PDA

Zobacz pełną wersję : Joomfish, brak zapisanych tłumaczeń w artykułach



sake11
02-10-2011, 00:00
Witam

Zrobiłem ostatnio dwie strony wielojęzyczne używając joomfisha i pojawił się problem przy zapisywaniu artykułu w wersji angielskiej. Znikają tłumaczenia robię Zapisz lub Zastosuj i w polu którym był tekst jest pusto, w bazie też brak tłumaczenia. W jednej stornie zrobiłem ręcznie zamianę tłumaczenia w bazie ale drugą klient sam tłumaczy więc ręczne grzebanie w bazie przez niego nie wchodzi w rachubę.
Ta sytuacja przytrafia się dla 2 artykułów pozostałe dobrze się tłumaczą (nie znikają).
Mam Joomla 1.5.23 i JoomFish 2.1.7

Proszę o pomoc.

Gall Anonim
02-10-2011, 10:44
Wiesz co, wiem że zasadniczo to nie rozwiązanie, ale przyczyn może być mnóstwo, włącznie z tym że tekst jest przyklejony z jakiegoś edytora i używane jest jego kodowanie, więc może lepiej skopiuj tekst do notatnika ++ co potem Utwórz nowy artykuł i wklej zawartość skopiowaną z notatnika - sformatuj i sprawdź czy hula - skoro chodzi tylko o dwa artykuły to i tak szkoda czasu na szukanie innych przyczyn, a jeżeli to to - uczul klienta na fakt iż nienależy kopiować bezpośrednio, a poprzez chociażby stworzone nieprzypadkowo do tego celu narzędzia w przyborniku edytora.
Pzdr
A, czy pojawiła się wersja Joomfish dla 1.7 - nie słyszałem, co nie znaczy że tak nie jest, ale jak wpakowałeś ją na 1.7 - a jest na 1.5 to skucha :-)

sake11
02-10-2011, 11:06
Joomla 1.5.23 + Jommfish 2.1.7.
Widzę że nie w tym dziale dodałem temat, zamiast do 1.5 dodałem do 1.6+.
Problem pojawił się tak jak wspomniałem na dwóch stronach na różnych hostingach. Nie ma znaczenia czy tekst jest wpisywany w edytorze Joomli czy wklejany, w danym artykule nie zapisuje się tłumaczenie. Dziwne zachowanie JomFisha ale nie znalazłem nigdzie żadnej informacji aby ktoś z tym się spotkał i rozwiązał ten problem.

Gall Anonim
02-10-2011, 11:20
Dobra,
pytania:
czy są to różne witryny, czy kopie?
czy chodzi o dokładnie te same artykuły jeżeli są to kopie?
Pzdr

sake11
02-10-2011, 12:11
Dwie różne witryny tworzone od nowa na różnych hostingach.

Gall Anonim
02-10-2011, 12:17
Daj może listę pozostałych doinstalowanych komponentów i pluginów

sake11
02-10-2011, 12:51
1. witryna
Joomla 1.5.23 + JoomFish 2.1.7

moduły:
mod_anythingslider
mod_sigplus

2. witryna
Joomla 1.5.23 + JoomFish 2.1.7

komponenty
DJClassifieds 0.9.2
bfquiztrial 1.3.1
JoomGallery 1.5.7.2
RealEstateManager 1.0 Basic

moduły
mod_joomimg 1.5.4
mod_morfeo_video 2.1

Gall Anonim
02-10-2011, 13:05
Przyznam się szczerze że nie widzę tutaj zbieżności - chyba że błąd wynika z instalatora joomfish,a - (lub joomla) według tego co Piszesz problem dotyczy zapisu w bazie danych -
może zrób kopię którejś z tych witryn - akeeba - i wówczas Postaw nową witrynę podpinając kopię starej bazy danych ale - ściągnij całkowicie nowe paczki instalacyjne.
Pzdr