PDA

Zobacz pełną wersję : komponent syndicate



appaloosa
12-12-2005, 01:07
Witam Mam następujący problem - po przeniesieniu mambo na joomlaya wieści rss są bezpolskich znaków - gdzie to zmienić ?
Wklejam tabelkę z konfiguracją:

PHP zainstalowne na: Linux shock.netshock.pl 2.4.21-37.ELsmp #1 SMP Wed Sep 7 13:28:55 EDT 2005 i686 Wersja bazy danych: 4.1.15-standard-log Wersja PHP: 4.4.0 Serwer: Apache/1.3.33 (Unix) mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 PHP/4.4.0 FrontPage/5.0.2.2635 mod_ssl/2.8.22 OpenSSL/0.9.7a WebServer to PHP interface: apache Wersja Joomla!: Joomla! 1.0.3 Stable [ Sunlight ] 14-Oct-2005 10:00 UTC Przeglądarki: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5 Parametry PHP: Safe Mode: OFF Open basedir: /home/jmadejek/:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp Display Errors: ON Short Open Tags: ON File Uploads: ON Magic Quotes: ON Register Globals: ON Output Buffering: OFF Session save path: /tmp Session auto start: 0 XML enabled: Yes Zlib enabled: Yes Wyłączone funkcje: none Edytor WYSIWYG: Edytor TinyMCE

Można zobaczyć stronkę pod adresem www.e-bogatynia.pl


pozdrawiam

magic
12-12-2005, 05:26
Skoro przeniosłeś swoje Mambo na Joomlaya to może zgłoś swój problem na http://www.joomlaya.com/index.php?option=com_contact&Itemid=3&subject=report%20problem ? ;)
A tak na poważnie (porada Zwiastuna): zwróć uwagę na kodowanie jakie masz ustawione w pliku feedcreator.

appaloosa
12-12-2005, 09:03
oczwiście joomla ;)

Pomogło - bóg zapłać dobry człowieku - poza tym jest mi trochę głupio - zawsze zaczynam rozwiązywanie problemu od funkcji "szukaj" -teraz jak wpisałem rss w wyszukiwanie - znalazłem kilka odpowiedzi - wydaje mi się że jak szukałem wcześniej to nie było ( nie można przeszukiwać forum pod kątem słowa kluczowego RSS bo wyrzuca że za mało liter :eek: ) a może to nie tu było ... Zmęczenie daje znać


Pozdrawiam

PS. wiecie coś na temat modułu i komponentu DS-Syndicate ? Zastosowałem u siebie eZine - które na froncie wyświetla mi wszystko ( nie tylko z zaznaczenia strony startowej ) a DS -Syndicate ma taką funkcję ztego co się doczytałem :D

stasio
09-01-2007, 22:18
A ja mam taki problem, z ds-syndicate przygotowałem sobie kilka artykułów na cały tydzień nawet na więcej i w portalu nie ma opublikowanych tych artykułów a RSS pokazuje je i co gorsza z mojego RSS czerpią inne portale newsy i teraz jak ktoś wchodzi z artykułu to nie może go wyszukać.... może ktoś miał juz taki problem?? bede wdzięczny za pomoc....:confused: