PDA

Zobacz pełną wersję : Darmowy Hosting na Joomle



kerapap
19-02-2006, 18:42
szukam darmowego hostingo na joomle

sogo
19-02-2006, 20:59
www.roxr.com (http://www.roxr.com) , bez safe mode, baza danych, cpanel, wymóg to banerek google, ładnie pasuje w pozycji bottom. jak się spodoba zaproś na piwo :)
pozdr.

Sova
20-02-2006, 03:01
A dlaczego? Bo sam kiedyś szukałem, aż wreszcie nerwy mi puściły i zrobiłem stronkę www.webpl.info (http://www.webpl.info) - w sumie to katalog polskiego darmowego hostingu i zaczynam się zastanawiać czy nie największy - 19 pozycji i ciągle szukam:)! Osobiście nie znalazłem jeszcze tylu linków darmowego hostingu w jednym miejscu. Link do katalogu masz tutaj (http://www.webpl.info/index.php?option=com_bookmarks&Itemid=38)
Pozdo!

Hmm a pozostałych zapraszam o opinie na temat tego katalogu i w sumie całej stronki.

kerapap
20-02-2006, 16:21
SOGO jak sie zakłada konto na tym RORX

sogo
20-02-2006, 16:31
na stronie wybierasz jeden z trzech pakietów usług, potem będzie formularz, pokombinuj.
pozdr.

-K@mil-
20-02-2006, 23:39
Sobo a jak z szybkoscia Joomla na tym serwerze (www.roxr.com (http://www.roxr.com/)) ?

Sova
21-02-2006, 02:17
Nasz rodzimy hosting - http://ovh.pl -jest tam dział: Serwer darmowy: 60 free. 60mb, 1 baza i transfer bez limitu. Joomla! chodzi jak ta lala:)

kerapap
21-02-2006, 10:47
a na tym OVG.org jest wstrzymane zakładanie darmowych kont

Sova
21-02-2006, 13:58
kerapap - poczytaj dokładnie! Ludziki z OVH (http://ovh.pl) dają 1GB miejsca, 3GB transferu m/c + domena .info za free na rok! Po roku opłata tylko za dmenę aby przedłużyć ważność konta - czy to jest zła oferta? Jedynym wymaganiem jest posiadanie telefonu stacjonarnego niezbędnego w procesie rejestracji.



---------------------
http://www.webpl.info

sogo
21-02-2006, 14:08
a jak tam z safe mode?. Miałem tam kiedyś konto darmowe ale z powodu safe mode były z mambo kłopoty.
pozdr.

Sova
21-02-2006, 14:16
sogo, safe mode = OFF



----------

http://www.webpl.info

-K@mil-
21-02-2006, 16:17
kerapap - poczytaj dokładnie! Ludziki z OVH (http://ovh.pl) dają 1GB miejsca, 3GB transferu m/c + domena .info za free na rok! Po roku opłata tylko za dmenę aby przedłużyć ważność konta - czy to jest zła oferta? Jedynym wymaganiem jest posiadanie telefonu stacjonarnego niezbędnego w procesie rejestracji.


Nie 3GB a 30GB! :D Ja juz zalozylem konto, najlepsze bylo z telefonem. Wpisalem numer dalem dalej i nie zdazylem spisac kodu a tu juz telefon dzwonil :eek:

Sova
21-02-2006, 17:35
Nie 3GB a 30GB! :D Ja juz zalozylem konto, najlepsze bylo z telefonem. Wpisalem numer dalem dalej i nie zdazylem spisac kodu a tu juz telefon dzwonil :eek:

Wybacz za literówkę, ale jakże ważną = 30 to troszkę więcej niż 3 :D!

mawir
21-02-2006, 19:09
Wiem, że ... darowanemu ... ale jedna baza danych to dość istotne ograniczenie.
Generalnie oferta jest super, tyle tylko że duzo w niej marketingu. Po co komu 1000 MB czyb miejsca jak dysponuje tylko 1 bazą danych.

-K@mil-
21-02-2006, 20:07
Wiem, że ... darowanemu ... ale jedna baza danych to dość istotne ograniczenie.
Generalnie oferta jest super, tyle tylko że duzo w niej marketingu. Po co komu 1000 MB czyb miejsca jak dysponuje tylko 1 bazą danych.

Mi wiecej nie potrzeba ;)
Wszystko mozna miec przeciez w 1 bazie, od czego sa prefixy ? :rolleyes:

livio
21-02-2006, 20:47
Prefiks dobra rzecz.
Dlatego właśnie każdy CMS używa domyślnie swojego prefiksu.

-K@mil-
21-02-2006, 22:52
Jestem juz po instalacji Joomla na ovh.pl i dziala swietnie :D

Sova
21-02-2006, 23:58
Jestem juz po instalacji Joomla na ovh.pl i dziala swietnie :D Ja też już używam konta od tygodnia i nie mogę powiedzieć złego słowa..choć czasem odnoszę wrażenie, że mogłoby to wszystko szybciej hulać (ale to może moje wrażenie) i mimo to: "darowanemu" nie będę nigdzie zaglądał :D

stone
22-02-2006, 01:04
Ja też już używam konta od tygodnia i nie mogę powiedzieć złego słowa..choć czasem odnoszę wrażenie, że mogłoby to wszystko szybciej hulać (ale to może moje wrażenie) i mimo to: "darowanemu" nie będę nigdzie zaglądał :D

Zobacz ten temat a moze przyspieszy http://forum.joomla.pl/forum/showthread.php?t=938 :)

Sova
22-02-2006, 03:51
Zobacz ten temat a moze przyspieszy http://forum.joomla.pl/forum/showthread.php?t=938 :)

Dzięki Stone - zapiernicza jak mały rowerek! A swoja drogą to fakt - o wszystkim pomyślałem prócz podstaw :D

livio
22-02-2006, 16:16
Ja jestem człowiek-maruda i nie lubię mieć ograniczeń.
Wsprawdzie na Roxr mam nieco, ale śmiga, jakby miała motorek w...

Sova
22-02-2006, 19:12
Są ludziki, których np. język ogranicza :D


Ja jestem człowiek-maruda i nie lubię mieć ograniczeń...

- wielu jest początkujących webmasterów a dla nich i nie tylko ta oferta jest super! Moim skromnym zdaniem na dzień dzisiejszy najlepsza darmowa:o

livio
22-02-2006, 20:07
I zazwyczaj jest tak, że wybierze serwer dajmy na to z safe_mode i innymi, a potem wskakuje na forum, nie szuka i pisze "nie mogę zainstalować bla bla bla".

Nie zrozum mnie źle - nie robię reklamy, ale chcę zapobiec tego typu wątkom.
Nie jestem wprawdzie adminen, czy modem, ale każdego irytuje, gdy temat się powtarza.
Czyż nie?

Sova
23-02-2006, 00:23
I zazwyczaj jest tak, że wybierze serwer dajmy na to z safe_mode i innymi, a potem wskakuje na forum, nie szuka i pisze "nie mogę zainstalować bla bla bla". (....) Czyż nie?

Zgadza się, dlatego uważam że lepszy serwerek z polską pomocą i wsparciem u markowego provider'a - tym bardziej jeśli ktoś zaczyna swoją przygodę w te klocki. A nie wchodzić na serwer zagraniczny i się zastanawiać, czy daną opcję włączyć-wyłączyć itp. Nie chodzi mi tu o robienie jakiejkolwiek reklamy - cenię OVH za solidność i za dotychczasową usługę "60free". Czy taki Home.pl czy Nazwa.pl zdeydował się na takie coś? Po co - dla jednych liczy się kaska a dla innych klient. Prosta metoda - zachęcić, przyciągnąć i jeśli się spodoba to wykupi większy pakiet usług.

livio
23-02-2006, 17:29
Nie zrozumiałeś.
Mówię właśnie, by nie rejestrować się w polskich serwisach, bo czasem małym druczkiem mamy safe_mode i nie wiemy o tym, a gdy się zorientujemy - problem.
Wielu niedoświadczonych rejestruje się właśnie np. na OVH i ma problem.
IMHO wiem, że chwalicie sobie OVH, ale wcale nie jest takie dobre.

Sova
23-02-2006, 18:01
Nie zrozumiałeś....Wielu niedoświadczonych rejestruje się właśnie np. na OVH i ma problem. IMHO wiem, że chwalicie sobie OVH, ale wcale nie jest takie dobre.

OK - będę niedoświadczony :D postawilem juz kilka razy i Mambo i Joomle na darmowym OVH z "safe mode"=ON i nie mialem problemu - wszystko kwestią pracy a nie prostoty i powiem wiecej- u nich zaczynałem swoją przygodę z tymi CMS'ami - a poza tym tak samo na angielskim pisze o safe mode jak i na polskim. Livio ale pomijając już te nasze dysputy - przejdę do meritum - chodzi mi o ich obecną ofertę:

transfer m/c 30 GB
pojemnosc 1 GB
domena .info za free na rok
no i Twoje nieszczesne "safe mode" = OFF

Jest ktos na polskim rynku z taką oferta?:confused:

livio
23-02-2006, 18:46
O teraz lepiej, ale czy ładuje się mod_rewrite z serwerem?
PS: Lepsza oferta? W polskim internecie nie, zagraniczny, oprócz Roxr skomercjalizował sie...
Ja przesiadek ne lubię, a nawet nie mam zamiaru. Podoba mi się Roxr.
Moja strona lubi ładować się szybciej niż Joomla!.PL.

Sova
23-02-2006, 20:58
Odsyłam:
http://www.ovh.com/pl/products/gp_1000gp_details_info.html

pełna oferta!
Livio krytykuj coś jeśli się w tym orintujesz! Myślałem, że znasz tę ofertę a nawet nie wiedziałeś co z czym jeść:mad: Po co taką dyskusję uskuteczniać?
Poza tym do wcześniej wymienionych przeze mnie usług nie ma żadnych zobowiązań (bannerki, linki, itp) a jak z Roxr? Bannerek do Googla? :) A wielkość konta? Jak się ma 200mb do 1 GB?

livio
23-02-2006, 21:10
Ostanio ograniczenia darmowych kont na OVH były inne.
Nie miej do mnie pretensji - ja się po prostu nie interesowałem hostingiem, bo mam b. dobry na Roxr.
A własnoręczne umieszczanie reklamy nawet lubię, bo pomagam zarabiać serwisowi, by mniejsze było prawdopodobieństwo jego pełnego skomercjalizowania.

Sova
24-02-2006, 10:38
Ok, ok...:D Każdy coś lubi a czegoś nie lubi i w wyborach np. hostingu właśnie kieruje się własnymi oczekiwaniami i potrzebami. O to chodzi!:)
To chyba takie podsumowanie naszej dyskusji.

livio
24-02-2006, 18:57
Nikt Ci nie broni korzystania z OVH...
Skoro Ci się podoba, Joomla! b. dobrze działa, safe_mode nie ma - tylko poleć i korzystaj :)!

Sova
25-02-2006, 00:41
:D A ja myślałem,że temat już został zamkniety.... Oby.

chiki
17-03-2006, 21:21
Witam!!
Od niedawna używam Joomli. Zainstalowałem na własnym kompie Krasnala, stworzyłem stronę, a teraz chciałbym ją przenieść na darmowy server. Przejrzałem posty i zauważyłem, że bardzo dobry jest jest roxr.com. Chciałem się zarejestrować, ale nic z tego bo w tej chwili ta oferta jest niedostępna. Przeszukałem internet i znalazłem ciekawą ofertę na www.folderspace.com (http://www.folderspace.com) - nie jest może idealna ale dla mniej wymagających użytkowników Joomli w sam raz. Oto co oferują:
50 MB, transfer 2,5 GB/miesiąc, 1 ftp, 2 bazy MySQL, 4 konta email, Php w wersji 4.4.2
i co najważniejsze SAFE MODE na OFF :D

Ramzes12
18-03-2006, 00:14
A ja mam jedno pytanko jako początkujący. Nieznam sie na bazach danych w sensie ich pojemności i wielkości wpisów do nich. Więc te 25 MB na OVH to dużo czy mało ?? Ile zajmuje średnio wpis do bazy danych i na jak długo te 25 MB moze starczyć?? No i chciałbym jeszcze troche informacji o tym bo niewiem jakie pytania zadać hehe. Jeżeli napisałem posta w niewłąściwym miejscu/ temacie to sorry ale tu chodzi mi o ten właśnie hosting.

Sova
18-03-2006, 21:21
A ja mam jedno pytanko jako początkujący....Więc te 25 MB na OVH to dużo czy mało ??

Skoro jesteś początkujący to te 25MB jest w zupełności wystarczające.

livio
19-03-2006, 12:30
Tak, 25MB wystarczyć powinno.
Osobiście uważam, że lepiej byłoby mieć od 40MB, by móc bez większych ograniczeń korzystać z konta.

Sova
19-03-2006, 17:52
Tak, 25MB wystarczyć powinno.
Osobiście uważam, że lepiej byłoby mieć od 40MB, by móc bez większych ograniczeń korzystać z konta.

Livio - nie szalej, to ma być na początek :D, a nawet na średni serwisik wystarczy.

jastrzab
10-08-2006, 10:13
A czy można zarejestrować Joomle na cba.pl ??? Bo ja mam już tam konto i ... albo jakiś darmowy hosting zawierający wszystkie wymagania i bez aktywacji telefonicznej itp. ???

viper
10-08-2006, 11:15
A czy można zarejestrować Joomle na cba.pl ??? Bo ja mam już tam konto i ... albo jakiś darmowy hosting zawierający wszystkie wymagania i bez aktywacji telefonicznej itp. ???
Joomli się nie rejestruje tylko instaluje. Jeśli serwer spełnia wymagania Joomli to zrobisz to bez problemu. Zobacz do http://pomoc.joomla.pl/ tam masz opisaną Joomle i znajdziesz o niej więcej.
Pozdrawiam

jastrzab
10-08-2006, 11:34
A jeśli cba.pl nie ma MySQL ani Apache? Co myślicie o serwerze http://www.prophp.org/ ? piszą, że zawiera PHP, MySQL i CBS tyle ze apache nie ma... chyba sprawdze

EDIT: bazę założyłem :) teraz spróbuję zainstalować Joomla :)

Rybik
10-08-2006, 20:58
co do rozmiarow bazy danych to na wiekszosc stronek 5-10 Mb wystarczy, bazy joomla.pl (pomoc, demo, core, forum i ze 2-3 kopie do testow) zajmuja 65 Mb przy wlaczonym gromadzeniu statystyk i logowaniu wyszukiwan

rozsadna przestrzen dyskowa to 40Mb, minimum 25Mb

zl0ty
18-08-2006, 21:04
Yoyo.pl Serwer ;)naprawde dobry;) ale ciągle są awarie blędy
problemy

Amarena
25-08-2006, 16:36
Czesć:)
Znalazłam dzisiaj super darmowy hosting pod cms-y i szybko tutaj wam dopisuje:D
http://www.my-place.us (http://www.my-place.us/index.php)

jest godne polecenia przede wszystkim,ze odrazu ma sie domene
www.twoja_nazwa.my-place.us
Do rejestracji jest tylko potrzebny email adres;)

Dzisiaj wieczorkiem bede wrzucac joomle i wpadne napisać jak poszło;)
Pozdrawiam
A

waldee
28-08-2006, 15:25
tutaj znalazlem kolejny hosting http://byethost.com

przetestowalem i muszepowiedziec ze jest niezly!!

o to plan: http://img204.imageshack.us/img204/2430/planxu2.jpg


i polecam rowniez http://60free.ovh.org
jest on po ENG jezeli ktos bedziemial problemy pzry zakladaniu to pomoge

skatefish
15-12-2006, 18:02
Polecam prophp.org

oldfield
31-12-2006, 10:36
Witam:)
Ktoś tutaj pytał, czy na cba można odpalić joomla
Odpowiedź: można :)
Kolezanka chciała, żeby jej zrobić stronka, gdzie mogłaby prowadzić sklepik za pośrednictwem allegro. Na szybko zrobiłem cos takiego http://www.sahuhusa.cba.pl/sklep/
Baza danych oczywiście jest zarejestrowana gdzie indziej. Jednak ze względu na wkurzajace reklamy nie polecam tego rozwiązania.


Kiedys tez miałem podobny dylemat i testowałem mase różnych serwerów. Obecnie za najlepsze (subiektywnie) uważam yoyo.pl - http://www.kubuntu.yoyo.pl oraz byethost - http://oldfield.byethost15.com/joomla/

Z byethost minusem jest to ze nie działa usługa mail, a do zalet, przynajmniej jak dla mnie brak reklam zarówno w yoyo jak i byethost. Co prawda yoyo odgraża się na stronie, że reklamy będa, ale na razie jest spokój :) Kiedyś też yoyo.pl miało częste pady, teraz juz jest stabilnie od dłuższego czasu.

Pozdrawiam :)

Rybik
31-12-2006, 14:36
yoyo ? poza tym ze nie spelnia kilku wymagan ma jeszcze bardzo "kreatywny" regulamin i latwo stracic ladnie wypozycjonowana domene

szuman
12-01-2007, 04:01
nie wiem czy już to pisałem, ale ODRADZAM DARMOCHĘ, a nawet konta hostingowe SPONSOROWANE. Jeśli płacisz to masz prawo wymagać, a na darmowym "ciesz się, że w ogóle masz, bo jak się wkurzę, to mieć już nie będziesz". Nie znasz dnia, ani godziny, kiedy obsługa twojego darmowego hostingu coś na ciebie wynajdzie (a to wydajność, a to spam, a to tamto i owamto). Jeśli stawiasz stronę na darmowym serwerze, to najprawdopodobniej o niewielkiej oglądalności (zaczynasz przygodę ze webmasterką). Jeśli tak, to nie potrzebujesz drogiego serwera: już za kilkadziesiąt złotych/rok kupisz dobry serwer bez reklam itp. a z gwarancja, że dla własnego "widzi mi się" nikt cię z serwera nie wywali. Za duzo formalności? To opłać konto SMS'em - RWI.pl oferuje taką formę płatności, a ich serwery bardzo ładnie działają.

Nie wiem jak inni, ale ja strony ulokowanej na darmowym serwerze nie traktuję poważnie i rzadko na takie wchodzę. Pozdrawiam

stone
15-01-2007, 21:37
Usunąłem posty z ostatniej dyskusji która prowadziła do nikąd. Postaram się aby się to już nie powtórzyło

Dylek
16-01-2007, 00:05
A trzeba bylo zostawic - ludzie by zobaczyli jak zalosny poziom prezentuje skatefish - chyba ze w jego kregach bluzganie na forum jest podstawa do nobilitacji.

Sova
17-01-2007, 23:41
Jedni chodzą do szkoły, a drudzy się w niej uczą - to jedna zasadnicza różnica. (Wtajemniczeni i adresat wiedzą o co chodzi)

Roland
10-02-2007, 23:43
Witajcie!!!
Po przeczytaniu Kilkudziesiąt Stron Na ten temat doszedłem do wniosku, że muszę Założyć ten temacik.
----------------------------------------------------------
A mianowicie Szukam Darmowego Hostingu Na Którym Joomla działa by bez przeszkód. Może być również Sam host z obsługą php oraz baza zewnętrzna.
Będę dozgonnie wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże.
Odrazu mowie ze Hosting na Ovh.pl Odpada ze względu na brak telefonu. A inne które były na forum wypisane mają niestety Safe mode na "ON".
----------------------------------------------------------
P.S: Wiem ze Moderatorzy są zawaleni takimi tematami po szyję więc jeżeli z jakiegoś powodu temat nie spełnia wymagań Forum, albo dojdziecie do wniosku ze jestem kolejnym trollem który "nie" potrafi korzystać z wyszukiwarki to proszę o e-mail: roland4you@gmail.com :):)

Rybik
12-02-2007, 03:01
AD. UP
Po przeczytaniu kilkudziesieciu topicow na ten temat doszedlem do wniosku ze jak przeniose tu kolejnego posta to wyjdzie wszystkim na dobre.

prophp.org sprawdzcie

Roland
13-02-2007, 00:40
Sprawdziłem!

Safe mode: ON
Joomla nie działa

:/

Jakieś Inne Propozycje ??

Rybik
13-02-2007, 01:01
a sprawdziles czy to w czyms przeszkadza ? :D mialem ostatnio pod łapka 2 hostingi z safe mode, ktorego jedynym efektem bylo to ze tak bylo napisane w systeminfo a wszystkie operacje dalo sie normalnie wykonywac (cecha hostingow z grupy superhost i części resellerów IQ.pl)

poza tym 3,50 PLN miesięcznie za hosting to prawie darmo a udogodnień masa

Roland
13-02-2007, 17:15
Wrzucałem tam Joomle i wyświetlało się że nieprawidłowa konfiguracja serwera dla:
Register Globals Emulation: ON
Display Errors: OFF
Safe Mode: ON

Później miałem problem z Konfiguracją bazy danych:
Wyświetla się ze niepoprawna Nazwa bazy i hasło a wpisuje wszystko tak jak powinno

Maker3
16-03-2007, 15:33
Może być również Sam host z obsługą php oraz baza zewnętrzna.
znalazłeś jakąś zewnętrzną bazę danych?

adass89
26-04-2007, 09:23
Siema,
A czy joomla rusyz mi na www.w8w.pl (http://www.w8w.pl) ?
Nstępujące błędy:
Display Errors:: ON: OFF
File Uploads:: ON: OFF
Magic Quotes GPC:: ON: OFF

Do czeog one w ogóle służą??
Liczę na pomoc, pozdrawiam.

vj_
29-04-2007, 13:39
Witajcie!!!
Po przeczytaniu Kilkudziesiąt Stron Na ten temat doszedłem do wniosku, że muszę Założyć ten temacik.
----------------------------------------------------------
A mianowicie Szukam Darmowego Hostingu Na Którym Joomla działa by bez przeszkód. Może być również Sam host z obsługą php oraz baza zewnętrzna.
Będę dozgonnie wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże.
Odrazu mowie ze Hosting na Ovh.pl Odpada ze względu na brak telefonu. A inne które były na forum wypisane mają niestety Safe mode na "ON".
----------------------------------------------------------
P.S: Wiem ze Moderatorzy są zawaleni takimi tematami po szyję więc jeżeli z jakiegoś powodu temat nie spełnia wymagań Forum, albo dojdziecie do wniosku ze jestem kolejnym trollem który "nie" potrafi korzystać z wyszukiwarki to proszę o e-mail: roland4you@gmail.com :):)


Sugeruje poszukać zagranicznych zasobów, tam nieco hojniej rozdają takie konta, np. freeonlinehost.com albo www.bravenet.com/webhosting/

tyle z głowy Ci powiem, ale jest tego dużo więcej pewnie.