PDA

Zobacz pełną wersję : Problem w "Zaproponuj" w Menu użytkownika



sipio
02-01-2006, 18:37
Od razu zaznaczam że problem występuej jedynie w IE.
Otoż w momencie gdy dany użytkownik się zaloguje
i chce napisać artykuł po przez "Zaproponuj newsa"
to niestety cały panel zmiast ładnie wyskoczyć koło menu głównego
wyskakuje krzywo na dole.
Okazało się ze dotyczy to templatki "madeyourweb".
Być może trzeba coś pozmieniać w css, ale może wie ktoś dokładniej
gdzie.

stone
02-01-2006, 21:13
zrob screena, bedzie latwiej sie zorientowac.
A dzieje sie tak gdyz jakis element jest zaszeroki w nowo otwartej stronie, zwykle jest to jakies pole formularza, lub ustawiona na sztywano tabelka

sipio
03-01-2006, 20:34
W takim razie czy trzeba gdzies dokopać się w
...mambots/editors/tinymce/jscripts/tiny_mce/ ?
Tylko dokładnie gdzie, po już troche nad tym siedziałem
i nie mogę rozgryć w których plikach co trzeb zmienić
by to normalnie wyglądało.
Czy też totalnie w innym miejscu.

Problem ten obajawia się w templatce nr 1
Tak powinno być i jest w mozilli http://www.klub-rzymski.org.pl/sreen1a.jpg
a tak jest w ie http://www.klub-rzymski.org.pl/sreen1.jpg.

Podobny problem występuje przy innej templatce, na której nawet bardziej mi zależy
tak oto wygląd w mozilli, też źle choć ujdzie http://www.klub-rzymski.org.pl/sreen2a.jpg
a tak w ie, co już jest totalnie zwalone bo całe menu poleciało pod edytor
http://www.klub-rzymski.org.pl/sreen2.jpg :mad:

magic
03-01-2006, 20:58
W parametrach TinyMCE (dostępne z Administracji) zmniejsz po prostu szerokość okna edytora o np. 20 - 50 pikseli ...
Powinno wystarczyć takie proste rozwiązanie.

sipio
04-01-2006, 20:23
Zaintstalowałem edytor mosce i pozycji administatora zmieniałem szerokość
okna, ale to niestety działa tylko w mozilli a w ie nadal jest ten problem.
IE rozwiązuje ten problem w ten sposób,
ze zmiejsza jedynie okno do samego wpisania a reszte pozostawia
po staremu.
Oto sreen http://www.klub-rzymski.org.pl/sreen3.jpg
I dalej menu ląduje na dole. :mad:

stone
06-01-2006, 22:14
a mozesz dac jakies konto testowe z uprawnieniem np. publisher bo cos tu jest dziwnego:)
info moze byc na PW

sipio
08-01-2006, 13:45
Założyłem konto testowe, więc jesli ktoś chiałby jeszcze pomoc to zapraszam na PW.
Przy okazji zauważyłem inną dziwną rzecz w IE.
Otoż strona jest pod domeną www.klub-rzymski.org.pl/forumgp
oraz pod www.forumgp.glt.pl
No i w mozilli bez problemu sie logujesz pod obiema domenami,
ale w IE o dziwo pod. www.forumgp.glt.pl za cholerę nie można?

stone
09-01-2006, 23:45
zobaczyłem, niestety nie wiem czemu tak się dzieje, i to tylko pod IE.
Na twoim miejscu sprubowałbym z innym edytorem np, tmedit

vj_
10-01-2006, 10:54
Założyłem konto testowe, więc jesli ktoś chiałby jeszcze pomoc to zapraszam na PW.
Przy okazji zauważyłem inną dziwną rzecz w IE.
Otoż strona jest pod domeną www.klub-rzymski.org.pl/forumgp (http://www.klub-rzymski.org.pl/forumgp)
oraz pod www.forumgp.glt.pl (http://www.forumgp.glt.pl)
No i w mozilli bez problemu sie logujesz pod obiema domenami,
ale w IE o dziwo pod. www.forumgp.glt.pl (http://www.forumgp.glt.pl) za cholerę nie można?


Nie można ponieważ jest to alias, bez funkcji deep aliasing bodajże tak to się zwie jak mnie pamięć nie myli. tematyką tą się nie za bardzo interesuje, ale jako praktyk powiem Ci, że niestety będziesz miał pod aliasami takie problemy i nic na to za bardzo nie poradzisz, takie są uroki używania aliasów, wiele osób myśli sobie, ze to jest jak domena, ale nic bardziej mylnego. Jeśli mogę na przyszłość coś doradzić, to szukaj wśród takich rozwiązań tak zwanego deep aliasing, to jest coś takiego, że jak sobie np. umieścisz coś tam pod katalogiem: mojadomana.pl/katalog/katalog2/plik.php to możesz także pod aliasem zrobić : mojalias.pl/katalog/katalog2/plik.php i winien się też ukazać.Ttym się to rózni, od systemów aliasowych standardowych, że w nich tak właśnie nie zrobisz.

pozdrawiam