PDA

Zobacz pełną wersję : Wypełnienie przynajmniej jednej obowiązkowej pozycji ( SobiPro RC5 1.0)



strona
18-10-2011, 18:44
Witam
Mam problem, którego nie umiem rozwiązać... Chcę, aby w formularzu dodawania ogłoszenia ( SobiPro RC5 1.0 ) trzeba było wypełnić przynajmniej jedno pole, obojętnie jakie. Np.

Tel:
E-mail:

^^^^
Jest wymagane wypełnienie przynajmniej jednego pola...Obojętnie którego. Jak takie coś zrobić?;/

Pozdrawiam serdecznie!

seba.adm
18-10-2011, 19:07
Witam.

PA -> Komponenty -> SobiPro -> wybierasz kategorię -> Konfiguracja sekcji -> Menadżer pól -> a tu już sam określasz, które pola są wymagane, a które nie.
Aktualna wersja SobiPro to: SobiPro 1.0 Stable (http://www.sigsiu.net/sobipro.html)

strona
18-10-2011, 21:22
Źle mnie kolega zrozumiał. Chcę, aby było tak że: Jest wymaga wypełnienie choć jednego pola z : E-mail i Tel tylko, że OBOJĘTNIE JAKIEGO. Jeśli ktoś wypełnij e-mail to już nie musi pola tel.. i na odwrót. Natomiast jest wymagane wypełnienie choć jednej pozycji, nie ważne jakiej. Musi być spełniony warunek wypełnienia przynajmniej jednej pozycji ;]

PeFik
18-10-2011, 21:25
to sie nie da, na tyle sprytny to chyba żaden formularz nie jest,
a przepraszam jeden jest, ale akurat SobiPro nie potrafi, przynajmniej na razie, robić pól zależnych.