PDA

Zobacz pełną wersję : DJ-Classifieds - problem z indekosowaniem przez Google



Tidus
11-12-2014, 18:40
Witam Was,

Mam problem z indekosowaniem moich ogłoszeń. Artykuł z K2 nawet na następny dzień już są a jedne ogłoszenia się pojawiają potem znikają nie wiem już co jest mapę witryny mam utworzona czy miał ktoś podobny problem?

trzepiz
11-12-2014, 19:22
Podłącz stronę do GWT (Google Webmaster Tools) i może coś stanie się bardziej jasne.

Tidus
11-12-2014, 20:49
Tak tak mam podpięte od dłuższego czasu, patrzyłem żadnych filtrów od Google nie ma, i nic w dodatku nie pokazuje żadnych kompletnie błędów

trzepiz
11-12-2014, 21:57
Jesli po stronie GWT nie ma błędu. Podpiąłeś sitemap do GWT to może po prostu trzeba poczekać aż google to zaindeksuje. Czy ogłoszenia są "unikatowe" czy to jakieś "przeklejane" rzeczy - co oczywiście ma wpływ na indeksację, bo dokładnie taki sam tekst pojawił się już wcześniej.

Tidus
11-12-2014, 22:53
Generalnie ciężko powiedzieć czy unikatowe są to ogłoszenia o psach, lecz sa one dodawane przez użytkowników jest ok 70 ogłoszeń a w indeksie jest ok 10 i bywa tak że znikają potem się pojawiają

pozpoz
12-12-2014, 00:22
Łatwo sprawdzić czy unikatowe.

Zaznaczasz kawałek tekstu ogłoszenia wrzucasz jako cytat do Google i patrzysz jaką stronę wypluje. Jak inną niż twoja to masz odpowiedź. A może masz kiepską domenę.

Tidus
12-12-2014, 08:38
Niektóre teksty tzn. Cytaty zwracane są jako pierwsze inne wcale, z domeną sam nie wiem ponieważ artykuły które piszę przez K2 są indeksowane szybko. Byc może kiedy ogłoszeń będzie więcej będzie lepiej. Czy istnieje jakiś dodatek pingujacy stronę do Google?

Tidus
12-12-2014, 10:21
Przepraszam za post pod postem zaglądając do XMap zauważyłem że w mapach tam w ogóle nie ma żadnego ogłoszenia, jedynie artykuły z k2 i Joomla. Po wygenerowaniu mapy przez zewnętrzna stronę stron pokazało sie do indekosowania ok 350 sam nie wiem. Zastanawiam się czy aktywne linki do innych stron w ogłoszeniach mogą mieć wpływ?

pozpoz
12-12-2014, 14:50
Najlepiej jakbyś podał adres, bo jest wiele czynników i teraz to trochę wróżenie z fusów. To, że nie ma w sitemapie też może mieć wpływ, a może wystarczy trochę więcej czasu.

Gall Anonim
12-12-2014, 22:08
Pytania:
1. czy masz zainstalowany dodatek http://dj-extensions.com/documentation/dj-classifieds/xmap-plugin?
2. jakie masz ustawienia zakładki SEO w konfiguracji DJ- Classifides?

Tidus
12-12-2014, 23:12
Ad.1 Niestety nie mam tego zainstalowanego, właśnie czytałem o tym muszę to spróbować, kiedyś na mojej innej stronie korzystałem z XMAP i wszystko, bez problemu śmigało, ale to było już dawno
Ad.2 Moja konfiguracja SEO przesłałem jako zdjęcie do odpowiedzi.

7960

Tidus
13-12-2014, 10:48
Pytania:
1. czy masz zainstalowany dodatek http://dj-extensions.com/documentation/dj-classifieds/xmap-plugin?
2. jakie masz ustawienia zakładki SEO w konfiguracji DJ- Classifides?

Gallu-u proszę powiedz mi jeszcze taką rzecz, gdzie można pobrać ten dodatek? Czytając uważam że on jest lekiem na całe moje zło.

Niestety moja subskrypcja się zakończyła, a ja korzystam obecnie z wersji 2 w której z tego co widzę nie ma dostępnego tego dodatku, chyba że się mylę?

pozpoz
17-12-2014, 20:45
Nie ma tagu robots, treść jest często powielona i już dostępna w Google na wielu innych stronach, meta description brak, ponad 200 requestów, mało linków.

Generalnie jest nad czym pracować - optymalizacja, unikalna treść i linki.

Tidus
18-12-2014, 03:32
Takie wlasnie przeczucie miałem, przyznam że noga jestem jezeli chodzi o SEO , fakt że muszę jeszcze dużo popracować. Ogólnie trochę kombinowalem, ze stroną może dlatego meta zniknęły. Powiedz mi jeszcze co to są "requesty"?