PDA

Zobacz pełną wersję : Zamiana modułów



eryczzek
01-11-2010, 00:10
Witam, chcę ( www.Maniacy-Gier.pl ) <<aby na pierwszej stronie było logowanie po przsez moduł Yoo_login>a nie ten co się wyświetla. jak to zrobić? Proszę nie pisać, że to łatwe i proste, chodzi mi o konkret Pozdrawiam

zwiastun
01-11-2010, 00:24
Wyłącz w Rozszerzenia -> Moduły standardowy moduł Logowanie, włacz moduł Yoo-Login. To naprawdę są podstawy!

eryczzek
01-11-2010, 00:33
już dawno wyłączyłem, a i tak się pojawia ;/
gdyby było takie coś, to nawet bym nie pisał...

zwiastun
01-11-2010, 00:46
Jeśli myślisz, że ja w to uwierzę, póki na własne oczy nie zobaczę, to się gruuubo mylisz.

eryczzek
01-11-2010, 01:03
http://iv.pl/images/74765183871144736990_thumb.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=74765183871144736990.jpg)

---------- Post dodany 01-11-2010 o 00:03 ---------- Poprzedni post był 31-10-2010 o 23:54 ----------

i jak?

zwiastun
01-11-2010, 01:21
A po co trzymasz w ogóle aż trzy moduły Logowanie (standardowy, CB i Yoo)? I może warto by najpierw posprzątać ten spory śmietniczek - np. moduły menu pozostawione z przykładowych danych. Możliwe, że w tym bałaganie Joomla się gubi.

eryczzek
01-11-2010, 20:25
Odinstalowałem mod_cblogin
Usunięte:
mod_login
a problem nadal jest ...

---------- Post dodany o 17:27 ---------- Poprzedni post był o 17:25 ----------

i moduły menu zbędne też zostały usunięte ..

---------- Post dodany o 17:47 ---------- Poprzedni post był o 17:27 ----------

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa ,nie potrzebnie odinstalowałem modułu cblogin > zaraz napiszę , już wiem co zrobic ;]

---------- Post dodany o 18:14 ---------- Poprzedni post był o 17:47 ----------

tako> zainstalowałem cblogin ponownie- bo on jest mi potrzebny do rejestrowania nowego użytkownika i zapomnianych haseł. yoo login jest do wyglądu. Ustawiłem, że Logowanie to domyślna strona(a nie jak wtedy strona home) tylko mam pytanie (teraz to wiem, że to perfidna podstawa>) jak przywołujesz cblogin to łaczę jest: index.php?option=com_comprofiler&task=login a jak yoo login to łącze jest jakie??

---------- Post dodany o 19:25 ---------- Poprzedni post był o 18:14 ----------

zrobiłem jeszcze inaczej > stroe pierwsza dałem rejestracyjną > a wiec kto nie ma konta to się będzie rejestrował >a kto ma ten będzie się logował na górze. Zakładkę logowanie wywaliłem> zobaczcie i ocencie czy zrobiłem dobrze . www.Maniacy-Gier.pl

zwiastun
01-11-2010, 22:12
Jakoś widzę dało się ustawić logowanie poziomo. :)