PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z pop'upami



beniamin
26-09-2011, 21:29
Witajcie!

Jestem tutaj nowym użytkownikiem, a już mam tysiąc pytań do mądrzejszych ode mnie ;)

Używam Joomli 1.6.3. Kiedy próbuję w artykule dodać link popups to fizycznie dodaje się on do kodu, a po kliknięciu "zapisz" joomla usuwa tę część kodu.

Chcę mieć w popupie dokładniejsze, powiększone zdjęcie.

Używam JCE, ale to chyba nie jest ważne, bo jak próbowałem to samo zrobić przez inny edytor to też po zapisaniu kod zniknął;)

Co może być tego przyczyną i jak taki błąd obejść?

zwiastun
26-09-2011, 21:34
1000 pytań do mądrzejszych... A czy wiesz, że "mądrzejsi" już na nie wszystkie odpowiedzieli? A forum jest po to, by zadawać pytania, na które odpowiedzi jeszcze nie ma.
Poczytaj w pomocy podręcznej na temat opcji artykułów, szczególnie filtrowania kodu.

neo_fox
26-09-2011, 21:37
poza tym:



Używam Joomli 1.6.3.

dlaczego?!!! :podstep:

beniamin
26-09-2011, 21:43
Taką zainstalowałem ;) Tzn. jak instalowałem to wtedy była najnowsza, po upgradzie nie będzie problemu z modułami i szablonem? ;)

Robster
26-09-2011, 21:50
@up nie będzie. Poczytaj też o czarnej liście i wklejaj kod tylko po przełączeniu edytora (późniejsze aktualizacje, też tak trzeba zapisywać).

AndiC
26-09-2011, 22:33
Chcę mieć w popupie dokładniejsze, powiększone zdjęcie.



A może Ty po prostu potrzebujesz coś takiego -mavik Thumbnails (http://blog.elimu.pl/5717-miniatury-na-zadanie-czyli-mavik-thumbnails/)

beniamin
26-09-2011, 23:06
Dzięki za pomoc Zwiastunie, wiem że jestem kolejnym "głupi pytającym, a nie szukającym", ale nie wiedziałem czego mam szukać ;)

zwiastun
26-09-2011, 23:27
Dlatego Ci napisałem, o czym powinieneś poczytać :) (ale nie dlatego, ze jesteś "kolejnym...).