PDA

Zobacz pełną wersję : Solidres - spolszczenie pluginu



webgraf
26-10-2014, 15:27
Witam Serdecznie

Potrzebuję zainstalować na stronie system rezerwacyjny dla kwater.
Czy istnieje splszczenie do tego dodatku.
Jeżeli trzeba zrobić w kofiguracji to proszę o info jak to zrobić.
Z góry dziękuje za pomoc !

zwiastun
26-10-2014, 16:19
To stosunkowo nowy komponent (a więc nie dodatek, czyli nie plugin) - tłumaczenia na język polski raczej nie ma (na stronie projektu jest tylko czeski).
Po zainstalowaniu w katalogach /language/en-GB i administrator/language/en-GB znajdziesz najpewniej pliki językowe tego komponentu. Pobierz na swój komputer, przetłumacz na język polski (w edytorze typu Notepad++, w kodowaniu utf-8 bez BOOM), a następnie zapisz je w katalogach pl-PL, zmieniając odpowiednio nazwy.

angagala
28-02-2015, 23:06
Witam
Zainstalowałam na swojej stronie system rezerwacji solidres. Chciałam przetłumaczyć go na polski i w tym celu zrobiłam dokładnie to co zaproponowano w poście powyżej (przetłumaczyłam pliki z katalogu / language/en-GB w Notepad ++ w kodowaniu utf-8 bez BOOM i zapisałam w katalogach pl-PL. Na początku działało i pojawiały się na stronie polskie nazwy. Jednak po jakimś czasie zmieniło się znowu na angielski (nie wiem dlaczego) i już teraz nie umiem do tego wrócić. Mam przetłumaczony plik w katalogu pl ale tak jakby w ogóle nie jest brany pod uwagę. Próbowałam już wszelkich możliwych kombinacji włącznie z reinstalacją solidres. Niestety dalej to samo. Będę bardzo wdzięczna za pomoc i wskazanie możliwych przyczyn braku wyświetlania tłumaczenia.
Z góry dziękuję za pomoc

angagala
08-03-2015, 15:30
Pomoże ktoś??

zwiastun
08-03-2015, 15:43
http://wiki.joomla.pl/Diagnostyka_t%C5%82umaczenia
W Nowszych wersjach Joomla po włączeniu diagnostyki, czerwonym kolorem sygnalizowane są błędne pliki językowe. Informacja o numerach wierszy, w których są błędy, jest orientacyjna - może to być w wierszu wcześniejszym lub w wierszu następnym.

angagala
08-03-2015, 21:39
Jej ... działa :D bardzo, bardzo, bardzo dziękuję

angagala
14-03-2015, 10:57
Jednak nie do końca działa :( poprawiłam wszystkie błędy i część wyświetla się w języku polskim a część niestety dalej w angielskim (np. dni tygodnia). Teraz to już nic nie rozumiem

nahagel
20-03-2015, 16:25
dni tygodnia to "ustawienia systemowe", szukaj w pliku pl-PL.ini
a translacje do Solidres są tu:
http://www.solidres.com/download/all/translations
ale polskiego chyba nie ma, czy możesz się podzielić tłumaczeniem?

justa1935
02-04-2015, 22:11
Powinno coś takiego być, trzeba poszukać, mam znajomego, który się tym zajumuje mogę zapytać.

dar_on
19-02-2016, 21:04
Siemanko Zainstalowałem na stronie Solidres plus dodatkowo przykladowe dane Wszystko jest ladnie pieknie ...prawie
Według wszystkich dostepnych filmikow jakie obejrzałem powinno po wcisnięciu CHECK pokazac mi dostepne pokoje lub hotele co kolwiek A u mnie jest brak wynikow Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć co robie nie tak ?

dar_on
20-02-2016, 09:46
Wiem gdzie leżał problem!!! Opiszę temat dla potomnych....
Problem był w tym iż na mojej stronie używam Helixa - To że używam Helixa to nie problem problem w tym iż usunołem sobie miejsce w którym domyślnie są wyświetlane wyniki wyszukiwania czyli miejsce componentw którym domyślnie wyświetlane są artykuły...

landelo
24-02-2016, 21:29
i gitara!

dar_on
25-02-2016, 10:50
Taką ciekawostkę też mam jeśli chodzi o spolszczenie że wszystko jest po polsku lecz data przylotu data odlotu i szukaj są po angielsku w plikach pl-PL sprawdzałem i jest przetłumaczone Ma może ktoś jakąś podpowiedz ?

adwardr
27-02-2016, 19:13
nie ma

dar_on
27-02-2016, 20:36
nie ma Dzięki za odpowiedz :)
Kolejna ciekawostka jeśli chodzi o Solidres - Moduł wyszukiwania pokoju na stronie działa tylko tak jak pisałem wyżej jest częściowo po angielsku, a gdy zamieszczę na tej samej stronie skopiowany moduł wyszukiwania pokoju to jeden jest całkowicie spolszczony drugi pozostaje w w języku angielskim

Gall Anonim
27-02-2016, 22:37
Masz najprawdopodobniej błąd w pliku spolszczenia - jak dokonujesz spolszczenia? Polecam komponent localise.
(http://extensions.joomla.org/extension/localise)

dar_on
28-02-2016, 15:06
Gall Anonim To nie ja spolszczałem Solidres pobrałem zainstalowałem i już był spolszczony także nie wiem gdzie leży problem