PDA

Zobacz pełną wersję : Slider trzech artykułów/modułów



MarcinUser
05-10-2011, 18:28
Witam,
Poszukuję jakiegoś modułu slidera w którym widoczne są 3 moduły naraz, poziomo. Mogą to być też artykuły, wtedy użyje loadposition. Sęk w tym że takich rozszerzeń nie brakuje lecz pokazuję one jeden moduł naraz a ja chciałbym mieć trzy.

Czy znajdzie się coś podobnego? Może ktoś widział takie coś, byłbym wdzięczny za pomoc :)

Gall Anonim
05-10-2011, 18:35
Nie bardzo rozumiem wobec tego czemu nie użyjesz trzech obok siebie w jednej linii?

MarcinUser
05-10-2011, 19:06
Mam 6 modułów, chciałbym aby wszystkie były w jednej linii. Niestety jak będą naraz, to będzie zbyt tłoczno. Trzy moduły naraz najlepiej się komponują, stąd pomysł na użycie slidera.

Gall Anonim
05-10-2011, 19:14
A. Zawsze Możesz użyć tylko trzech modułów,
B. Proszę o faktycznie oczekiwany efekt bo podejrzewam że źle łapie Twoje oczekiwania - być może wystarczyłby auto tab

MarcinUser
05-10-2011, 19:40
Np jaki auto tab?

Gall Anonim
05-10-2011, 19:59
No niby tak:
załóżmy że Chciałbyś aby trzy różne moduły wyświetlały się obok siebie zamiennie z trzema innymi.
Bierzesz mod_roktabs
Wrzucasz w jedną kategorię dwa artykuły w które wrzucasz po trzy moduły poprzez wykorzystanie pluginu module anywhere i podpinasz pod moduł ustawiony w dowolnej pozycji - wymaga to naturalnie trochę pracy przy konfiguracji całości - ale - da się zrobić.
Pzdr

MarcinUser
06-10-2011, 11:45
Myślałem o tym ale poprzez użycie loadposition, jednakże plugin Modules Anywhere wydaje się znacznie ciekawsze. No i tak właśnie zrobiłem. Wczytuję 3 moduły do artykułów. Mam dwa artykuły, które się zmieniają. Tylko jest pewien szkopuł, przy użyciu Modules anywhere, pliki css danego modułu nie są wczytywane. I cóż teraz począć? Pliki *.js najwyraźniej również nie są wczytywane.

Edit:
Ręcznie wklepałem lokalizację plików css i js do pliku z szablonem ale to jest raczej słabe rozwiązanie.

Gall Anonim
06-10-2011, 11:53
Poszukaj innego odpowiednika dla modułu tab - o ile pamiętam to problem wynika głównie z użytego modułu.
Sam dość niedawno zadałem to pytanie i dostałem wskazówkę na: zakładki : Tabs Manager GK3 od a_m za co jeszcze raz Dzięki :) => a_m
Więc może i Tobie pomoże.
Pzdr
P.S. Może ewentualnie pokombinować ze stylami dla artykułu który służy za bazę modułów.