PDA

Zobacz pełną wersję : Forum phpBB modywikacja Przemo



unknown
25-01-2006, 15:16
Jak zainstalować tą modyfikację na istniejącym forum phpBB, które zainstalowałem wraz z joomlą PE ??

vj_
25-01-2006, 17:49
Nie zainstalujesz tego.

unknown
25-01-2006, 18:33
Czemu :confused:

vj_
25-01-2006, 18:37
Bo nie jest zintegrowane.

livio
25-01-2006, 18:43
vj_, chyba nie zrozumiałeś go.
On ma phpBB by Tim Online wraz z Joomla!, a ta paczka zawiera wszelkie pliki phpBB.

Może by i się udała instalacja moda by przemo... ale jak się zepsuje to nie miej pretensji do całego świata...

stone
25-01-2006, 21:09
Nie, phpbb by przemo wymaga osobnego opracowania ktore mam zamiar popelniec ale na razie nie mam czasu, a i efekt pewny nie jest.
Nadpisanie plikow nic nie da gdyz wersj phpbb jako komponentu jest z modyfikacjami w kodzie ktore trzeba bedzie przelozyc na Przemo, a roboty bedzie duuuuuuuuuuuuuzo:)

vj_
25-01-2006, 23:11
vj_, chyba nie zrozumiałeś go.
On ma phpBB by Tim Online wraz z Joomla!, a ta paczka zawiera wszelkie pliki phpBB.

Może by i się udała instalacja moda by przemo... ale jak się zepsuje to nie miej pretensji do całego świata...

Zrozumiałem. Przemo ma dodatkowe tabele, oraz wiele innych zmian, masę dodatków i przerobek w samym kodzie phpBB, za czorta tego nie zintegruje na chama.. hmm.. stone niżęj widze już napisał ;)

syspo
17-02-2006, 10:22
A gdyby zrobić tak, że instalujemy osobno PhpBB by przemo, w tej samej bazie co Joomla! i zintegrować jedynie użytkowników (logowanie oraz wyświetlanie kto jest on-line)
Kod czystego phpBB i by przemo w tych rzeczach nie różnią się znacznie.
Chyba, że się mylę (choć porównując oba fora nie doszukałem się różnic przy logowaniu, pomijając dodatkowe opcje w profilu które na Joomla są zbędne)

:confused:

ekspert
17-02-2006, 16:44
A istnieje może jakiś malutki maduł, żeby tylko pokazywał ostatnie nowe tematy z forum by przemo, ale nie rzucajcie się odrazu że nie patrzyłem w google - właśnie że patrzyłem!


pomijając dodatkowe opcje w profilu które na Joomla są zbędne)

O jakie zbędne opcje ci chodzi?

livio
17-02-2006, 20:05
Jakiś mod dla phpBB "topics anywhere" oferuje możliwość eksportowania danych z forum przy pomocy skryptu PHP.
Ale wtedy nowy moduł trzeba stworzyć [nie własny].

ekspert
17-02-2006, 20:23
aha, a można link

livio
17-02-2006, 20:30
Mam chyba na dysku, ale nie wiem, czy najnowszą.
Pogoogluję i dam sznurka, jak będzie.

livio
17-02-2006, 20:31
http://www.afsvlaanderen.be/topics_anywhere/download.php

ekspert
17-02-2006, 20:31
ok. super, ja też już szukam w google (http://www.google.pl)

livio
17-02-2006, 20:43
Dałem linka do autora [jak sądzę] i na tej stronie jest sekcja demo z linkiem do zewnętrznej witryny.
Jak topics anywhere działa?

Wkleja się kod JS do modułu [jednak nie php], a źródłem jego jest skrypt php z ustawionymi zmiennymi w adresie, dlatego też tak ładnie eksportuje on dane.

ekspert
17-02-2006, 21:02
nom spróbuje, ale nie wiem czy będę potrafił, ściągłem ten topicsanywhere i polski lang, no właśnie gdzie ten lang mam wkeić?

livio
17-02-2006, 21:09
phpbb.pl i phpbb2.pl