PDA

Zobacz pełną wersję : Statystyki odwiedzin



Joomla User
22-10-2005, 00:12
Czy da się uzyskać w Joomla takie statystyki odwiedzin jak np. w PostNuke, z wyszczególnieniem na liczbę wizyt w poszczególnych godzinach, określonych dniach tygodnia czy miesiacach w roku?

stone
22-10-2005, 08:32
zobacz to http://developer.joomla.org/sf/sfmain/do/viewProject/projects.bsq_sitestats#news

Ale nic nie zastapi statystyk z serwera

Rybik
22-10-2005, 17:01
poszukaj w downloadzie tu albo na joomlademo czy joomlasite kompnentu TSF for mambo, niestety nie ma zadnych graficznych bajerow

stone
22-10-2005, 19:47
TSF ma jedna wade - strasznie zjada miejsce w bazie danych, oczywiscie zlezy od tego jaka masz ogladalność
Pozatym ostatnio szukalem go na forgu i znalazlem informacje ze autor zaprzestal pracy na tym komponentem.

viper
23-10-2005, 22:48
TSF jest wersja pod Joomle plus dwa moduły
http://www.joomlahacks.com/ (http://www.joomlahacks.com/component/option,com_remository/Itemid,41/func,select/id,49/)
polecam, jest lang polski , na razie wersja beta ale nie zauwarzyłem nic niepokojącego i żadnych będów mi nie pokazuje

pawel
27-10-2005, 00:22
Ale najlepiej skorzystaj z komercyjnych statystyk
http://stat.pl

Każda instytucja zajmująca się poważnei internetem akceptuje te statystyki.

pozdrawiam
paweł

lubicz
17-11-2005, 17:03
Firma Google oferuje od niedawna ciekawa usługe:

pakiet do analizy ruchu na stronach WWW nazwany Google Analytics, jednak pod warunkiem, że ruch na naszej stronie nie przekracza 5 milionów odwiedzin miesięcznie. Ograniczenie to nie dotyczy stron działających w programie reklam AdWords. Używanie statystyk jest bardzo proste, wystarczy zarejestrować się na stronie i dodać do kodu naszej strony podane przez Google linijki kodu JavaScript. Narzędzie jest bardzo rozbudowane, a fakt oferowania go za darmo może być zagrożeniem dla wielu firm sprzedających takie usługi.

daresh
18-12-2005, 15:39
Ale najlepiej skorzystaj z komercyjnych statystyk
http://stat.pl

Każda instytucja zajmująca się poważnei internetem akceptuje te statystyki.

pozdrawiam
paweł

A w którym miejscu najlepiej umieścić statystyki stat.pl w Joomla? (początkujący jestem)

Pozdrawiam :)

livio
18-12-2005, 15:42
Stat.pl oferuje nie tylko komercyjne statystyki.
Ja miałem statystyki darmowe. Jeszcze w tym roku.

pawel
18-12-2005, 17:11
Witaj,


A w którym miejscu najlepiej umieścić statystyki stat.pl w Joomla? (początkujący jestem)


najlepiej w swojej templatce na końcu przed znacznikami

</body>
</html>

Później przy użyciu przeglądarki wczytaj swoję stronę
i podglądnij źródło czy zawiera wklejony kod.

daresh
18-12-2005, 20:16
najlepiej w swojej templatce na końcu przed znacznikami

</body>
</html>


Dzięki! Zrobiłem tak i działa bardzo dobrze :)

maximus
18-12-2005, 23:37
Dodam jeszcze inne, jakie znam może to przypadnie do gustu Media4Statistik

Demo (http://www.komponenten.joomlademo.de/index.php?option=com_stati&Itemid=72)
Downloads (http://www.joomlaos.de/Downloads/Joomla_und_Mambo_Templates/Media4Statistik.html)

daresh
05-01-2006, 16:05
Dzięki! Zrobiłem tak i działa bardzo dobrze :)
Po chwili namysłu dochodzę do wniosku, że umieszczenie statystyk przed </body> to niekoniecznie najlepsze rozwiązanie.

Jeżeli wkleję tak linka do stat.pl to będzie się on wyświetlał również na każdej podstronie, co powoduje ponowne łączenie się ze statem i czasem znacznie wydłuża ładowanie strony.

Może ktoś podpowie jak zrobić, żeby ten link wyświetlał się tylko na stronie głównej?

koton
27-06-2006, 18:07
Dołączam się do pytania.
Chyba skrypt stat.pl zliczy jedno wejście mimo, że internauta zaglądał na stronę główną i kilka podstron. Te statystyki zliczają userów na cookis, ale nie jestem pewien. Chcę się upewnić :)

Rybik
28-06-2006, 02:36
napisac wlasny modul z kodem licznika i opublikowac tylko na glownej

koton
28-06-2006, 12:35
A czy nie lepiej skorzystać ze stat.pl?
Co zrobić żeby dobrze zliczał wejście na moją stronę?

Hadrian
10-07-2006, 15:27
Mam problem, zarejestrowałem swoją stronę w statystykach stat4u stworzyłem moduł w joomli i zamieściłem w nim przez HTML Source Editor skrypt który został wygenerowany przez stat4u dla mojej strony,lecz część skryptu została odrzucona i skrypt nie działa poprawnie.(Przez pajączka na przykład skrypt ten jest poprawnie interpretowany)
:confused::confused::confused:
Za pomoc z góry dziękuję.

Rybik
10-07-2006, 16:53
kod html umieszczac najlepiej w zwyklym nowym module bez zadnych html sourcow, wogole nie rozumiem po cholere sa te moduly do wyswietlania kodu skoro i bez nich sie to da zrobic ? moze mnie ktos oswieci, bo juz 2 takie kulawe moduly widzialem i nie spelniaja swoich zalozen a kod naglowka autora i praw autorskich zajmuje wiecej niz ten wykonywany :cool: