PDA

Zobacz pełną wersję : aiContactSafe 2.0.15 - Joomla 1.7.1



paker58
12-10-2011, 09:10
Witam serdecznie, mam pewien problem. Na stronie nie mam żadnych treści więc to nie może być problem treści. Jak otwieram artykuł z aicontactsafe to pokazuje się tylko "..." i na tyle, komponent się nie wczytuje. Ten problem widnieje tylko na IE http://i-kk.pl/index.php/kontak.html

rcz
07-12-2011, 01:50
Instalując aiContactSafe 2.0.16 beta20 na joomli 1.7.3. jest tylko częściowy język polski, mamy go w menu komponenty a już dalej wszystko odpala się po angielsku, uruchomiona była również funkcja sprawdź język i nic to nie dało.

zwiastun
07-12-2011, 01:55
Może to być problem z językiem polskim, który był opracowany dla 1.5 i od tamtego czasu chyba nikt go nie modyfikował. Usuń j. polski i sprawdź czy zadziała

rcz
07-12-2011, 23:18
Usunięcie języka z części administracyjnej powoduje, że odpala się język angielski i tylko w menu komponent, usunięcie z pozostałych miejsc, nie powoduje nic dalej jest tak jak było język angielski. Pewnie coś z polską lokalizacją jest, bo sprawdzająć pliki z wersji 2.0.15 są te same numery w pliku.

zwiastun
08-12-2011, 00:02
Wersje plików języka polskiego są na pewno przestarzałe. Proponowałem, byś przetestował, czy komponent zadziała poprawnie z plikami z języka angielskiego. Możesz przemianować angielskie pliki językowe i umieścić je zamiast polskich. Sprawdzisz wówczas, czy problem tkwi w plikach językowych, czy w komponencie. Nie mam czasu, by to testować, jeśli problemem okażą się pliki, podpowiem, jak sobie z nimi poradzić.

rcz
08-12-2011, 01:16
Po przemianowaniu - zadziałało, efekt był widoczny w menu komponenty.

zwiastun
08-12-2011, 03:13
Posłałem autorowi tłumaczenie do 2.0.16 + drobne poprawki. Masz szansę, ze szybko opublikuje następną wersję :)

zaklik
10-12-2011, 11:49
Witam
Mam podobny problem - czyli trzy kropki po wstawieniu odpowiedniego kodu do artykułu. Wersja joomla 1.7.3, wersja aicontactsafe 2.0.16 beta 20, próbowałem już różnych rzeczy tzn. wyłączania dodatków, modułów aby wyeliminować konflikty, instalowałem jvfixscript i dalej nic. Może ktoś wie jak sobie z tym poradzić.
Oczywiście jako moduł aicontactsafe działa prawidłowo oprócz CAPTCHA. Po pojawieniu się formularza na stronie (jako moduł) w miejscu gdzie powinien być wyświetlony kod pojawiają się znów trzy "magiczne" kropki. Nie wiem gdzie popełniłem błąd. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam

nikszal
10-12-2011, 12:32
Mam podobny problem - czyli trzy kropki po wstawieniu odpowiedniego kodu do artykułu. Wersja joomla 1.7.3, wersja aicontactsafe 2.0.16
Ściągnij jeszcze raz rozszerzenie ze strony autora, bo widzę, że ostatnia aktualizacja odbyła się dzisiaj o godz. 5:29.

zaklik
10-12-2011, 12:50
Niestety nic nie pomogło - dalej to samo.

zwiastun
10-12-2011, 13:27
Mi wygląda na to, że owa data "lastupdate" jest generowana przez jakiś automat. Pakiet nie jest uaktualnbiony. postaram się dziś zamieścić w naszej plikowni

zaklik
10-12-2011, 16:02
Dokładnie, zresztą wczoraj też była data uaktualnienia sprzed około 2 dni, poza tym sprawdzałem pliki po wielkości i dacie utworzenia i nie zauważyłem żadnej różnicy, więc gdyby ktoś wpadł na jakiś pomysł będę wdzięczny :)

zaklik
18-12-2011, 13:35
Zauważyłem, że problem tkwi w szablonie, a raczej w jego css. Jeżeli zmienię szablon nie ma żadnych problemów, ani z samym modułem, ani z captcha, który jest używany przy wysyłaniu wiadomości z formularza. Jeżeli chodzi o szablon to korzystam z ASTEMPLATES. Miał może ktoś podobny problem??

JoAdam
23-01-2012, 12:29
Mam identyczny błąd, trzy kropki zamiast formularza, po zmienie szablonu jest OK, zauwazyłem także, że nie działają również standardowe formularze kontaktowe z Joomla. Ale nie mam zupełnie pomysłu które wpisy lub ich brak jest za to odpowiedzialny.

Y-si
23-01-2012, 18:18
Problem leży po stronie JS. Nie udało mi się go rozwiązać. Ale mootols gryzie się z jquery.

JoAdam
24-01-2012, 10:47
Tak do tego juz doszedłem, problem dotyczy konfliktów JQuery, w tym wątku

http://forum.joomla.pl/archive/index.php/t-48007.html

opisano rozwiązanie. Niestety nie udało mi sie na razie zastosować wskazanego w nim sposobu noconflict.
Nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi, a proste skopiowanie nie zadziałało.
Na razie zastosowałem obejście. Poniewaz konflikt występuje pomiędzu pokazem slajdów w moim szablonie a formularzem,
zaobserwowałem, że jezeli przestawię kolejność ładowania w <head> to nie działa jedno albo drugie.
Skopiowałem szablon pod inną nazwę i przypisałem do pozycji menu z formularzem szablon w którym nie działa pokaz slajdów, a działa formularz.