PDA

Zobacz pełną wersję : Przeniesienie joomli z jednego serwera na drugi.



macabra2323
09-02-2006, 15:24
Czy ktoś wie jak przenieść joomlę z jednego serwera na drugi??

zwiastun
09-02-2006, 15:47
Wykonać kopię bazy danych
Przekopiować pliki
Założyć na nowym serwerze bazę danych
zmienić odpowiednio wpisy w configuration.php

macabra2323
09-02-2006, 16:27
To teraz pytanko (tylko się nie śmiać. Nigdy tego nie robiłem). W jaki sposób eksportować bazę i importować żeby zadziałało. Raz spróbowałem ale wyskoczył błąd. Jak mozna to proszę krok po kroku. :D Jak przenosiem pierwszy raz to nic nie zmieniałem w tabelkach tylko eksportowałem w phpmyadminie i importowałem w drugiej bazie. I błąd. :(

zwiastun
09-02-2006, 16:40
Nie o śmiacie się chodzi, ale wybacz, instrukcje na temat, jak importować i eksportowac baze danych znajdziesz bez trudu, wpisując sobie odpowiednie słówka w wyszukiwarce google. Jedna jest zamieszczona na joomlademo.pl
Błędy pojawiają się m.in. dlatego, że korzystasz z phpMyAdmina, który z pewnymi zadaniami (i wuększymi bazami) sobie nie radzi. Nie oczekuj wszakże, że ktoś Ci tu podręcznik napisze.

macabra2323
09-02-2006, 18:20
Czy komukolwiek kiedykolwiek udała się ta operacja?? Czytałem o eksportowaniu bazy na joomlademo.pl ale niewiele mi to dało bo błąd jaki był taki jest. :mad: Może ktoś wie jak można podłączyć MySQL-Fronta do bazy na 60free.ovh.org i na yoyo.pl?? PROSZĘ POMOCY. :(

vj_
10-02-2006, 20:04
Czy komukolwiek kiedykolwiek udała się ta operacja?? Czytałem o eksportowaniu bazy na joomlademo.pl ale niewiele mi to dało bo błąd jaki był taki jest. :mad: Może ktoś wie jak można podłączyć MySQL-Fronta do bazy na 60free.ovh.org i na yoyo.pl?? PROSZĘ POMOCY. :(

udała się operacja i to nie jeden raz dla testów samych, które podobno czynia "miszcza". Co do twojego problemu.. spytaj admina tamtego hosta, moze jest mozliwosc podpinania zewnetrznej bazy, choć prawde mowiac rzadko sie tak zdarza i to juz na pewno w wersji free, bo ten ovh.org to pewnie za friko konto na www daje ? :)

P.S. Poczytaj o przenoszeniu na spokojnie. Masz sporo o tym na forum i pod linkiem Zwiastuna.

kwidzi
25-07-2007, 11:39
A jak to jest z Atrybutami Plików - CHMOD
Czy muszą mieć takie same wartośći co przy instalacji ?
Bo żywcem przekopiowałem z jednego serwa na drugi i nic nie zmieniałem