PDA

Zobacz pełną wersję : Problem po instalacji



spider89
07-02-2006, 10:30
Mam problem po instalacji Joomla na localhost nie dziala mi cala gorna belka w panelu admina w FF ani w IE..... sciagnalem z http://www.joomlasite.net (http://www.joomlasite.net/) PL wersje.... Co jest ?

stone
07-02-2006, 10:37
Wersja z joomlasite.net ma przetłumaczony panel admina co niestety wynamaga modyfikacji w kodzie joomli i moze czasem powodować problemy. Odniśnie Twojego przypadku zobacz na forum ze strony kolegów, gdyż tam prędziej uzyskasz pomoc odnośnie tej wersji

spider89
07-02-2006, 11:07
a jest wersja od was lub jakas inna PL, ktora dobrze dziala ?

stone
07-02-2006, 11:12
Wersja z joomlapl.com zarowno standart jak i PE sa oparte na joomla 1.0.7 bez tlumacznia panela administratora.

spider89
07-02-2006, 11:22
a zatem lepiej wziasc wersje standart czy PE na nowa strone ? bo tyle tego wszystkiego jest ze sie pogubilem juz:confused:

stone
07-02-2006, 11:33
Na nową stronę lepiej wziąć PE, jak by co to zawsze potem mozesz sobie usunąć dodatki z nią zainstalowane.

spider89
07-02-2006, 11:54
ok, dzieki za informacje, zabieram sie do pracy :)

magic
07-02-2006, 12:02
Górna belka (ta z tekstowymi komendami) jest wyświetlana jako JavaScript i "lubi" czasem zniknąć, jeśli na serwerze (w php.ini) jest ustawiony zbyt niski poziom dla wyświetlania informacji o błędach i ostrzeżeniach w php.
Przykładowo: jeśli jakaś zmnienna związana np. z tłumaczeniem komend na polskie jest niezdefiniowana, to php wali Notice o tym w miejscu (wewnątrz) JavaScript i ten przestaje działać w przeglądarce - belka się nie wyświetla.
Można to sprawdzić podglądając źródło dokumentu wyświetlanego w przeglądarce.
Rozwiązanie: podnieść poziom komunikatów o błędach w php.ini do np. Fatal Errors ...