PDA

Zobacz pełną wersję : komponent/moduł z imieninami ?



suteq_w_ciemnosci
31-01-2006, 19:04
Nie wiem moze i jestem ślepy..ale nie mogę znaleśc takiego komponentu/modułu który by wyświetlał imieniny przypadający na dany dzień tygodnia..czy jest coś takiego kompatybilnego z joomla?

p.s. Zapomnialem o imieninach dziewczyny...obrazila sie..bo caly wieczor sleczalem nad twozeniem portaliq w joomla..nie chce żeby się sytuacja powtórzyła ;)

sogo
31-01-2006, 20:42
http://www.mambopl.com/component/option,com_remository/func,fileinfo/filecatid,175/
pozdr.

suteq_w_ciemnosci
31-01-2006, 23:50
sciagnalem..instaluje..a tutaj niespodzianka:
Błąd SQL: DB function failed with error number 1064
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 0 )' at line 2 SQL=INSERT INTO jos_modules_menu VALUES ( , 0 )
SQL =
INSERT INTO jos_modules_menu VALUES ( , 0 )

...slabiutko z moim mysqlem..co to jest :confused: i jak sobie z tym poradzic ?
podobno można zrobić to w inny sposób ?

sogo
01-02-2006, 00:10
instalowałem ten moduł na joomli i nie miałem kłopotu. Może zdarzyło się, że moduł zakłada w bazie tabelę mos a nie jos, miałem tak kiedyś z innym modułem taki problem, wystarczyło zmienić w bazie nazwę. Odinstaluj, sprawdź czy w katalogu modules nie pozostał i ponownie zainstaluj ten z załącznika.
pozdr.

stone
01-02-2006, 00:11
hmm, dziwne, ak jakby nie byl dodany wpis do jos_modules
a prubowales jeszcze raz zainstalowac?

suteq_w_ciemnosci
01-02-2006, 00:25
za kazdym razem jest to samo...pojawia sie plik mod_imieniny.php..w katalogu modules...i kolejna proba instalacji informuje ze proboje zainstalowac istniejacy juz modullz tym ze modul tak naprawde nie jest zainstalowany...po usunieciu go..cala historia sie powtarza..:(
tak samo się dzieje z plikiem z zalacznika sogo

sogo
01-02-2006, 00:32
do bazy zaglądałeś? czy z katalogu ręcznie usuwasz?
pozdr.

suteq_w_ciemnosci
01-02-2006, 00:38
zajrzałem...w jos_modules nic co przypomina ten modul nie ma... moze problem jest wlasnie z zapisywaniem do bazy danych ? czy mozna to w jakis sposob sprawdzic ?

sogo
01-02-2006, 00:47
próbowałeś z katalogu bezpośrednio instalować?
pozdr.

suteq_w_ciemnosci
01-02-2006, 01:02
tzn ? bezpośrednio z katalogu ? nie qmam...chyba juz za pozno i nie mysle

sogo
01-02-2006, 01:15
jak instalujesz to masz linijkę gdzie wskazujesz plik na swoim kompie, niżej jest druga linijka do instalacji z tym, że musisz w katalog instalacyjny ręcznie wrzucić moduł, ja go tam wrzucam rozpakowanego.
pozdr.

mrok
01-02-2006, 01:24
zainstalowałem to z ciekawości, działa bez zarzutu

suteq_w_ciemnosci
02-02-2006, 00:26
no niestety rowniez przy logowaniu bezposrednio z katalogu sytuacja sie powtarza... powoli wpadam w panike !!! czy moze to byc problem z baza mysql ? ewentualnie z sytsemem kodowania ?

rihat
25-08-2006, 14:31
niestety po zainstalowaniu modułu_imieniny ROZWALIŁO MI WITRYNĘ !!!
po wyrzuceniu modułu wszystko wróciło do normy
pozdro....rihat (http://www.ditko69.yoyo.pl)