PDA

Zobacz pełną wersję : problem z komponentem Remository



zdolny...
24-01-2006, 14:01
witam,
mam problem z komponentem "download". Otóż wszystko wyswietla sie poprawnie, pliki sa podlinkowane poprawnie ale z poziomu strony da sie sciagnac tylko te pliki przy ktorych ustawie potwierdzenie/zgode z licencja. Jesli tej opcji nie włącze, po kliknieciu na "pobierz" otwiera sie pusta strona. w czym lezy problem??

a moze polecicie jakis inny komponent do zarzadzania plikami??

kober
24-01-2006, 14:50
Pisalem juz o tym na forum przeszukaj moje posty (nie jest ich duzo ;)); ktos kto tlumaczyl ten komponent troche sie rozpedzil i zmienil na polskie wazne zmienne ;) stad po raz kolejny prosba o administratorow o poprawienie tego i wrzucenie do pobieralni poprawionej wersji ;)

zdolny...
24-01-2006, 16:08
doczytalem o tym i sek w tym, iz w 164 linii mam Location, a nie Polozenie i nie dziala :\

jokris
31-01-2006, 08:52
No właśnie jak to jest z tym Remository?. Bo ja nie znalazłem żadnej odpowiedzi na temat tego, iż wyświetla się strona z templatką po naciśnięciu "pobierz". Dotyczy to Reomistory 3.22. Nie znalazłem ani na tym forum, ani na innych. Może ktoś udzieli odpowiedzi, lub może czekać na poprawioną wersję. Męczę się z tym problemem od wielu godzin, i może bezcelowo. Wersja 3.20 działała mi dobrze, ale przeszłem z Mambo na Joomla! Power Edition PL, a tam jest właśnie wersja 3.22. Zróbcie koledzy coś z tym. Ok?.:):cool:

livio
31-01-2006, 17:04
Ktoś pospieszył się z tłumaczeniem i czasem nazwy zmiennych potłumaczył, a potem użytkownicy mają problem...

jokris
31-01-2006, 19:58
No właśnie kto?. Zgadzam się, że problem jest chyba w tłumaczeniu, bo jak przeglądałem zagraniczne portale, czy to Joomla, czy Mambo, w większości przypadków Remository działa tam bez zarzutów. I to te nowe wersje, bo wiem że ukazała się wersja 3.40. Wczoraj rozwaliłem sobie bazę danych Remository przypadkowo, a pracowałem nad nią długo. Mam tylko pytanie na koniec. Czy ktoś używa wersji 3.22, i jeżeli tak, to może podpowie co zrobić. Ale nie w stylu"przejdż na wersję 3.20", jak to można spotkać na wielu forach. Mi zależy na tym, aby ikony były wyświetlane w rozmiarach 32x32, bo wtedy mogę urozmaicić wygląd strony. Przecież niezbyt ładnie wyglądają strony o takim samym wyglądzie. I na koniec, w 164 linii mam Location, to tak gwoli informacji. Pozdrofki dla wszystkich.:)

jokris
02-02-2006, 09:30
Właśnie ściągnąłem sobie Remository v.3.24new ze strony autorów. Przetłumaczyłem na Pl.:p Zainstalowałem, i działa pięknie. Pobieranie jest ok, ikonki duże. Wrzuciłem wersję 3.24newPl do mojej plikowni i zapraszam do pobierania. Przetestowane, a wygląd?. Zapraszam na http://jokris.ovh.org/ (http://jokris.ovh.org/)do działu plików i do pobierania. I tak na koniec taka refleksja:confused:, że chyba najlepiej pomóc sobie samemu, a przynajmiej sie starać, bo o moim problemie(3.22) pisałem na wielu forach i nic. Pozdrowienia.:) od 45-letniego faceta, który nie ma co robić, tylko bawić się w tłumaczenia. Ale jest OK!!!!.:D

livio
02-02-2006, 16:36
Skoro zacząłeś "Zabawę" z tłumaczeniem, mógłbyś pomóc w tłumaczeniu Joomli!, a nawet dołączyć do zespołu tłumaczy, ale nie ja o tym decyduję...