PDA

Zobacz pełną wersję : Układ ustalony wyśrodkowany



piotrpuczko
02-02-2009, 16:51
Postanowiłem zrobić układ 3-kolumnowy, ustalony, z nagłówkiem i stopką, z kolumnami wyrównanymi do najdłuższej na podstawie artykułu http://www.pomoc.joomla.pl/content/view/542/46/ .
Szablon wrzuciłem do joomla 1.0.15 JIE i okazało się, że poprawnie wyświetla się pod FF i IE 7, natomiast pod IE 6 rozjeżdza się.
Czy jest jakiś sposób na naprawienie tego problemu?
Dodatkowo na stronie http://validator.w3.org/ otrzymuje komunikat o błędzie jak rozumie zwiazany z kodowaniem.
Strona z układem: http://www.e-fotony.home.pl/test/index.php
Z góry dziękuję za pomoc.

zwiastun
02-02-2009, 16:58
:) Jak do tej pory efekt całkiem całkiem, ale jeszcze trochę pracy przed Tobą. Artykuł objaśnia jedynie podstawę. To początek cyklu...

piotrpuczko
02-02-2009, 17:16
zastanawiam się wobec tego po co w css zostały dodane reguły dla stopki w IE5 i IE6 skoro i tak prezentowany układ nie wyświetla się prawidłowo w tych przegladarkach