PDA

Zobacz pełną wersję : Co daje katalog /tmp?



tarcamion
29-01-2006, 21:41
Aktualnie będę instalował Joomlę na serwerze, gdzie nie mam dostępu do katalogu /tmp. Na jakie kwiatki mogę liczyć w związku z tym fantem?

yugo25
30-01-2006, 00:27
W mambo nie można było zainstalować nowych komponentów. W joomla pewnie podobnie.

Piszę od razu. Bez /tmp nie instaluj!

magic
30-01-2006, 03:56
@tarcamion
Zainstaluj sobie i nie słuchaj bredni.
Oczywiście o ile jeszcze nie zainstalowałeś - jeśli tak to zapewne już wiesz, że instalacja trwa minutę i nie grozi porażeniem prądem z powodu braku dostępu do katalogu tmp.
Dostęp do katalogu tmp (może poza jakimiś spuper wyjątkowymi sytuacjami) do niczego nie jest Ci potrzebny.
Katalog tmp potrzebny jest (w skrócie mówiąc) dla PHP.