PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Phoca download



jaros85
19-02-2009, 00:35
Witam wszystkich jestem początkujący jeżeli chodzi o Jumle więc proszę o wyrozumiałość.

Mam taki problem:
Zainstalowałem Joomle 1.5.9 i do tego Phocadownload 1.0.6 korzystam z portalu cba.pl i od samego początku miałem problemy z Joomlą na początku nie było uprawnień do zapisu w katalogach ale z tym się uporałem. Teraz jak chcę dodać plik do Phocadownload to wyskakuje ten błąd:
(Oczywiście wchodzę Komponenty>Phocadownload>Pliki>Nowy i naciskam na przycisk Plik i jest to co poniżej)
JFolder:files:Path is not a folder
JFolder:folder:Path is not a folder
gdy wybiorę plik do dodania wyświetlają się kolejne błędy
JFolder:create:Nie można utwożyć katalogu
Uwaga przesunięcie pliku nie powiodło się
Błąd przesłanie pliku jest niemożliwe

bart_bln
22-06-2009, 23:13
popraw wpisy do logs i tmp w pliku configuration.php :)

Spróbuj przynajmniej.

A masz jakieś problemy z instalacją innych składników?
pozdrawiam

jaros85
26-06-2009, 18:04
Witam instalowałem inne składniki Phica i nie miałem z nimi problemu odrazu działały.
Ale jakie wpisy mam poprawić co mam tam zmienić w configuration.php

Bo tam niema nic na temat Phocadownload

bart_bln
27-06-2009, 06:59
Witaj!
Pytanie o składniki, chodziło to, czy możesz zainstalować inne rzeczy na Twojej stronie. Jakikolwiek inny komponent, moduł itd.

Ja otrzymywałem taki błąd przy instalacji po tym, gdy ścieżka w configuration.php była zła.
A dokładniej te dwie ścieżki:
var $log_path = '/home/nazwa_usera/domains/domena/public_html/logs';
var $tmp_path = '/home/nazwa_usera/domains/domena/public_html/tmp';

Gdzie nazwa usera to nazwa użytkownika na serwerze, a domena to domena :) nie bd wyjaśniał.
Dokładniej, chodzi o to, czy masz dobrze wpisany adres do obu tych folderów, począwszy od home a skończywszy na /logs i /tmp

Pozdrawiam
Bart :)