PDA

Zobacz pełną wersję : Menu i pod menu



iopi
19-03-2010, 23:40
Panowie potrzebuje zrobić takie menu jak na screnie który jest w załączniku
Czyli menu i podrzędne kolejne.

Cały dzień nad tym siedzę i nic 2338

big_krzysiek
19-03-2010, 23:45
i z czym masz problem?
tworzac nowa pozycje menu, dajesz ja jako podrzedna ...

iopi
19-03-2010, 23:47
Nie bardzo wiem jak niestety. Tworząc nową pozycje mam do wyboru, np. link itd. a gdzie jest opcja podrzędności ?

big_krzysiek
19-03-2010, 23:49
fragment z wiki.joomla (http://wiki.joomla.pl/Tworzenie_w_menu_odnośnika_do_artykułów):

Pozycja nadrzędna [Parent Item]: umożliwia tworzenie menu wielopoziomowego. Aby tworzona pozycja była główną, zaznacz opcję Góra [Top]: aby tworzony odnośnik uczynić pozycją podrzędną w stosunku do innej, zaznacz dowolną pozycję z dostępnych na liście.

Robster
20-03-2010, 10:44
Gdybyś poświęcił 30s na poszukanie rozwiązania w wiki znalazłbyś taki oto link:
http://wiki.joomla.pl/Tworzenie_podmenu

iopi
20-03-2010, 15:21
Gdybyś poświęcił 30s na poszukanie rozwiązania w wiki znalazłbyś taki oto link:
http://wiki.joomla.pl/Tworzenie_podmenu

Mistrzu taką odp. dostałem post wyżej, wnioski wyciągnąłem. Podziękowałem dodałem koledze punkt do reputacji. Z tego co napisałeś wniosek, -nabijanie postów.

Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie. Uważam że temat można zamknąć.

Robster
20-03-2010, 16:07
Mistrzu taką odp. dostałem post wyżej, wnioski wyciągnąłem. Podziękowałem dodałem koledze punkt do reputacji. Z tego co napisałeś wniosek, -nabijanie postów.

Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie. Uważam że temat można zamknąć.

Gdybyś wykazał nieco inteligencji, wiedziałbyś dlaczego mój post się pojawił. Ale możesz być pewien, że więcej w twoim temacie go nie będzie.