PDA

Zobacz pełną wersję : Flash w logo



e51
30-06-2011, 22:53
Hej.
Mam takie pytanie i prośbę chce wstawić obiekt flash w lewym rogu loga... lecz nie wiem jak to zrobić...
Wpisuje:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" width="400" height="300" id="movie" align="/templates/board/images/flash.swf">
<param name="movie" value="/templates/board/images/flash.swf" ">
<embed src="movie.swf" quality="high" width="400" height="300" name="movie" align="/templates/board/images/flash.swf" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"> </object>no i nic się nie dzieje ...

<?php
/**
* @copyright Copyright (C) 2005 - 2010 Open Source Matters. All rights reserved.
* @license GNU/GPL, see LICENSE.php
* Joomla! is free software. This version may have been modified pursuant
* to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
* is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
* other free or open source software licenses.
* See COPYRIGHT.php for copyright notices and details.
*/

defined('_JEXEC') or die('Restricted access');

$url = clone(JURI::getInstance());
$showRightColumn = $this->countModules('user1 or user2 or right or top');
$showRightColumn &= JRequest::getCmd('layout') != 'form';
$showRightColumn &= JRequest::getCmd('task') != 'edit'
?>
<?php echo '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?'.'>'; ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" dir="<?php echo $this->direction; ?>" >
<head>
<jdoc:include type="head" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/template.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/position.css" type="text/css" media="screen,projection" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/layout.css" type="text/css" media="screen,projection" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/print.css" type="text/css" media="Print" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/general.css" type="text/css" />
<?php if($this->direction == 'rtl') : ?>
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/template_rtl.css" type="text/css" />
<?php endif; ?>
<!--[if lte IE 6]>
<link href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/ieonly.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->
<!--[if IE 7]>
<link href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/ie7only.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->
<script type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/javascript/md_stylechanger.js"></script>
</head>
<body>
<div id="all">
<div id="header">
<h1 id="logo">
<img src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/images/logo.gif" border="0" alt="<?php echo JText::_('Logo Beez, Three little Bees'); ?>" width="300" height="97" />
<span class="header1"><?php echo JText::_('Joomla Accessible Template'); ?></span>
</h1>

<ul>
<li><a href="#content" class="u2"><?php echo JText::_('Skip to Content'); ?></a></li>
<li><a href="#mainmenu" class="u2"><?php echo JText::_('Jump to Main Navigation and Login'); ?></a></li>
<li><a href="#additional" class="u2"><?php echo JText::_('Jump to additional Information'); ?></a></li>
</ul>

<h2 class="unseen">
<?php echo JText::_('Search, View and Navigation'); ?>
</h2>

<div id="fontsize">
<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
document.write('<h3><?php echo JText::_('FONTSIZE'); ?></h3><p class="fontsize">');
document.write('<a href="index.php" title="<?php echo JText::_('Increase size'); ?>" onclick="changeFontSize(2); return false;" class="larger"><?php echo JText::_('bigger'); ?></a><span class="unseen">&nbsp;</span>');
document.write('<a href="index.php" title="<?php echo JText::_('Decrease size'); ?>" onclick="changeFontSize(-2); return false;" class="smaller"><?php echo JText::_('smaller'); ?></a><span class="unseen">&nbsp;</span>');
document.write('<a href="index.php" title="<?php echo JText::_('Revert styles to default'); ?>" onclick="revertStyles(); return false;" class="reset"><?php echo JText::_('reset'); ?></a></p>');
//]]>
</script>
</div>

<jdoc:include type="modules" name="user3" />
<jdoc:include type="modules" name="user4" />

<div id="breadcrumbs">
<p>
<?php echo JText::_('You are here'); ?>
<jdoc:include type="modules" name="breadcrumb" />
</p>
</div>

<div class="wrap">&nbsp;</div>
</div><!-- end header -->

<div id="<?php echo $showRightColumn ? 'contentarea2' : 'contentarea'; ?>">
<a name="mainmenu"></a>
<div id="left">
<jdoc:include type="modules" name="left" style="beezDivision" headerLevel="3" />
</div><!-- left -->

<a name="content"></a>
<div id="wrapper">
<div id="<?php echo $showRightColumn ? 'main2' : 'main'; ?>">
<?php if ($this->getBuffer('message')) : ?>
<div class="error">
<h2>
<?php echo JText::_('Message'); ?>
</h2>
<jdoc:include type="message" />
</div>
<?php endif; ?>

<jdoc:include type="component" />
</div><!-- end main or main2 -->

<?php if ($showRightColumn) : ?>
<div id="right">

<a name="additional"></a>
<h2 class="unseen">
<?php echo JText::_('Additional Information'); ?>
</h2>

<jdoc:include type="modules" name="top" style="beezDivision" headerLevel="3" />
<jdoc:include type="modules" name="user1" style="beezDivision" headerLevel="3" />
<jdoc:include type="modules" name="user2" style="beezDivision" headerLevel="3" />
<jdoc:include type="modules" name="right" style="beezDivision" headerLevel="3" />

</div><!-- right -->
<?php endif; ?>

<div class="wrap"></div>
</div><!-- wrapper -->
</div><!-- contentarea -->

<div id="footer">
<p class="syndicate">
<jdoc:include type="modules" name="syndicate" />
</p>

<p>
<?php echo JText::_('Powered by');?> <a href="http://www.joomla.org/">Joomla!</a>
</p>

<div class="wrap"></div>
</div><!-- footer -->
</div><!-- all -->

<jdoc:include type="modules" name="debug" />

</body>
</html>
Bardzo proszę o pomoc!

larry_krk
01-07-2011, 01:26
plik .swf oczywiście w odpowiednim miejscu ?
Link do strony byłby bardzo pomocny .

PeFik
01-07-2011, 08:30
no i nic się nie dzieje .
Mógłbym prosić o rozszerzenie ów wypowiedzi, czyli czy na każdej przeglądarce nic się nie dzieje, czy tylko na FF (z zainstalowanym Adblockeiem)

e51
01-07-2011, 09:55
Może tak.
Działać działa wyświetla się, ale nigdy nie w miejscu bannera... ja chciałem umieści to po prawiek stronie banera...
A nie potrafię po mimo różnych usilnych prób nie wychodzi mi to ...

PeFik
01-07-2011, 11:42
A może znajomość CSS pomoże ? :up:

Działać działa wyświetla się.. bowiem z zadawaniem pytań widzę masz lekkie problemy i powodujesz zbędną dyskusję.

e51
01-07-2011, 11:43
No własnie nie mam pojęcia co mam zrobić i dlatego teraz piszę w tej sprawie :(

PeFik
01-07-2011, 11:45
Bierzesz się za szablony do CMS, nie znając podstaw szablonów HTML + CSS ? Wybacz, ale forum to nie kurs.

Ubierz flash-a w DIV-a i ustal jego pozycje za pomocą np. float. Mało to książek w temacie, albo forum dla webasterów?