PDA

Zobacz pełną wersję : Instalacja komponentow...



Fedajkin
13-12-2005, 09:17
Mam Joomla 1.0.3 Stable i chciałem dorzucić komponent Remository_3.21 to wywala mi:
BŁĄD: Nie można znaleźć pliku XML Joomla! w instalowanym pakiecie.
Plik instalacyjny nie został znaleziony:
/home/site/11108/www/media/install_439e742f5c10d/com_remository_3.21_pl/


Natomiast przy instalacji 3.22 wywala mi:
BŁĄD: Nie można znaleźć pliku XML Joomla! w instalowanym pakiecie.
Plik instalacyjny nie został znaleziony:
/home/site/11108/www/media/install_439e74af45a84/


Co zrobić aby wgrać ten komponent?

poper
13-12-2005, 10:22
no ja mam podobnie tyle, że instaluje akocomment:( choć jak wsadziłem moj stary plik z mambo to się zainstalowało, ale z kolei nie działało, pliss pomóżcie

pawel
13-12-2005, 19:31
Prawdopodobnie próbujesz zainstalować z paczki która zawiera jednocześnie komponent i np. moduł.

Sprawdź czy w pliku który chcesz instalować nie ma jeszcze plików zip?
Jak są to najpierw rozpakuj go a instaluj dopiero z tych mniejszych zipów.

poper
13-12-2005, 19:39
taa było coś podobnego, rozwiązanie tu (http://www.forum.joomla.pl/forum/showthread.php?t=373)

stone
13-12-2005, 21:33
@Fedajkin (member.php?u=235) Sprwadź jeszcze czy nie masz safe_mode na serwerze

Fedajkin
14-12-2005, 08:35
@Fedajkin (http://member.php?u=235) Sprwadź jeszcze czy nie masz safe_mode na serwerze@Stone Safe_mode jest na serwerze, ale jest tak skonfigurowane, żeby nie robić problemów... różne inne komponenty instalują się, a nie które nie.

Co do wypowiedzi @pawla, sorry chłopie ale debilem nie jestem, a skoro podaję dokładnie o jaki komponent chodzi, to chodź przespacerowałbyś się aby zajrzeć do niego, zanim zarzucisz tak wybujałą odpowiedzią.

poper
14-12-2005, 09:18
prosisz o pomoc, koleś Ci pomaga, a Ty na niego z pyskiem - opamiętaj się!
albo idz sie połóż i spróbuj wstać na prawą

Fedajkin
14-12-2005, 15:27
prosisz o pomoc, koleś Ci pomaga, a Ty na niego z pyskiem - opamiętaj się!
albo idz sie połóż i spróbuj wstać na prawąNo nie sądze, czy robienie z kogoś idioty jest pomocą, ale luz, może to ja jestem przewrażliwiony...

Fedajkin
15-12-2005, 08:26
Ok, z pomocą znajomych znalazłem inne rozwiązanie... prostrze... trzeba wejść na strone domową komponentu Remository i ściągnąć pakiet o numerze 3.24... i śmiga jak burza.