PDA

Zobacz pełną wersję : Joomla Board -forum



projo
07-01-2006, 09:49
mam problem po napisaniu wiadomosci nie ma tresci tylko taki komunikat

Warning: main(/home/zielonki/public_html/components/com_joomlaboard/template/0/0_view.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/zielonki/public_html/components/com_joomlaboard/view.php on line 769

Warning: main(/home/zielonki/public_html/components/com_joomlaboard/template/0/0_view.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/zielonki/public_html/components/com_joomlaboard/view.php on line 769

Warning: main(): Failed opening '/home/zielonki/public_html/components/com_joomlaboard/template/0/0_view.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/usr/local/lib/php/PEAR') in /home/zielonki/public_html/components/com_joomlaboard/view.php on line 769

stone
07-01-2006, 20:17
nie moze otworzyc tego pliku /home/zielonki/public_html/components/com_joomlaboard/template/0/0_view.php

sprawdz czy jest on serwerze oraz czy sie zgadzają znaki

projo
10-01-2006, 13:22
na serwerze jest ale jakie znaki mam zmienic sprawdzic ?

stone
10-01-2006, 13:35
chodziło mi tylko o to czy wielkosc znakow sie zgadza z tymi ktore sa podane w komunikacie bledu.
nazwa pliku mna serwerze musi się w 100% zgadzac z tym co jest podane komunikacie bledy

projo
10-01-2006, 14:55
Stone dziekuje ze pomoc juz działa wszystko -wielki dzieki

fiolet
27-01-2006, 19:59
mam to samo, ale u mnie nie ma takiej sciezki. tzn. tej koncowki /0/0_view.php
slabo sie na tym znam PROSZE o pomoc

kusojac
01-02-2006, 00:07
Witam,
z tego co udalo mi sie do tej pory znalezc (jako ze mam identyczny problem). Pojawianie sie tego bledu wynika z niemoznosci odczytania ustawiem konfiguracyjnych z cookie. Prosze zobaczyc plik forum.conf i linie z $settings = $_COOKIE['sboard_settings']; - gdy podejzalem wszystkie cookie na moim komputerze rzeczywiscie nie ma tam wpisu dotyczacego uzywanego template (stad zera w /template/0/0_view.php to niezainicjalizowane zmienne albo zainicjalizowane zerami). Dodatkowym efektem jest niemoznosc zmiany template.
Niestety nie potrafie tego naprawic. Dlatego licze na pomoc bardziej zaawansowanych kolegow.
pozdrawiam
Jacek

stone
01-02-2006, 00:21
z tego co poczytalme na forum angielskim to wystarczy zmienic lub ustawic skorke
sprawdz dokladnie czy nie da sie zadnej ustawic jako domyslnej

projo
01-02-2006, 08:50
stone masz racje - po zmianie skorki - problem znikł

kusojac
01-02-2006, 13:59
Dokladnie u mnie identycznie nie mialem ustawionego zadnego template po zainstalowaniu forum.
Dzieki
jacek

fiolet
01-02-2006, 15:57
:) a ja sie tyle nameczylem, a rozwiazanie stalo caly czas kolo mnie;)

gielo
19-02-2006, 19:34
Mnie natomiast po dodaniu tresci wyswietla sie pusta strona, zadnych błędów nie pokazuje. Zmiana szablonu nic mi nie daje, jest to samo. Gdzie może tkwić błąd ? :mad:

stone
20-02-2006, 08:52
Prosze zapoznac sie z zasadami pisania postów http://forum.joomla.pl/forum/announcement.php?f=2&a=2 i uzupełnic o podane informacje :)

oizuki
26-02-2006, 00:46
Gdzie Ty zmieniales te skórę>? pewnie dla witryny hehe
Joomlaboard - Panel kontrolny>> tam poszukaj - chyba w drugiej zakłądce zmieniasz templates heh..
zmieniasz i wszystko musi działać;-)

ajma
30-05-2006, 19:42
przepraszam pomyłka