PDA

Zobacz pełną wersję : Podwojenia się nagłówka strony



dawidek9993
07-08-2011, 22:32
Witam. Robie panel logowania taki jaki jest na instalk.pl, niestety, jeśli zrobię moduł z linkiem i ustawie jego pozycje na "User4" to nagłówek mi się podwaja (Tylko w IE)
Zrzut ekranu: http://iv.pl/images/45186515955372974063.jpg

Kod pliku szablonu wygląda tak:

<?php
defined( '_JEXEC' ) or die( 'Access to this location is RESTRICTED.' );
echo '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?'.'>';
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//PL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" >
<head>
<jdoc:include type="head" />
<?php
// inserting mootools
JHTML::_('behavior.mootools');
?>


<link href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/reset.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
<link href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
<!--[if IE 7]>
<link href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/ie7.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
<![endif]-->
<!--[if lt IE 7]>
<link href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/ie5x6x.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
<![endif]-->
<?php
if($this->countModules("left")&&!$this->countModules("right")){ $contentwidth="left";}
if($this->countModules("right")&&!$this->countModules("left")){ $contentwidth="right";}
if($this->countModules("left")&&$this->countModules("right")) {$contentwidth="middle"; }
?>
</head>
<body>
<div id="wrapper">
<a href=""><div id="masthead">

<?php if($this->countModules('user4')) : ?>



<div id="search">
<div id="search_inner">
<jdoc:include type="modules" name="user4" style="xhtml" />

</div>
</div>

<?php endif; ?>
<?php if (($this->params->get('showLogo')) !=0) : ?>
<div id="logo"></div>
</div>

<?php endif; ?>
<?php if (($this->params->get('showFlashheader')) !=0) : ?>
<div id="flash_header">
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,24"
width="400" height="200">
<param name="movie" value="<?php echo $this->baseurl; ?>/templates/<?php echo $this->template?>/fl/header.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="menu" value="false" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<!--[if !IE]> <-->
<object data="<?php echo $this->baseurl; ?>/templates/<?php echo $this->template?>/fl/header.swf"
width="400" height="200" type="application/x-shockwave-flash">
<param name="quality" value="high" />
<param name="menu" value="false" />
<param name="allowScriptAccess" value="" />
<param name="pluginurl" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
<param name="wmode" value="transparent" />
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
</object>
<!--> <![endif]-->
</object>
</div>


<?php endif; ?>

</div></a>
<div class="clr"></div>
<div id="container">
</div>

<?php if($this->countModules('user3')) : ?>
<div id="navigation">
<jdoc:include type="modules" name="user3" style="xhmtl" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if (($this->params->get('showFlashline')) !=0) : ?>
<div id="flashline">
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,24"
width="998" height="10">
<param name="movie" value="<?php echo $this->baseurl; ?>/templates/<?php echo $this->template?>/fl/flashline.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="menu" value="false" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<!--[if !IE]> <-->
<object data="<?php echo $this->baseurl; ?>/templates/<?php echo $this->template?>/fl/flashline.swf"
width="998" height="10" type="application/x-shockwave-flash">
<param name="quality" value="high" />
<param name="menu" value="false" />
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="pluginurl" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
<param name="wmode" value="transparent" />
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
</object>
<!--> <![endif]-->
</object>
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('user5 or user6 or user7')) : ?>
<div id="user_modules1">
<?php if($this->countModules('user5')) : ?>
<div id="user5_outer">
<div id="user5">
<jdoc:include type="modules" name="user5" style="rounded" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('user6')) : ?>
<div id="user6_outer">
<div id="user6">
<jdoc:include type="modules" name="user6" style="rounded" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('user7')) : ?>
<div id="user7_outer">
<div id="user7">
<jdoc:include type="modules" name="user7" style="rounded" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
</div>
<?php endif; ?>
<div class="clr"></div>
<div id="page_content">
<?php if($this->countModules('left')) : ?>
<div id="left_outer">
<div id="left_inner_float">
<div id="left_inner">
<jdoc:include type="modules" name="left" style="rounded_flash" />
</div>
</div>
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('right')) : ?>
<div id="right_outer">
<div id="right_inner_float">
<div id="right_inner">
<jdoc:include type="modules" name="right" style="rounded" />
</div>
</div>
</div>
<?php endif; ?>
<div id="content_out<?php echo $contentwidth; ?>">
<div id="content_outer">
<div id="content">
<jdoc:include type="message" />
<jdoc:include type="component" />
</div>
<div class="clr"></div>
</div>
</div>
</div>
<div id="container2">
<?php if($this->countModules('user8 or user9 or user10')) : ?>
<div id="user_modules3">
<?php if($this->countModules('user8')) : ?>
<div id="user8_outer">
<div id="user8">
<jdoc:include type="modules" name="user8" style="rounded" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('user9')) : ?>
<div id="user9_outer">
<div id="user9">
<jdoc:include type="modules" name="user9" style="rounded" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('user10')) : ?>
<div id="user10_outer">
<div id="user10">
<jdoc:include type="modules" name="user10" style="rounded" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
</div>
<?php endif; ?>
<div class="clr"></div>
<?php if($this->countModules('user1 or user2')) : ?>
<div id="user_modules2">
<?php if($this->countModules('user1')) : ?>
<div id="user1">
<jdoc:include type="modules" name="user1" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->countModules('user2')) : ?>
<div id="user2">
<jdoc:include type="modules" name="user2" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
</div>
<?php endif; ?>
<div class="clr"></div>
<div id="footer">
<div id="copyright_info">
<p><?php echo $this->params->get('CopyrightInfo'); ?></p>
</div>
<?php if($this->countModules('footer')) : ?>
<jdoc:include type="modules" name="footer" />
<?php endif; ?>


</div>
</div>
</div>
<div class="clr"></div>
</div>
</div>
<jdoc:include type="modules" name="debug" style="rounded" />
</body>
</html>

Wiecie co może być nie tak?
Meczę się już z tym dużo czasu, i nic mi nie wychodzi :/

kodhtml
08-08-2011, 13:56
Dziwne, że tylko w IE. Czy możesz podesłać link do strony. Być może błędy w szablonie modułu i css.

dawidek9993
08-08-2011, 14:28
Dziwne, że tylko w IE. Czy możesz podesłać link do strony. Być może błędy w szablonie modułu i css.

Wrzucę pliki .css na jakiś hosting plików, i moglibyście je przejrzeć??
Macie tutaj linka do wszystkich plików .css
http://naszpc.pl/pliki.rar
Strona jest aktualnie wyłączona bo ją robie, ale jeśli będzie taka konieczność to ją włącze.

kodhtml
08-08-2011, 14:49
Nie wiem czy komuś chce się ściągać i przeglądać te pliki. Szybciej będzie jak udostępnisz stronię online.

dawidek9993
08-08-2011, 15:01
Nie wiem czy komuś chce się ściągać i przeglądać te pliki. Szybciej będzie jak udostępnisz stronię online.

Ok, strona włączona.

kodhtml
08-08-2011, 16:22
Masz błędy w kodzie - nie można wewnątrz odnośnika dawać div`a, prawdopodobnie tutaj tkwi problem:

<a href=""><div id="masthead">
P.S. do tego inne błędy (nie zamknięte div`y, znacznik <p> z dużej).

dawidek9993
08-08-2011, 18:13
Masz błędy w kodzie - nie można wewnątrz odnośnika dawać div`a, prawdopodobnie tutaj tkwi problem:

<a href=""><div id="masthead">
P.S. do tego inne błędy (nie zamknięte div`y, znacznik <p> z dużej).

Ok, naprawie to.