PDA

Zobacz pełną wersję : Określenie języka strony joomla



T.O.M.M.Y
25-03-2016, 12:33
Mam pytanie bo szukam i nie mogę znaleźć jak określić język w joomla mam kodzie strony

<html dir="ltr" lang="pl-pl">

A chcę żeby było

<html dir="ltr" lang="pl">

zwiastun
25-03-2016, 13:37
W kodzie szablonu


<html lang="<?php echo $this->language; ?>" dir="<?php echo $this->direction; ?>"

T.O.M.M.Y
25-03-2016, 15:57
<html lang="<?php echo $this->language; ?>


Mam tak

<!DOCTYPE html>
<html dir="ltr" lang="<?php echo $document->language; ?>">

zmieniłem

<html dir="ltr" lang="pl<?php echo $document->language; ?>">

i dalej mam

<html dir="ltr" lang="pl-pl">

zwiastun
25-03-2016, 16:48
Bez wglądu do kodu trudno cokolwiek powiedzieć.
Po co dodałeś owo lang="pl <======

T.O.M.M.Y
25-03-2016, 16:55
Bez wglądu do kodu trudno cokolwiek powiedzieć.
Po co dodałeś owo lang="pl <======


view-source:www.djtommek.pl

zwiastun
25-03-2016, 17:29
Przywróć tak jak było (niepotrzebnie dodałeś pl - masz teraz plpl-pl). Wpis pl-pl jest poprawny.

T.O.M.M.Y
25-03-2016, 17:32
Przywróć tak jak było (niepotrzebnie dodałeś pl - masz teraz plpl-pl). Wpis pl-pl jest poprawny.

No ok zmieniłem a jak zmienić żeby było tylko pl ?

<html dir="ltr" lang="pl">

zwiastun
25-03-2016, 17:36
Znacznik języka jest generowany automatycznie z kodu, jaki masz zastosowany albo kodu, który Ci podałem wcześniej. składa się z dwóch elementów - kodu języka i kodu kraju. Tak jak jest, jest dobrze. Po co chcesz to zmieniać?

moje
25-03-2016, 17:36
Możesz użyć regular expression i tym usunąć wszystko po myślniku, z nim włącznie.

T.O.M.M.Y
25-03-2016, 19:26
Możesz użyć regular expression i tym usunąć wszystko po myślniku, z nim włącznie.


To jest dodatek jakiś ? Bo nie znam

moje
25-03-2016, 19:38
Chodzi o samodzielne napisanie fragmentu kodu php.

T.O.M.M.Y
25-03-2016, 21:38
No to jeszcze jedno pytanie żeby nie zakładać nowego tematu . Powiedzcie mi jak przekierować adres ip na domenę w .htacess