PDA

Zobacz pełną wersję : Edytor joomla



appaloosa
17-02-2006, 10:11
Czy możecie mi polecic jakiś spolszczony edytor do joomla , który mógłbym ustawić jako domyslny dla mamblogu ? Standardowe edytory są za bardzo skomplikowane dla przeciętnego użytkownika.

Najlepiej żeby było to coś w stylu właśnie takiego forumowego edytora jak tutaj lub w joomlaboard.

pozdrawiam

danieladrianka
17-02-2006, 11:09
edytor mosCe można dowolnie ;) edytować
W komponentach wybierz admin mosCe, potem zakładka wygląd i to co ci w nim nie potrzebne to powpisój znaczek minus - przed nazwą, a użytkownik już tego nie zobaczy i będzie miał prościutki edytorek !

appaloosa
17-02-2006, 15:56
Bardzo fajnie tylko jak powycinam "zbędne" dla takiego użytkownika partie menu, to nikt ich nie ma nawet Super Administrator. A to nie o to chodzi.

A sam używam właśnie mosCE.

Jakies inne pomysły ?

zwiastun
17-02-2006, 15:59
to sobie odszukaj gdzieś w starociach RTE (np. w MLI mambo 4.5.1) i potestuj, może coś z tego będzie

appaloosa
17-02-2006, 16:02
Znalazłem FCKeditor i to po polsku, można go konfigurować chyba w pliku fckconfig.js tylko jak narazie - mimo prób - nie udało mi się go skonfigurować

danieladrianka
17-02-2006, 16:08
w joomla można kazdemu użyszkownikowi przyporządkować dowolny edytor wiec jeden daj okrojony dla wszystkich a sobie wz drugi calusieńki ;P

appaloosa
17-02-2006, 16:15
Oczyiwście, i tak będę miał zrobione , tylko czy można mieć w systemie dwa mosCE ? Nie wydaje mnie się ;-)

"Udało" mi sie skonfigurować FCKeditor , konfiguruje się w pliku /mambots/editors/fckeditor/fckconfig.js , tylko trzeba uważać na interpunkcję ;-)

Jak skończę go konfigurować - zademonstruję efekt

Pozdr

PS Gdzie wgrywa się plik językowy, żeby mosCE miał polskie komunikaty i dymki w edytorze ( opcja " Język etykiet edytora:" ) ?

appaloosa
21-02-2006, 03:10
Zrobiłem już i skonfigurowałem :D hej

tkotwa
21-06-2010, 13:25
Polecam
http://www.joomlackeditor.com/ - pobranie wymaga założenia konta na ich stronie
Miałem JCE Editor i miałem jakieś dziwne czasami problem
Tej jest chyba bardziej prostszy i ma więcej rozmiarów czcionek a tego mi brakowało JCE