PDA

Zobacz pełną wersję : problem z xmap



krzyzyk
31-07-2011, 12:02
Witam
od jakiegoś czasu usiłuję zanistalować xmap ale cały czas pkazuje mi błąd "Wystąpił błąd podczas tworzenia menu zaplecza", może ktoś pomóc jak to zrobić i opisać krok po kroku jak zrobić żeby było dobrze. na początku przy pierwszej instalacji joomli zadziałało ale musiałe wrzucić od nowa joomle na to samo konto i od tego momentu zaczął się problem

PiotrWrona
01-08-2011, 08:33
Postaraj się trochę bardziej zrozumiale pisać.

W Pierwszym zdaniu piszesz o tym że nie możesz xampa zainstalować (tak wynika ze zdania). Natomiast z drugiego wynika że są to problemy występujące przy instalacji Joomla.

Tu masz mały instruktaż w formie filmu:
http://www.youtube.com/results?search_query=xamp+joomla&aq=f

PeFik
01-08-2011, 08:45
a może instalujesz złą wersje, pamiętaj że Joomla 1.5 i 1.6/1.7 mają osobne instalatory - komponenty

Pasik
18-01-2012, 21:22
Witam
Mam ten sam problem. Gdy próbuję zainstalować xmap to podczas instalacji wyskakuje mi błąd "Wystąpił błąd podczas tworzenia menu zaplecza"
http://imageshack.us/photo/my-images/24/bladhu.jpg/

Przeczytałem o podobnym problemie tylko że z Phoca Gallery i tam pisali żeby poszukać w tabelach czy nie zostało nic po wcześniejszych instalacjach ale nic nie było. A robiłem na własnym serwerze z tą samą wersją joomli (1.7) i z tą samą wersją xmapa i wszystko dobrze działa. Możliwy jest jakiś konflikt z innymi dodatkami? Bo trochę mam tego poinsatlowanego (pierwsza moja strona)

Gall Anonim
18-01-2012, 22:21
A masz zainstalowany komponent akeeba?
Jeżeli tak to wyłącz go na czas instalacji Xmap

Pasik
19-01-2012, 00:57
tak, mam Akeebe. Wyłączyłem ją ( w zarządzaniu) ale dalej ten sam błąd :/

kunik
19-01-2012, 12:41
witam rozwiązał już ktoś ten problem ?? a jak nie może ktoś mi polecić jakiś generator map. Bo sprawdzam pokolei i żadna jakoś mi nie działa albo nie robi tego co potrzebuję :/