PDA

Zobacz pełną wersję : Program internet explorer nie może otworzyć miejsca internetowego



BloodRedSandman
12-02-2009, 13:07
Witam!

Dostałem informację, że w IE występuje problem z otwarciem mojej strony. Wyświetla się komunikat:

Program internet explorer nie może otworzyć miejsca internetowego http://...
Operacja przerwana
Sprawdziłem na stronie browsershots.org i faktycznie taki komunikat wyskakuje. Problem dotyczy IE od 5.5 do 7.

Po wyłączeniu modułu mod_eventlistcal15q komunikat przestał się pojawiać.

Chciałem zapytać, czy ktoś wie jak usunąć taki problem. Podobno ładowanie skryptu w sekcji head mogłoby go rozwiązać ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
Jestem nawet gotowy zablokować wyświetlanie tego modułu dla użytkowników IE ale nie wiem jak.

BloodRedSandman
12-02-2009, 13:42
Znalazłem rozwiązanie na stronie qivva.com
Należy edytować /libraries/joomla/html/html/behavior.php, w 108 linii wstawić zamiast

$tooltipInit = ' window.addEvent(\'domready\', function(){ var JTooltips = new Tips($$(\''.$selector.'\'), '.$options.'); });';poniższy kod:

$tooltipInit = ' window.addEvent(\'load\', function(){ var JTooltips = new Tips($$(\''.$selector.'\'), '.$options.'); });';Niestety zmieni to sposób w jaki pokazywane są dymki.
Jeśli chce się zmienić sposób wyświetlania tylko dla użytkowników IE trzeba zrobić tak (http://extensions.qivva.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=31&func=view&id=679&catid=5#679)

sphinx
04-03-2009, 13:27
Po wyłączeniu modułu mod_eventlistcal15q komunikat przestał się pojawiać.

Ja nie mam tego modułu a problem istnieje nadal. Może jakieś inne propozycje rozwiązania?

BloodRedSandman
04-03-2009, 20:47
Prawdopodobnie używasz jakiegoś innego modułu wykorzystującego dymki.
Możesz próbować po kolei wyłączać moduły żeby dowiedzieć się, z którym IE ma problem albo od razu spróbować go rozwiązać używając podanego wyżej sposobu.

sphinx
05-03-2009, 12:23
Znalazłem kłopot ! Problemem był moduł Joomulus (chmura tagów z efektem 3d) postanowiłęm z niej zrezygnować i problem został rozwiązany.

Przy joomulus podmiana kodu przedstawionego wyżej nic nie daje .

tomaszek83
25-03-2009, 00:05
A u mnie wysypuje się przy Simple Image Gallery. Pomocy!!!

qbicone
28-04-2009, 09:29
U mnie wysypywało się przez proste linki. Konkretnie sh404sef. Wyłączenie pomogło.

BloodRedSandman
28-04-2009, 22:20
a u mnie z sh404sef działa.

zborek
05-11-2009, 23:36
Ja miałem ten problem z modułem logowania, co dziwne pojawił się nagle jak diabeł z pudełka - przez 2 miesiące było ok i pomimo braku zmian programowych na stronie kIEpski odmówił posłuszeństwa.

Na szczęście zmiana/poprawka podana przez BloodRedSandman (http://forum.joomla.pl/member.php?u=17235) załatwiła sprawę.
Pozostaje jednak pytanie - dlaczego tak się stało?

wacus
18-12-2010, 22:29
Mam problem... Mianowicie nie mam /libraries/joomla/html/html/behavior.php ...
Rozumiem ze to plik i mnial byc w dyskuC/program files/Internet explorer/libraries/joomla/html/html/behavior.php ?
Bo nie jestem dobrym informatykiem i nei wiem co zrobic prosze o pomoc ! ; )) w tlumaczeniu easy ! ; dd z gory dziekuje :)

a_m
18-12-2010, 23:40
@wacus, litości