PDA

Zobacz pełną wersję : Flash w Joomla



zwiastun
15-03-2010, 16:29
Kilka odnośników do tematów na forum i w Internecie zawierających istotne wskazówki:

Flash w header (http://forum.joomla.pl/showthread.php?37436-flash-w-header)
SWF zamiast bannera JPG (http://forum.joomla.pl/showthread.php?20635-SWF-zamias-bannera-JPG&highlight=flash)

W Internecie

Sposoby osadzania flasha (http://www.kpiwowar.com/artykuly/oszadzanie-flasha/)
Osadzanie w HTML (http://www.vr24.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=111%3Akrpano-osadzanie-w-pliku-html&catid=42%3Aoprogramowanie&Itemid=120&lang=pl)
Osadzanie Flash przy pomocy SWFObject (http://www.reklamawinternecie.pl/pozycjonowanie/osadzanie-flash-przy-pomocy-swfobject)
Flash Satay: poprawne osadzanie Flash (http://taat.pl/narzedzia/flashsatay/)
Zobacz sekcję Flash (http://www.cssmania.pl/csswiki/index.php?title=Strona_g%C5%82%C3%B3wna)
Flash w dokumencie HTML (http://www.flashzone.pl/item/476/Flash-w-dokumencie-HTML/)
Prawidłowe osadzanie FLASH’a w html (http://blog.radoslawjez.com/?p=39)


Zliczanie kliknięć (http://forum.joomla.pl/showthread.php?23013-Zliczanie-klikni%C4%99%C4%87-w-bannerach-flash)

Tomass2007
17-06-2010, 09:42
Witam.
Mam tego typu problem.
Wsadziłem Flash w miejsce logo i widzi go pięknie ładnie, lecz jest trochę za krótkie i po powiększeniu go i wstawieniu z powrotem na stronę (po wszytskich zmianach rozmiarowych w kodzie) baner się nie pokazuje, wyświetla się biały prostokąt.
Jak rozwiązać ten problem?? Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Hansolo
24-01-2011, 16:43
witam,

a jak w Joomli sprawic zeby niebylo tego tla (bialego) ktore jest pod flashe na chwile
widac go krotko przed ladowaniem samego flasha (albo jak sie wciśnie F5)
http://www.ispace.vot.pl/

Hansolo
24-01-2011, 16:46
a jak zrobic zeby nie bylo tla blalego pod flashem (jak naciśnie sie F5)
http://www.ispace.vot.pl/

?