PDA

Zobacz pełną wersję : Duże obciążenie joomli



killerw
26-12-2016, 23:43
Witam,Czym sprawdzić co powoduję tak duże obciążenie strony, która działa na joomli mam zainstalowaną najnowszą wersję. Sprawdziłem też dodatki bo nie mam sporo i dalej się muli a czasami nawet się nie wczytuję błąd 503. Tak więc czym sprawdzić i naprawić aby strona działała prawidło ?Pozdrawiam

mjmartino
05-01-2017, 14:40
Prawdopodobnie duże obciążenie wynika z botów lub odwiedzających.
Wolny hosting na standardowych hdd lub np mała ilość ramu dla skryptów.

killerw
05-01-2017, 16:51
No botów raczej nie ma tym bardziej odwiedzających bo nikt o tej stronie jeszcze nie wie ale jest tak jak nikt nie wchodzi to nie ma obciążenia a jak tylko ja wejdę to maksymalnie na serwerze superhost jest moitoring obciążenie cpu i pokazuję skok o 2000% tak jak by jakiś skrypt się odpalał i nie mógł go przemielić co dziwne strona cała się wczyta po 30 sekundach ale chodzenie po niej jest uciążliwe albo pokazuję błąd 503. Postawiłem stronę z gotowego szablonu zakupionego w joomla-monster i wszystko postawiłem z kickstart na początku póki nie wrzucałem treści to było spoko tylko wystarczyło, że zadołowałem z 300 artykułów i z 400mb różnych pdf i obrazów do folderu images to na początku chodziło normalnie ale po jakieś chwili zaczynało wszystko zwalniać. Robiłem to wszystko przed świętami a już w święta tak generowała obciążenie, że superhost zablokowal mi wszystkie strony :( Dziwna sprawa, że ten sam szablon stosuję już na innej stronie, która działa już ponad 10 miesięcy i też jest na moim serwerze. Pomyślałem, że to może jakiś dodatek ale wszystkie jakie doinstalowałem wyłączyłem i dalej było to samo dalej generowało obciążenie i kuz...wa nie wiem co może jeszcze być?

Jola
05-01-2017, 19:05
Po pierwsze nie podałeś adresu strony
po drugie - informacja: "Sprawdziłem też dodatki bo nie mam sporo" to żadna informacja
po trzecie czy analizowałeś ładowanie strony za pomocą dostępnych narzędzi np. http://test.watchscript.pl/

mjmartino
05-01-2017, 19:24
Również włącz sobie diagnostykę systemu.

GOGOKOM
05-01-2017, 20:42
Czy treść strony kopiowałeś z worda? Jak tak to zobacz czy bałagan załadowałeś. Wyłącz edytor wyswing i sprawdz.

Wysłane z mojego QUANTUM_2_400 przy użyciu Tapatalka

killerw
06-01-2017, 14:40
@jola nie mogłem podać adres strony bo muszę ją wyłączać bo inaczej serwer siada i nie działają inne strony( jedynie mogę włączyć jak ktoś będzie online na chwilę )http://test.watchscript.pl/ nie ładuję się strona tylko wyskakuję 504 Gateway Time-out :(@mjmartino po włączeniu systemu nic ciekawego tam nie ma ale nie jest tak obciążona, że czasami nie mogę wejść na zapleczeCo do kopiowania nie było nic kopiowane jedynie było importowane z innej bazy gotowe artykuły a jeszcze jedna sprawa czasami jak stronę wyłączę a potem znowu włączę to działa przez jakieś parę sekund normalnie czyli ładuję się szybko w 4 sek a jak coś się zwali to juz wtedy albo 503 albo dopiero po 30 sek. Tylko, że to działa może przez 15 sekund i potem znowu zamula

Jola
06-01-2017, 16:16
Czy domena jest podpięta prawidłowo, może coś z przekierowaniami, może bez prostych adresów...
Bez dostępu do strony nie potrafię nic więcej wymyślić.

killerw
06-01-2017, 16:26
dobra poradziłem sobie prawdopodobnie jakiś błąd w szablonie bo wykupiłem od nowa szablon a miał już nową wersje czyli coś namieszali w szablonie :( szkoda, że tak dużo czasu musiałem na to poświęcić choć koszt 170zł po drodze nie chodzi :)