PDA

Zobacz pełną wersję : Prawa kolumna w szablonie



kbilski
26-01-2010, 13:51
Witam

Nie wyświetla mi modułów po prawej stronie. Jak uaktywnić prawa kolumnę?

<?php
defined('_JEXEC') or die('Restricted access');
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head><jdoc:include type="head" />
<title><?php echo $mainframe->getCfg('sitename');?></title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" type="text/css" />
</head>

<body>
<div id="wrapper">
<div id="logocontainer">
<div id="logo"><a href="index.php"><image src="templates/<?php echo $this->template ?>/images/logo.gif" /></a></div>
<div id="topbanner"><image src="templates/<?php echo $this->template ?>/images/banner.jpg" /></div>
</div>
<div id="menubar">
<div id="menuleft">&nbsp;</div>
<div id="topmenu"><jdoc:include type="modules" name="user3" /></div>
<div id="menuright">&nbsp;</div>
<div class="right"><jdoc:include type="modules" name="user4" /></div>
</div>
</div>

<jdoc:include type="modules" name="header" />

<div id="content">
<div class="cpathway">
<div><jdoc:include type="module" name="breadcrumbs" /></div>
</div>

<?php if($this->countModules('left') and $this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<?php elseif($this->countModules('left') and !$this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div class="c_left">
<?php elseif(!$this->countModules('left') and $this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<!--<div class="c_right">-->
<?php else: ?>
<div class="c_full">
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('left') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="leftcol">
<jdoc:include type="modules" name="left" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>

<?php if($this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<?php endif; ?>

<?php if($this->countModules('left') and $this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="maincol">
<?php elseif($this->countModules('left') and !$this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="maincolumn_left">
<?php elseif(!$this->countModules('left') and $this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="maincolumn_right">
<?php else: ?>
<div id="maincolumn_full">
<?php endif; ?>
<div class="nopad">
<jdoc:include type="message" />
<?php if($this->params->get('showComponent')) : ?>
<jdoc:include type="component" />
<?php endif; ?>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div id="bottomcontainer">
<div id="bottomcontent">
<div><jdoc:include type="modules" name="user1" style="rounded" /></div>
<div><jdoc:include type="modules" name="user2" style="rounded" /></div>
<div><jdoc:include type="modules" name="contact" style="rounded" /></div>
</div>
</div>
<div id="footercontainer">
<div id="footer"><jdoc:include type="modules" name="bottommenu" />
<p><a href="http://www.buyhttp.com/joomla_templates.html" target="_blank"></a> <a href="http://www.buyhttp.com/joomla_hosting.html" target="_blank"></a></p>
<div style="clear:both"></div>
<div style="text-align: center;"><jdoc:include type="modules" name="footer" /></div>
</div>

</div>



</body>
</html>

ppilus
26-01-2010, 23:56
Pozwól sobie pomóc.
http://forum.joomla.pl/announcement.php?f=18&a=3
http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=21594

nikszal
27-01-2010, 08:37
Witam

Nie wyświetla mi modułów po prawej stronie. Jak uaktywnić prawa kolumnę?

Kod pliku index.php już mam. Mam jeszcze dopisać sobie arkusze css i wziąć nie wiadomo skąd obrazki aby sprawdzić dlaczego nie wyświetlają się w Twoim szablonie moduły w prawej kolumnie? Można i tak, ale ja na pewno tego nie zrobię. Prostszym rozwiązaniem jest podanie linku do strony.

kbilski
27-01-2010, 09:54
www.siecioowo.pl/sklep (http://www.siecioowo.pl/sklep)

Kod css usunięty.
Każdy, kto zechce Ci pomóc dotrze do niego korzystając np. z Firebug'a.
Nie ma potrzeby zaśmiecania forum.

ppilus
27-01-2010, 11:30
Czy moduły mają "nakazane" by się w ogóle pojawiały ? czyt. czy zostały odpowiednio przypisane do pozycji menu ?
Czy przerobiłeś temat modułów na http://wiki.joomla.pl ?

nikszal
27-01-2010, 12:11
Witam

Nie wyświetla mi modułów po prawej stronie. Jak uaktywnić prawa kolumnę?

Właściwie postawione pytanie powinno brzmieć:

Czy w moim szablonie jest pozycja right?


Odpowiedź:
Na podglądzie pozycji modułów nie widzę jej.

Edit:

Szablon "przystosowałeś" do Joomla, bo oryginalny (http://www.freecsstemplates.org/preview/midnight) jest tylko w html. Najwidoczniej coś skaszaniłeś.

kbilski
27-01-2010, 16:15
Tak szablon został "dostosowany" do joomla prosze tylko o wskazanie drogi jak dodać pozycję right do szablonu. Publikowane moduły się tam nie pojawiają.

nikszal
27-01-2010, 16:18
Podeślij mi go, ale kompletny - nikszal@interia.pl. Może da się coś zrobić.