredyt.priv.pl/administrator/function.xml-parser-create)]: unsupported source encoding "ISO-8859-2" in /home/pakiet/ftp/tanikredytyPRIVpl/includes/domit więc tak jak czytałem na szanownym forum chciałe zmienić to kodowanie ale coś nie idzie! Waklidator pokazuje znowu błąd The error was: utf8 "\xEA" does not map to Unicode
wiec jak tu można rozwiązać ten problem???
to jest ta witryna
http://www.tanikredyt.priv.pl/index.php (http://www.tanikredyt.priv.pl)

zwiastun
26-01-2009, 16:08
Jeśli witryna jest kodowana (a chyba jest) w utf-8, to:
a) a ostrzegaliśmy :) - wiedziałeś zapewne, co robiłeś, wybierając JIE
b) wszystkie instalowane rozszerzenia muszą być również kodowane w utf-8 (albo co najwyżej iso-8859-1)
Dostosuj Acajoom