PDA

Zobacz pełną wersję : Akobook i captcha



gti
13-02-2006, 19:35
Zainstalowałem AkoBook V3.42 i po wprowadzeniu poprawnego kodu pojawia się komunikat o złym kodzie.
Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Podejrzewam serwer gdyż na localhoście jest ok.

zwiastun
13-02-2006, 22:54
Na czym zainstalowałeś, jakie środowisko, jaki komunikat?

gti
13-02-2006, 23:23
Zainstalowałem na Joomla! 1.0.7 PL a komunikat ma treść "Podany kod jest nieprawidłowy. Przepisz dokładnie i wyślij ponownie." i dane serwera
Operating system Linux
Kernel version: 2.6.15.1
Machine Type i686
Apache version 1.3.34 (Unix)
PERL version 5.8.7
PHP version 4.4.1
MySQL version 4.0.25-standard

zwiastun
13-02-2006, 23:38
Ale to się akurat zdarza, chyba że tak masz za każdym razem.

gti
13-02-2006, 23:41
Niestety tak jest zawsze i nic nie można dopisać,próbowałem też z różnymi przeglądarkami ale ciągle jest to samo.

stone
14-02-2006, 08:49
Prubowałeś przeonstalowac?
I podaj link do strony aby mozna bylo na własnej skurze zobaczyć:)

gti
14-02-2006, 11:10
Przeinstalowywałem i dalej to samo http://jamne.go.pl

stone
14-02-2006, 11:25
Spróbuj tej wersji oryginalnej http://forge.joomla.org/sf/frs/do/viewRelease/projects.com_akobookplus/frs.akobook_plus.com_akobookplus_2_0_2

gti
14-02-2006, 12:03
Załączenie filtrów antyspamowych w oryginalnej wersji spowodowało wyswietlanie pustej strony. Bez filtrów jest ok. Chyba czas sie poddać albo zmienić książkę gości.

gti
21-02-2006, 13:47
Zrobiłem jeszcze jedną próbę i zainstalowałem wersję 3.42 ze strony Joomlaportal i dołożyłem spamfix ale ciągle jest to samo.
Czy naprawde nie ma na to rozwiązania i nikt się nie spotkał z takim problemem?

stone
21-02-2006, 20:41
Niestety jak widzisz cisza. Proponowałbym się jeszcze zapytać aministratora serwera czy on nie wie czegos w tej sprawie.