PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana katalogu roboczego Joomli!



Myszoor
07-02-2006, 14:17
niepoatrznie w nazwie katalogu instalacyjnego jednego z serwisów na serwerze użyłem znaku "=", czy po jego zmianie na dowolny inny akceptowany przy tworzeniu subdomeny wystarczy zaktualizować w configuration.php linijki:

$mosConfig_absolute_path = '
$mosConfig_cachepath = '
$mosConfig_live_site = '

czy też jeszcze gdzieś coś siedzi?

magic
07-02-2006, 16:01
Poza nielicznymi wyjątkami - wystarczy poprawić w configuration.php
Takie nieliczne wyjątki, to np. nieliczne dodatkowe komponenty (np. MosCE), w których trzeba ustawić URL / ścieżkę bezwzględną / względną serwisu.

malara
22-04-2007, 08:59
Poza nielicznymi wyjątkami - wystarczy poprawić w configuration.php
Takie nieliczne wyjątki, to np. nieliczne dodatkowe komponenty (np. MosCE), w których trzeba ustawić URL / ścieżkę bezwzględną / względną serwisu.
No ja mam chyba taki przypadek: zainstalowałem w Jomlę katalogu http:///malara.pl/cms/ a następnie zmieniłem na http:///malara.pl/ (http:///malara.pl/cms/) - nie wykasowałem (tak dla bezpieczeństwa) katalogu ../cms/ i teraz nie działają wszystkie elementy poprawnie np. po zalogowaniu jakiegoś użytkownika (a nawet po wykasowaniu go i utworzeniu na nowo) przekierowywuje spowrotem na ten pierwszy przypadek. Czasem nawet nie pojawia się Menu Użytkownika. Gdzie szukać i jakie zmiany zastosować?