PDA

Zobacz pełną wersję : Szablon w szablonie



ASlon
26-02-2021, 00:05
Witam. Mam takie pytanie. Czy jest możliwe aby w jakiś sposób umieścić w szablonie Joomla skrut do innego szablonu Joomla? Chodzi mi o umieszczenie na stronie BIP (Biuletyn informacji publicznej). Pozdrawiam serdecznie.

siristru
26-02-2021, 10:15
LOL, od razu przypomina mi się "badanie ile jest cukru w cukrze".


skrut

Ale to mnie rozbawiło jeszcze bardziej.

No dobra, pośmialiśmy się. Nie bardzo rozumiem o co pytasz. Jak skrót do szablonu w szablonie?
W sensie inny szablon (wygląd strony) dla innej pozycji w menu?
Wyjaśnij proszę czego potrzebujesz.

Szablon to widok, układ całej strony.

ASlon
26-02-2021, 15:07
Witam serdecznie. Przepraszam za moje głupio sformułowane pytanie.
Dokładnie chodzi mi o tym co Pan napisał.
W sensie inny szablon (wygląd strony) dla innej pozycji w menu?
Czy jest Pan w stanie mi coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam serdecznie

Bazyl
26-02-2021, 15:12
Cześć,

każda pozycja w menu może mieć inny szablon.
Zobacz opcje Twojej pozycji menu

siristru
26-02-2021, 15:27
Kiedy edytujesz pozycję menu, możesz przypisać do niej szablon: http://prntscr.com/107m6w4

ASlon
01-03-2021, 21:09
Dzień dobry.
Dziękuje bardzo za dotychczasowe odpowiedzi. Bardzo moi pomogłeś.
Mam jesz
cze jedno pytanie. to o co pytałem dotychczas dotyczyło tego ,że do strony internetowej szkoły muszę dołożyć coś ala stronę poświęconą dla BIP (Biuletynu Informacji Publicznej).
Na stronie Pakiety startowe BIP - Kuźnia Dostępnych Stron (joomla.pl) (http://dostepny.joomla.pl/zasoby/pobierz-i-wykorzystaj/category/7-pakiety-startowe-bip) ale nie wiem jak to wykorzystać.
Mógłbyś mi ewentualnie coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam serdecznie Andrzej Słoń

siristru
01-03-2021, 22:07
Na stronie KDS znajdziesz pakiety tzw. quickstart. Jest to pełna instalacja Joomli ze skonfigurowanymi rozszerzeniami i szablonem.
jeśli masz już stronę na Joomli to takiego pakietu raczej nie zintegrujesz. Potrzebował byś wszystkiego oddzielnie i doinstalować do swojej dotychczasowej strony a później odpowiednio skonfigurować.

ASlon
01-03-2021, 22:21
Dziękuję za odpowiedź. A jakbym założył nową stronę Joomla, to będzie można podłączyć ja w jakiś sposób do mojej aktualnej strony? W taki sposób jak pisałem na początku lub ewentualnie tak jak proponowałeś popijając pod menu?

siristru
02-03-2021, 10:06
Tak, zawsze można podlinkować ją w menu. Bedzie to odrębna instancja pod innym URL np. subdomeną bip.twoja-domena.pl lub w katalogu twoja-domena.pl/bip