PDA

Zobacz pełną wersję : Events 1.2 i Joomla 103pl



kidzior
08-02-2006, 17:20
Mam problem z komponentem Events. Jak narazie robiłem wszystko na localhoście pod Krasnalem.

Wgrałem komponent, instalacja zakończona pomyślnie, kategorie mogę dodawać, wydarzenia również (administrator), ale kiedy robię link do kalendarza w menu:

mainmenu > Komponent > No i wybieram Event

Pojawia się on w menu, klikam na link i biała strona z błędem:



Fatal error: Cannot redeclare clone() (previously declared in c:\usr\krasnal\www\joomla103pl\includes\compat.php 50x.php(9) : eval()'d code:1) in c:\usr\krasnal\www\joomla103pl\components\com_even ts\events.php(545) : eval()'d code on line 2


Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?

mambol
08-02-2006, 18:12
Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?

Ma:
http://forum.joomla.org/index.php/topic,6585.0.html

zwiastun
08-02-2006, 18:15
Zacznij od zaktualizowania joomli, z tego co pamiętam, w międzyczasie plik odpowiedzialny za tę powtórkę został poprawiony. Ale mogę się mylić.

darks
09-04-2006, 18:54
Mam ten sam problem co Kidzior, tylko, że moja Joomla! 1.0.8 Stable:
Fatal error: Cannot redeclare clone() (previously declared in /home/nahum/public_html/joomla/includes/compat.php50x.php:92) in /home/nahum/public_html/joomla/components/com_events/events.php(545) : eval()'d code on line 2

Moja wersja to Joomla! 1.0.8 Stable, Events v.1.2 PL pobierane stąd http://joomlademo.pl/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=159&limit=10&limitstart=10
niestety mój angielski jest słaby i ten link podany przez mambola mało mi mówi.

Może ktoś pomóc, co trzeba zrobić, żeby to chodziło?

mambol
09-04-2006, 19:41
Mam ten sam problem co Kidzior, tylko, że moja Joomla! 1.0.8 Stable:
Fatal error: Cannot redeclare clone() (previously declared in /home/nahum/public_html/joomla/includes/compat.php50x.php:92) in /home/nahum/public_html/joomla/components/com_events/events.php(545) : eval()'d code on line 2

Moja wersja to Joomla! 1.0.8 Stable, Events v.1.2 PL pobierane stąd http://joomlademo.pl/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=159&limit=10&limitstart=10
niestety mój angielski jest słaby i ten link podany przez mambola mało mi mówi.

Może ktoś pomóc, co trzeba zrobić, żeby to chodziło?

W 2 poście tamtego wątku masz na niebiesko linie, które należy usunąć w pliku: components/com_events/events.php

alternatywnie zainstalować tą wersję (podobno kompatybilna z joomla - nie sprawdzałem):
http://www.joomlaos.de/option,com_remository/Itemid,41/func,fileinfo/id,922.html

darks
09-04-2006, 19:54
dziękuję, pomogło :)

jac02
14-08-2006, 00:10
U mnie to się zaczynało w linii 540 a nie jak tam piszą w 1073, ale pomogło. Dzięki za wskazówki.:)