PDA

Zobacz pełną wersję : Rejestracja nie możliwa



ctrlaltdel
22-02-2011, 00:04
Witam. Gdy ktoś kliknie link do rejestracji otrzymuje taki o to komunikat:


Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /homepages/18/d339179137/htdocs/templates/rt_iridium_j15/html/com_user/register/default.php on line 5

Plik PHP:

<?php // @version $Id: default.php 11917 2009-05-29 19:37:05Z ian $
defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );
?>
<div class="register-page">
<?php if($this->params->get('show_page_title',1)) : ?>
<h2 class="componentheading<?php echo $this->escape($this->params->get('pageclass_sfx')) ?>">
<?php echo $this->escape($this->params->get('page_title')) ?>
</h2>
<?php endif; ?>

<script type="text/javascript">
Window.onDomReady(function(){
document.formvalidator.setHandler('passverify', function (value) { return ($('password').value == value); } );
});
</script>

<form action="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_user#content'); ?>" method="post" id="josForm" name="josForm" class="form-validate user">
<?php if(isset($this->message)) :
$this->display('message');
endif; ?>
<fieldset>
<p><?php echo JText::_('REGISTER_REQUIRED'); ?></p>
<div class="name">
<label id="namemsg" for="name"><?php echo JText::_('Name'); ?>: *</label>
<input type="text" name="name" id="name" value="<?php echo $this->escape($this->user->get('name')); ?>" class="inputbox validate required none namemsg" maxlength="50" />
</div>
<div class="user">
<label id="usernamemsg" for="username"><?php echo JText::_('Username'); ?>: *</label>
<input type="text" id="username" name="username" value="<?php echo $this->escape($this->user->get('username')); ?>" class="inputbox validate required username usernamemsg" maxlength="25" />
</div>
<div class="email">
<label id="emailmsg" for="email"><?php echo JText::_('Email'); ?>: *</label>
<input type="text" id="email" name="email" value="<?php echo $this->escape($this->user->get('email')); ?>" class="inputbox validate required email emailmsg" maxlength="100" />
</div>
</fieldset>
<fieldset>
<div class="pass">
<label id="pwmsg" for="password"><?php echo JText::_('Password'); ?>: *</label>
<input type="password" id="password" name="password" value="" class="inputbox required validate-password" />
</div>
<div class="verify_pass">
<label id="pw2msg" for="password2"><?php echo JText::_('Verify Password'); ?>: *</label>
<input type="password" id="password2" name="password2" value="" class="inputbox required validate-passverify" />
</div>
</fieldset>
<div class="edit-user-button">
<div class="readon-wrap1"><div class="readon1-l"></div><a class="readon-main"><span class="readon1-m"><span class="readon1-r"><input class="button validate" type="submit" value="<?php echo JText::_('Register'); ?>" /></span></span></a></div>
</div>
<input type="hidden" name="task" value="register_save" />
<input type="hidden" name="id" value="0" />
<input type="hidden" name="gid" value="0" />
<?php echo JHTML::_( 'form.token' ); ?>
</form>
</div>

Pomocy :(

ppilus
22-02-2011, 00:09
Zmień nazwę wskazanemu powyżej plikowi i zobacz czy błąd będzie nadal występował.
Jest to plik nadpisujący szablon.

ctrlaltdel
22-02-2011, 00:17
Pojawia się nowy błąd:

Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /homepages/18/d339179137/htdocs/components/com_user/views/register/tmpl/default.php on line 18Gdy zmienię nazwę tego pliku, pojawia się zupełnie nowy błąd:
http://www.abload.de/img/12345xs9v.jpg

Dylek
22-02-2011, 00:40
a na forum Rocket Themes pytales?

ctrlaltdel
22-02-2011, 00:48
Nie znam na tyle angielskiego by swobodnie sie w nim porozumiewac.

Dylek
22-02-2011, 00:56
To jak Ci sie udalo szablon zakupic?
translate.google.com jakby co.

EDIT:
Lub mail/telefon do pomocy technicznej hostingu - bo jak widzisz w demo to dziala: http://demo.rockettheme.com/nov09/j-stuff/login/register#content

Jola
22-02-2011, 01:16
Witam,
musisz zamienić wpis:

<?php if($this->params->get('show_page_title',1)) : ?>na:

<?php if( $this->params->def( 'show_page_title', 1 ) ) : ?>:)

ctrlaltdel
22-02-2011, 02:37
Kupiłem w zeszłym roku na allegro, teraz się dopiero za serwis wziąłem.
Jola niestety to nic nie daje :(
Otrzymuje prawie identyczny komunikat:

Fatal error: Call to a member function def() on a non-object in /homepages/18/d339179137/htdocs/templates/rt_iridium_j15/html/com_user/register/default.php on line 5

Jola
22-02-2011, 02:48
Przełącz na chwilę na standardowy szablon Joomla, sprawdź co się wtedy dzieje.

ctrlaltdel
22-02-2011, 02:59
Hm... wywala wtedy ten blad:

Fatal error: Call to a member function def() on a non-object in /homepages/18/d339179137/htdocs/components/com_user/views/register/tmpl/default.php on line 19Zawartosc pliku - http://wklej.to/sJjot lub:

<?php // no direct access
defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); ?>
<script type="text/javascript">
<!--
Window.onDomReady(function(){
document.formvalidator.setHandler('passverify', function (value) { return ($('password').value == value); } );
});
// -->
</script>

<?php
if(isset($this->message)){
$this->display('message');
}
?>

<form action="<?php echo JRoute::_( 'index.php?option=com_user' ); ?>" method="post" id="josForm" name="josForm" class="form-validate">

<?php if ( $this->params->def( 'show_page_title', 1 ) ) : ?>
<div class="componentheading<?php echo $this->escape($this->params->get('pageclass_sfx')); ?>"><?php echo $this->escape($this->params->get('page_title')); ?></div>
<?php endif; ?>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%" class="contentpane">
<tr>
<td width="30%" height="40">
<label id="namemsg" for="name">
<?php echo JText::_( 'Name' ); ?>:
</label>
</td>
<td>
<input type="text" name="name" id="name" size="40" value="<?php echo $this->escape($this->user->get( 'name' ));?>" class="inputbox required" maxlength="50" /> *
</td>
</tr>
<tr>
<td height="40">
<label id="usernamemsg" for="username">
<?php echo JText::_( 'User name' ); ?>:
</label>
</td>
<td>
<input type="text" id="username" name="username" size="40" value="<?php echo $this->escape($this->user->get( 'username' ));?>" class="inputbox required validate-username" maxlength="25" /> *
</td>
</tr>
<tr>
<td height="40">
<label id="emailmsg" for="email">
<?php echo JText::_( 'Email' ); ?>:
</label>
</td>
<td>
<input type="text" id="email" name="email" size="40" value="<?php echo $this->escape($this->user->get( 'email' ));?>" class="inputbox required validate-email" maxlength="100" /> *
</td>
</tr>
<tr>
<td height="40">
<label id="pwmsg" for="password">
<?php echo JText::_( 'Password' ); ?>:
</label>
</td>
<td>
<input class="inputbox required validate-password" type="password" id="password" name="password" size="40" value="" /> *
</td>
</tr>
<tr>
<td height="40">
<label id="pw2msg" for="password2">
<?php echo JText::_( 'Verify Password' ); ?>:
</label>
</td>
<td>
<input class="inputbox required validate-passverify" type="password" id="password2" name="password2" size="40" value="" /> *
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" height="40">
<?php echo JText::_( 'REGISTER_REQUIRED' ); ?>
</td>
</tr>
</table>
<button class="button validate" type="submit"><?php echo JText::_('Register'); ?></button>
<input type="hidden" name="task" value="register_save" />
<input type="hidden" name="id" value="0" />
<input type="hidden" name="gid" value="0" />
<?php echo JHTML::_( 'form.token' ); ?>
</form>

Jola
22-02-2011, 03:04
Wygląda na jakieś braki w plikach.
Nadpisz cały katalog components/com_user

ctrlaltdel
22-02-2011, 03:10
Dziękuję! :)
Działa :)