PDA

Zobacz pełną wersję : Wyświetlanie modułu w wyswietlaniu/przegladaniu artykułów



Lechus
08-08-2011, 10:04
Hej,
Mam moduł AcePolls i chciałbym, aby wyswietlal sie nie w kategorii artykuly /podglad kilku skrotow artykulow/ a dopiero przy wyswietlaniu konkretnego artykulu. Teraz wyswietla mi się i tu i tu.

www.domenaklienta.pl/aktualnosci

a chcialbym, aby dopiero wyswietlal sie gdy przejde do konkretnego artykulu, np.
www.domenaklienta.pl/aktualnosci/272-news-159

Jak i gdzie zmodowac modul, aby sprawdzal, czy sa jakies parametry w url?

Pozdrawiam

seba.adm
08-08-2011, 18:31
Witam.

Skorzystaj z tego rozwiązanie: Advanced Module Manager (http://extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/modules-management/10307). W parametrach masz możliwość ustawienia różnych konfiguracji, wyświetlania modułu. Wersję, która działa na Joomla! 1.7 znajdziesz >>tutaj<< (http://www.nonumber.nl/news/blog/537-nonumber-extensions-not-joomla-16-compatible-yet)

Lechus
09-08-2011, 00:22
Zainstalowałem
Na razie nie udaje mi się osiągnąć zamierzonego celu. Albo chowa, albo pokazuje i tu i tu.

Zna ktoś stronę, gdzie ładnie pokazują/opisują proces przetwarzania strony przez Joomle? Gdzie i kiedy pobiera informacje o modułach na danej stronie i itp..?

seba.adm
09-08-2011, 00:35
W ustawieniach modułu; przypisanie modułu -> opcja Joomla! Content; Przypisz do: Wybrane; Typy stron: Artykuły; trzymając ctrl wybierz kategorie gdzie moduł ma się wyświetlać. Jeżeli chcesz wyświetlić moduł w pojedynczych artykułach, zamiast wskazanej wyżej opcji Joomla! Content, wybierz Artykuły; Przypisz do: Wybrane; po wskazaniu tej opcji wybierasz / wpisujesz ID artykułów.

Lechus
09-08-2011, 00:57
zymając ctrl wybierz sekcje / kategorie gdzie moduł ma się wyświetlać
Hmm, nie widze takiej opcji, Jest tylko input do wprowadzania recznego kategorii.

po wskazaniu tej opcji wybierasz / wpisujesz ID artykułów.
Oj za dużo tych artykułów.

Udało się to zrobić poprzez: URL assign to SEF URL matches: "-news-"

Dzięki za podpowiedzi!
Pozdrawiam

seba.adm
09-08-2011, 01:05
Hmm, nie widze takiej opcji, Jest tylko input do wprowadzania recznego kategorii.Zgadza się, rozpędziłem się podając możliwości tego rozszerzania, bazując na J1.5. W Joomla! 1.7 nie ma sekcji - są tylko kategorie, dlatego przepraszam za wprowadzenie w błąd. Najważniejsze jednak że działa.