PDA

Zobacz pełną wersję : Problem Artykuły



sunnyhill
22-02-2006, 20:32
Mam problem z pisaniem artykulow. Kiedy pisze Artykul powstaja przy wstawianiu puste wiersze (tak zwane biale wiersze) jest to podobno wina spacji lub Enterów w kodzie strony. Niewiem w jakim miejscu mam szukac tych znakow. Korzystam z joomla 1.0.7 PL i mosCe 1.0.2 Final. Mam tez pytanie czy istnieje jakis inny edytor textow ktory ma mozliwosc wstawiania skryptu php do artykulu, jesli tak to jaki?

stone
22-02-2006, 21:03
Żaden edytor nie pozwoli CI wstawic php w artykul , ale jest do tego specjlany mambot. Natomiast co pustych wierszy to one tak same z siebie powstają?

sunnyhill
22-02-2006, 21:28
Poradzilem sobie z tymi wierszami zmienilem w mosCe z nastepna linia<p> na <br> i zadzialalo. Tak wiersze same wyskakiwaly. mogbym sie dowiedziec jaka nazwa jest tego mambota ktory dodaje skrypty php?

stone
22-02-2006, 21:33
w tym problem ze nie pamietam, ale poszukaj tu na forum oraz w zasobach plikow serwisow zwiazych z joomla

vivo
22-02-2006, 21:39
http://www.pomoc.joomla.pl/pomoc/index.php/index.php/content/view/244/26/:)

livio
22-02-2006, 21:52
Jedna uwaga: jeśli korzystarz z <p> jako nowych linii - naciskaj Shift+Enter, by pisać w danym akapicie, a Enter, by przejść do nowego.

Ludzie, Worda nie znacie? W nim tę zasadę się stosuje!
W mosCE, josCE, MOStlyCE, TinyMCE, FCK, TMEdit i innych też!

maximus
07-03-2006, 21:37
Znamy Livio znamy, ale pisze się stronę internetowa a nie dokument wordowski i w takim przypadku akapity pozostają a obróbka ich dokonywana jest jak zawsze przez CSS

Przykład


<style type="text/css">
<!--
p {
margin: 0px;
}
-->
</style>

livio
07-03-2006, 21:46
Nie kombinuj, tylko obsługuj edytory tak, jak należy.
Shift+Enter - ten sam akapit.
Enter - nowy akapit.

Koniec kwestii, pozdrów krewnych :D.

maximus
07-03-2006, 22:16
Livio (http://forum.joomla.pl/forum/search.php?searchid=9595) masz osobisty problem to dawaj na priva
Człowieku przestań pisać puste posty tylko zacznij się douczać, bo na wiele twoich postów
80 % to wielka pustka to tak na powitanie a co do krewnych to z szacunkiem, ale oni Cię nie już nie pozdrawiają przykro mi ale dziękują

livio
08-03-2006, 17:26
Ja nie mam problemu, tylko wy kombinujecie, bo nie umiecie korzystać z funkcji, nad którą ludzie głowy łamią!

Nie umie taki obsłużyć prostego programiku i "drze" sie na forum:
a bo to źle działa...

stone
08-03-2006, 18:03
Panowie, troche luzu, zwłaszcza Livio, prosiłbym bez wycieczek osobistych EOT

Co do mambota to można go znaleść w plikowni mambopl.com aczkolwiek nie jestem pewien czy działa po Joomlą

eSiK
21-05-2006, 02:27
Ok, problem nowego wiersza można rozwiązać z Shirt+Enter, ale jak wyłączyć w edytorze aby standardowo nie dodawał <p> na początku i na końcu każdego nowego arta? Bez sensu wydaje mi się wchodzenie za każdym razem w tryb HTML, aby kasować znaczniki <p></p>. Ma ktoś jakiś pomysł?
Pozdrawiam!

Raffael
21-05-2006, 03:35
w JCE w konfiguracji jest: newlines:
/ P elements / BR elements
mysle, ze wybranie br elements moze pomoc ;)