PDA

Zobacz pełną wersję : Polskie znaki w Expose RC4 - rozwiązanie



z00mbie
04-05-2007, 14:20
Aby uzyskać polskie znaki w galerii Expose RC4 (http://www.gotgtek.com/cms/downloads/cat_view-4.html) należy:

1. w pliku expose.html.php zmienić "&useEmbeddedFonts=yes" na "&useEmbeddedFonts=no" (jedno wystąpienie)
2. w pliku expose.html zmienić "&useEmbeddedFonts=yes" na "&useEmbeddedFonts=no" (trzy wystąpienia)
3. w pliku formats.xml zmienić nazwy fontów dla poszczególnych rodzajów opisów. Z moich eksperymentów wynika, że można stosować kilka nazw rozdzielonych przecinkami, by np. zapodać fonty występujące w różych OSach (np. Arial,Helvetica itp.)
4. w pliku strings.xml przetłumaczyć potrzebne opisy

W opisach polskie znaki powinny być kodowane zgodnie z encoding="utf-8". Niestety, gdy próbuję wpisywać coś w Album Managerze, pojawiają mi się dziwne znaki :( Na szczęście działa Ctrl+C, Ctrl+V - wklejony opis wykonany w edytorze TXT (zgodnie z CP1250 (???)) będzie poprawnie interpretowany. Gdyby wystąpiły problemy z polskimi znakami (miałem takowe z nazwami albumów), tutaj jest ściąga kodów UTF-8 (http://webdesign.art.pl/atelier/unicode.html) - można ręcznie edytować pliki w components\com_expose\expose\xml\

rafalost
27-11-2007, 10:26
Witam,
Jak niby pozamieniać to o czym piszesz skoro mój plik expose.htlm wygląda tak:
<?php
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );
class expose_html{
function writeGameFlash($msg){
?>
<table align=center border="0">
<tr>
<td>
<iframe src="components/com_expose/expose.html" frameborder="0" width="560" height="570"></iframe>
</td>
</tr>
</table>
<?php
}
}
?>

Pozdrawiam
ps. nie jestem informatykiem

smike
17-09-2008, 18:56
A masz może zmodyfikowany już plik strings.xml ?
Może mógłbyś zapodać jakiś link do spolszczonej paczki (expose*,formats.xml, strings.xlm) ?
THX

kuszluk
16-06-2010, 16:59
Widzę, że temat już trochę stary, ale mam pytanie.

Zrobiłem punkt 1 i 2, ale 3 nie rozumiem. Po zmianie nazw na "arial,helvetica" w galerii nie mam żadnych napisów :blink:.

Może mi ktoś podać nazwę jakiejś czcionki dokładnie tak jak ma być wpisana?