PDA

Zobacz pełną wersję : akocoment - problem z wyświetlainem



poper
12-12-2005, 22:15
Witam
sciągnołem plik instalacyjny ze strony joomola.pl (http://www.joomla.pl/index.php/component/option,com_remository/Itemid,15/func,fileinfo/id,11/) ale niestety niedało rady pliku zainstalowac (installers-components-przegladaj-upload & install) pojawia się XML setup file is not for a "component".

znalazłem jakąś starszą wersje no i zainstalowałem- sam komponent bez bota bo takie coś miałem, lecz nie pojawia mi się to na dole newsów, tzn. nie ma możliwości dodawania, czytania itd.

wiecie może co może by przyczyną? albo jak zainstalowa tą paczke ze strony joomla.pl?

pozdrawiam

poper
13-12-2005, 13:30
Sam doszedłem do rozwiązania, napiszę w jaki sposób, może się komuś przyda...

a wiec usunąłem stare śmieci ze swojej strony, plik do którego link jest powyżej rozpakowałem, i 2 katalogi spakowałem osobno, koniecznie ZIPem!
Potem wgrałem akocoment'a a następnie bota do tego, bo bez nie chciało chodzić!, gdy wgrałem starą bazę danych był problem z ich wyświetlaniem, wiec zainstalowałem badword'a i wszystko chodzi już ok...

pozdrawiam

magic
13-12-2005, 14:14
Jestem pod wrażeniem!
Naprawdę.
Rzadko się zdaża, żeby ludzie na tym forum po otrzymaniu pomocy sami, z własnej woli napisali jak konkretnie rozwiązali problem.
Jeszcze rzadziej, żeby opisali to w szczegółach nie otrzymawszy pomocy...
Masz u mnie punkta ;)



... plik do którego link jest powyżej rozpakowałem, i 2 katalogi spakowałem osobno ...

Należałoby jedynie dodać, że należy spakować ZAWARTOŚĆ obu katalogów, tak aby otrzymać osobno spakowane pliki komponentu i bota. Z tych paczek zainstalujemy osobno komponent i osobno bota.



... wgrałem akocoment'a a następnie bota do tego, bo bez nie chciało chodzić!

Jasne, że bez bota nie będzie chciało chodzić, bo komponent służy do zarządzania, a bot właśnie umożliwia komentowanie. Musi być zainstalowane jedno i drugie.


gdy wgrałem starą bazę danych był problem z ich wyświetlaniem, wiec zainstalowałem badword'a i wszystko chodzi już ok...
Chcesz powiedzieć, że Badword posłużył Ci do naprawy bazy danych ? :confused:

Pozdrawiam

poper
13-12-2005, 18:29
nie nie, po prostu stare newsy się nie pokazywały, wywalał biały ekran z jakimiś alertami, nie pamiętam dokładnie co było tam napisane ale było coś o badword, wiec to zainstalowałem i git wszystko ok. Powinienem dodać, że "świeże" komentarze działały bez batworda, tylko te stare nie...

A co do bota to niebyło to dla mnie oczywiste, bo instalowałem to już z 1,5 roku temu na mambo i napewno nie instalowałem do tego botów, no ale wszystko już się wyjaśniło

pozdrawiam

magic
13-12-2005, 18:42
No bo w tych starych newsach pewnie miałeś jakieś wulgaryzmy, albo inne niecenzuralne ... :D

poper
13-12-2005, 18:43
tak to całkiem możliwe... :)